Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój mały raj na ziemi :)

Mój mały raj na ziemi :)

anula_wn 11:02, 06 lip 2012

asc napisał(a)

a ja pomimo upału (ponad 30 st!) robiłam w ogrodzie....lało się ze mnie ciurkiem.....o mało ducha nie wyzionęłam !!! ale
- przesadziłam kule bukszpanowe sprzed wejścia (nie pasowały mi tam) i dosadziłam tam hosty
- przesadziłam żurawki spod garażu , a tam dałam kulę bukszpanową i lawendę
- żurawki i goździki poszły na rabatę z czereśnią
- z rabaty z brzozami wywaliłam wspomniane wyżej goździki i przesunęłam kosodrzewinę do przodu
- w końcu posadziłam 2 limelight na rabatę ze studnią (to moja dolina hortensji ) jeszcze 3x morningligt muszę tam dać i M zrobić taras !
- jeszcze jakieś drobne prace porobiłam i prawie umarłam.....

dzisiaj tylko cyknę foty i zajmuję się domem - tam za ciepło !!!!

Ja to nazywam prawa flanka na lewą flankę i przemarsz wojsk...... taki opis..jakbym u siebie była

oj Aniu......
anula_wn 11:03, 06 lip 2012

GabiK napisał(a)
Lato, to i namiętnie. W końcu po wakacjach przyrost naturalny skacze.

Boćku, załóż wątek ze streszczeniami. Jest gazeta ze streszczeniami seriali, to zrób straszczenia Ogrodowiskowe. Bo jaj już naprawde nie daję rady. Wszędzie jestem już po dyskusji, w niektóre miejsce przestałam zaglądać, bo mnie zawaliły ilości powiadomień.
I u siebie nie mam już kiedy skrobać, zwłaszcze, że prace ciągle trwają popołudniami.

Gabi nie wiem czy ktokolwiek ogrania.....ja pilnuję swojego wątku, jak mam chwilkę to inne czytam, ale tych chwil coraz mniej..... przydałoby się streszczenie, oj tak!
anula_wn 16:15, 06 lip 2012

wejście bez bukszpanów (wg mnie lepiej ) hosty się rozrastają ! brzózka ma się nieźle, trawka też
anula_wn 16:33, 06 lip 2012

rabata pod domem
Evchen 16:48, 06 lip 2012

Nie... no jasne, że lepiej!
Przedtem z tymi bukszpanami było absolutnie, ale to absolutnie nie do przyjęcia.. ! Nikt Ci nie chciał sprawiać przykrości, dlatego nic nie sugerowałyśmy, ale.. no ... dobrze, że w końcu doszłaś sama do właściwych wniosków...!
Ja tylko chciałam jeszcze złożyć wniosek o policzenie źdźbeł traw na ostatnim zdjęciu - bo zdaje się, że ta kępka z lewej ciutkę gęstsza jest... o jakieś 4 źdżbełka... no - może 5.... !... a to nad wyraz niestarannie wygląda!

Anulko... wszędzie wyglądały dobrze Ale Ty już chyba tak masz, że nie usiądziesz?... Możesz na ten przykład do mnie przyjechać - dostaniesz szpadelek, kilof (bo to narzędzie podstawowe przy sadzeniu) i do dzieła

Buziaczki Ogród jest piękny..... ale najpiękniejsza jest rabatka różana... mniam...
Konstancja30 16:53, 06 lip 2012

Evchen napisał(a)
Nie... no jasne, że lepiej!
Przedtem z tymi bukszpanami było absolutnie, ale to absolutnie nie do przyjęcia.. ! Nikt Ci nie chciał sprawiać przykrości, dlatego nic nie sugerowałyśmy, ale.. no ... dobrze, że w końcu doszłaś sama do właściwych wniosków...!
Ja tylko chciałam jeszcze złożyć wniosek o policzenie źdźbeł traw na ostatnim zdjęciu - bo zdaje się, że ta kępka z lewej ciutkę gęstsza jest... o jakieś 4 źdżbełka... no - może 5.... !... a to nad wyraz niestarannie wygląda!

Anulko... wszędzie wyglądały dobrze Ale Ty już chyba tak masz, że nie usiądziesz?... Możesz na ten przykład do mnie przyjechać - dostaniesz szpadelek, kilof (bo to narzędzie podstawowe przy sadzeniu) i do dzieła

Buziaczki Ogród jest piękny..... ale najpiękniejsza jest rabatka różana... mniam...

jak się z nią nie zgodzić ... Anula ta rabata to mój antydepresant ... a precyzja ... nie ... taka niby niedbała ale precyzja w tym ogrodzie powala ...
anula_wn 17:02, 06 lip 2012

śmiejcie się śmiejcie !
no tak już mam, że mnie nosi, a razem ze mną moje rośliny ....
a Ty Ewuniu uważaj coby Ci piaseczek laptopa nie zniszczył....co do roboty , to już mnie Lenka rano ściągała.... ale nie ma leżaczka i basenu dla mnie, na same lody nie jadę

co do rabaty pod oknem, to najładniejsza , bo Danusina! ehhh,
no moje były jedynie róże i lawenda - to chciałam mieć
anula_wn 17:02, 06 lip 2012

rabata pod oknem kuchennym czeka na taras i limelight'y
no i ciurkadełko ! oczywiście

a wysłania ten kawałek rabata z sosną i "nie tylko"
anula_wn 17:42, 06 lip 2012

rabata pod czereśnią
jak pisałam dosadziłam wczoraj żurawki i goździki, ładnie kolorystycznie wg mnie się skomponowało
anula_wn 18:25, 06 lip 2012

i rabata z brzozami i już Was nie męczę i zmykam, bo za godzinę mam gości , a jestem ...w proszku.....

i rzut oka na całość