Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Rajski ogród Ani 21:07, 03 cze 2012

Do góry
Aniu,l nie jest widzę źle po miesięcznej przerwie, a ja tobie tu gratulacje skłądam na 600- stronek!
Ogród z gruszką 21:07, 03 cze 2012

Do góry
Jak zauważyliście teren jest ze spadkiem, no i wychodzi nam z jednej strony solidna skarpa którą trzeba zagospodarować. nie położylismy jeszce całej kostki i nie zrobilismy dużego tarasu no bo cóż finanse nam nie pozwalają ale wszystko przed nami

Rajski ogród Ani 21:07, 03 cze 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Widzę że ,,wczasowiczka" wróciła. I od razu 600 stronek--gratulacje.

Dzięki Bożenko nie wiesz, że najpiękniejsze są powroty
Pszczelarnia 21:06, 03 cze 2012

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

Ale się Ewuś ładnie wkomponowałaś kolorami

Ta fotka musi się udać, bo po cóż to poświęcenie?

To jest miejsce, gdzie siedzimy przed czosnkami na trawniku - dość słynne
Rajski ogród Ani 21:04, 03 cze 2012

Do góry
Widzę że ,,wczasowiczka" wróciła. I od razu 600 stronek--gratulacje.

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 21:03, 03 cze 2012

Do góry
popcarol napisał(a)

Posadzona Inversa:

Piękny jest!
Będzie przykuwał uwagę gości
Rajski ogród Ani 21:01, 03 cze 2012

Do góry
Joanko Gosiu Syla piękne dzięki miło, że do mnie wpadacie

Ogród z gruszką 21:00, 03 cze 2012

Do góry
Witam, Ogród to chyba za dużo powiedziane. A gruszka...no cóz, stoi samotnie na 10 arowej działce i dzieli miejsce razem z domem dla na razie 5 - osobowej rodziny
Od poł roku mieszkamy w naszym wymarzonym domu, który starałam sie urządzić w angielsko-francuskim stylu śledząc rózne fora internetowe i czasopisma. Teraz przyszedł czas na ogród. Niestety samotnie urządzając dom już się chyba wyeksploatowałam dlatego pierwszy raz w życiu zarejestrowłam się na forum i szukam pomocy fachowej. Od miesiąca śledzę ogrodowiskowe strony i doceniam fakt iż kazdy ma tutaj swój punkt widzenia, co bardzo może mi pomóc.
A więc na działce na prawdę nie mam jeszcze nic prócz tej paroletniej gruszki którą za nic w świecie nie dam ściąć. Jestem na etapie rozplanowywania dobrej ziemi na całej powierzchni. Wcześniej użyłam broni w postaci rundapu zgodnie z instrukcjami jakie znalazłam w jednym z wątków. Potem starałam się usunąć resztki korzeni i nawieźliśmy dobrej ziemi która w postaci ogromnej hałdy czekała za domem. no i walcowanie, polewanie, walcowanie....Dużo nas to kosztowało czasu a efektu nie widać gdyż nie jest to jeszce dobrze wyrównane. Ta sama praca czeka nas za domem ale ze względu na trwającą budowę garażu jeszce nie możemy tego zrobić. Bardzo proszę o sugestie dotyczące mozliwości urządzenia tej powierzchni. Jeśli chodzi o moje gusta to są to klimaty raczej angielskie. Tak też trafiłam do tego forum szukając bukszpanowych inspiracji, klasyki, symetri, i umiaru. Najbardziej interesuje mnie teraz pomysł aranżacji przed domem. Piekne bukszpanowe obwódki, symetria, może róże...ech..rozmarzyłam się. Przyjrzyjcie się proszę i podpowiedzcie jak te bukszpany ułozyć.

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 21:00, 03 cze 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
przy okazji na sesję załapała się zeszłoroczna lawenda ... na kikutku zakwitła ... zbiera się marnie ...

pelaśka idealnie odbija się na murze

Cudna pelaśka i solo jest idealnie, sama w sobie piękność
Rajski ogród Ani 20:58, 03 cze 2012

Do góry

Rajski ogród Ani 20:57, 03 cze 2012

Do góry
Aniu i ja szczerze gratuluję wątku ..... ślę pozdrowienia wraz z tulipankiem

Rajski ogród Ani 20:56, 03 cze 2012

Do góry
ostanie kwitnące orliki

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 20:55, 03 cze 2012

Do góry
no masz ... małż ... Nieletnia ... a już tak się pięknie zapowiadało ... echhh ... życie ... zobaczyć ... zapamiętać ... wracać
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 20:55, 03 cze 2012

Do góry
i dalej piwonie, teraz czerwone

Rajski ogród Ani 20:55, 03 cze 2012

Do góry
Aneczko kochana - gratuluje 600

Rajski ogród Ani 20:53, 03 cze 2012

Do góry

SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany 20:52, 03 cze 2012

Do góry
Diana napisał(a)
Dzisiaj pokażę drugi narożnik mojej działki.........Jest tam skalniak . Jeszcze niewykończony.Brakuje czegoś przy ogrodzeniu - jakieś iglaki ( nie wiem jeszcze dokładnie) byliny z lewej strony (chyba dzwonek karpacki) no i żwirek oczywiście.Żwirek na sam koniec, gdy już będą wszystkie roślinki

Kolejny fantatyczny fragment Twojego ogrodu!
Tylko mi nie mów, że ten murek też sama układałaś.....?
Goździki cudownie tu się prezentują
I... dziękuję za zaproszenie... chętnie kiedyś skorzystam
Rajski ogród Ani 20:52, 03 cze 2012

Do góry
Po dzisiejszym spacerku w ogrodzie

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 20:50, 03 cze 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

I po wizycie u Danusi pewnie rewolucję będziesz przeprowadzać. Zaczęlo się od miskantów a skończy.....
Zamiast citronelli posadź bordową żurawkę ktora lubi słońce.

Witaj Marzenko ,
u Danusi już byłam kilka razy, ale oczywiście każda wizyta jest wspaniała, dodaje energii i mobilizacji do ulepszania i zmian ja narazie oglądam już na spokojnie, dokończę to co mam zaplanowane zrobić w tym roku i wstrzymuję się z działaniami do zakończenia budowy chociaż na stanie zamkniętym chociaż i tak jak dzisiaj moja siostra zobaczyła ten nasz kawałek zieleni to był jeden komentarz:"Co, nie możesz wytrzymać?" )))
miskanty Variegata miały być tam od początku, oczywiście zgodnie z projektem Danusi nie mogłam ich dostać, więc kupiłam zamiennie Morning Light. A skoro udało mi się trafić na Variegata,to Morning Light wyleciały w inne miejsce )
Bordowe żurawki już siedzą dalej przy hortensjach - mówisz, żeby przesadzić? ja tam bordowego nie chciałam, bo tam będzie śliwa wiśniowa Nigra na pniu, jak tylko gdzieś ją znajdę ) bo generalnie nie ma nigdzie w tej chwili, chociaż w jednym sklepie jest jedna sztuka za bagatela 370 zł - normalnie ta Nigra kosztuje tak z górką max 70 zł. Wykorzystują sytuację. A ja sobie spokojniutko czekam aż na nowo szkółki naszczepią mnie się nie spieszy )..........

Kasia to Ty nic w projekcie Danusiowym nie zmieniaj Chociaż nęcą te bordowe zurawki pod nigrą i z bukszpnami To normalne że nie możesz wytrzymać Jak dom już otynkujecie to działaj na maxa!!

Narazie nie mogę w pełni zrealizować projektu tej właśnie rabaty ręki Danusi

wstrzymam się do zakończenia budowy, bo jednak wykonanie żwirowej rabaty lepiej zrobić już po wszystkim i na stałe. Oprócz bukszpanów wszystkie nasadzenia wykonałam zgodnie z tym rysunkiem wraz z zachowaniem odległości Jak widzisz tam nie ma w ogóle żurawek ani nic innego )) poprostu zostało mi trochę roślin po wiosennych zmianach, które wymagały zagospodarowania... ) to tak sobie nasadziłam ) bukszpany są trochę inaczej niż na rysunku, ale będę przesadzane kiedyś, a narazie mogą tutaj być
Ogród u stóp klasztoru 20:49, 03 cze 2012

Do góry
alinak napisał(a)

czy ktoś jeszcze ma ochote na glicynie

Żarty chyba sobie robisz? To jest wycięty pień czy taki okaz tam rośnie?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies