Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Nowa ogrodniczka, prosi o pomoc 22:50, 01 maj 2012

Do góry
Trochę fotek które udało mi się zrobić po pracy w ogrodzie, fajnie to się zmienia i strasznie mnie to cieszy.
Posiana trawa więc czas na pracę i porządkowanie bocznej części domu.
A to ścieżka wokół werandy wykonana przez M
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 22:48, 01 maj 2012

Do góry
Wystarczy pismo obrazkowe? Nie chce mi się pisać. To rabata przy tarasie. Pracujemy nad nią od jakiegoś czasu. Żeby zrobić przedogródek muszę najpierw rozsądnie wysadzić roślin, ktore juz tam rosną, a to znaczy, że wszędzie mam porozwalane po troszku, ale ogólnie widać postępy. Tak mniej więcej było. Ostatnie zdj. z dziś.

W cieniu - zacieniona 22:48, 01 maj 2012

Do góry
...kolorowe pierwiosnki rozweselają najbardziej cieniste zakątki...
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:46, 01 maj 2012

Do góry
Dzisiaj zakwitły tulipany różowo-zielone Viridiflora. Muszę dokupić białych w przyszłym roku.

I dzisiejsze nasadzenia - słabo widać - rh na nóżce i 8 azali . Jutro podsypie korę aby lepiej wyglądały.
Na początku jest chaos 22:46, 01 maj 2012

Do góry
Teraz kilka fot pierwszomajowych ogrodu ;
żurawki mają się dobrze,
W cieniu - zacieniona 22:43, 01 maj 2012

Do góry
....hiacynty nadal mają swoje piękne,pachnące dni....zapach roznosi się dookoła...
Moje poletko 22:41, 01 maj 2012

Do góry
Celina napisał(a)
Wszyscy pogrilowali?

Śliczne fotki. Ja niestety nie grilowałam, nawał zajęć związanych z niedzielną komunią córki, a jutro jeszcze do pracy
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:39, 01 maj 2012

Do góry
Obiecane fotki z dnia dzisiejszego
Tytus dostał zliftingowany na biało koszyk na taras, coby się nie wpychał na kanapy Koszyk po poprzednim piesku, ale po pomalowaniu na biało Tytus natychmiast się w nim wymościł, wczesniej go omijał... Wybredny ten mój francuski piesek

Zliftingowany taras od strony kuchni. Jutro gdy zrobię nasadzenia "balkonowych" cyknę lepsze fotki.

W cieniu - zacieniona 22:39, 01 maj 2012

Do góry
zaczęła się pora narcyzowa,rozkwitają następne.
Po prostu ogród... 22:34, 01 maj 2012

Do góry
Rh 'Bengal' zaczyna kwitnąć

I moja ulubienica 'Germania' powoli przygotowuje się do otwarcia kwiatów

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 22:33, 01 maj 2012

Do góry
Rabarbar szaleje - w końcu się przyjął, może jakiś placek upiekę jak podrośnie?

Czosnkom schną końce liście, ale niedługo zakwitną

Z 25 cebulek szachownic kostkowanych tylko 2 wyrosły, a tylko jedna kwitnie - za to jak ładnie

Tawułki migiem wyrosły

Winorośle mają już zawiązki kwiatów

Funkie w donicy z bratkami szaleją

Bez lada dzień zakwitnie

Bieło-zielone funkie wychodzą

Klon palmowy ma już duże listki

dobrej nocy!
Moje poletko 22:33, 01 maj 2012

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Tak tak w takiej temperaturze przyroda nadgania. Ale u nas mrozy narobiły szkody . Żywopłoty z trudem odbijają , krzewuszka ma kilka badyli a reszta przemrożona i do wycięcia . Piękne zdjęcia .
Witam Cię Zbyszku i dziękuję.
To w takim razie dla Ciebie. flora i fauna w wiosennej odsłonie
Na początku jest chaos 22:31, 01 maj 2012

Do góry
Trochę mam zaległości z wątku ogrodowym, z drugiej strony nie mam za bardzo co pokazać. Remonty zaczęłam . Najpierw rabata pod oknem, wysadziłąm wszystko co do tej pory rosło i miekszkają tam teraz 3 świerki Conica.To taki szkielet nowej rabaty. Czekam na buka Foutain i dojdą trawy jeszcze.

Dziś mój trawnik wygląda niezmiernie okazale
kosić nie trzeba, zapach siana niesamowity może już pod koniec tygodnia nadejdzie jego kres i zetniemy darń pod nowy
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:24, 01 maj 2012

Do góry
finka napisał(a)

Kwitną takie rozchodniki

Sebku ten na zdjęciu to Floks szydlasty. Co do kocimiętki, jeśli kwitnie to przycięłabym jej te kwiaty, bo z tego co widzę są podzielone i były tylko prawdopodobnie z małą bryłką ziemi, więc aby zanadto nie wysilała się na kwiaty, tylko żeby energię spożytkowała na nowe pędy, liście i korzenie trzeba je usunąć.

Pozdrawiam i powodzenia

Na prawdę - nigdy bym nie pomyślał - on ma kwiatki takie na 3 mm - tylko zdjęcie z bliska,

A skoro radzisz, żeby je przyciąć to jasne - zrobię to.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:23, 01 maj 2012

Do góry
I teraz mam problem. Wymyśliłem "bardzo skuteczny" sposób na wodę z rynny. wkopałem doniczkę, do której pod spodem są dociągnięte kamyki - i woda miała iść pod ziemią "podziemnym kanałem", a idzie wszystko górą I teraz nie wiem co tam dać - rury już nie przełożę i inne miejsce

Dostane kępy przywrotników od Alinki też wyglądają niezbyt - z Biedronki ani jeden nie skiełkował - szkoda pieniędzy - jeżówki wyszły dwie

Orliki mają pąki

widok ogólny z drugiej strony

Zostały dwie kule z bukszpanów - poszły tam, gdzie miały iść przywrotniki - znów zmieniłem układ Pomiędzy nie dałem tojeść rozesłaną aurea - też wczoraj dostaną

Zostało mi tylko obsadzić obiecanym barwinkiem i szałwią - wysiana. Tam gdzie miała iść perovskia w tym roku będą kosmosy - takie fzium bzdzium - mam nadzieję, że wzejdą, bo dziś je wysiałem. Zapowiadała się u nas dziś burza - i rzeczywiście grzmiało głośno, ale padało na prawdę spokojnie - dla mnie za krótko, bo miło codziennego podlewania jest na prawdę sucho.

No - na dziś tyle z relacji
Po prostu ogród... 22:22, 01 maj 2012

Do góry
Kółko w przedogródku prawie skończone. Obwódka z bukszpanu posadzona, jeszcze nieprzycięta. Wiem trochę na razie rzadka, ale się rozrośnie. Zostało do posadzenia jakieś drzewo pośrodku, ale jeszcze nie wymyśliłam jakie, więc na razie jest kula. W obwódce żwirkowej też coś będzie dosadzone jeszcze pomiędzy kulki bukszpanowe.

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:22, 01 maj 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Kwitną takie rozchodniki

Sebku ten na zdjęciu to Floks szydlasty. Co do kocimiętki, jeśli kwitnie to przycięłabym jej te kwiaty, bo z tego co widzę są podzielone i były tylko prawdopodobnie z małą bryłką ziemi, więc aby zanadto nie wysilała się na kwiaty, tylko żeby energię spożytkowała na nowe pędy, liście i korzenie trzeba je usunąć.

Pozdrawiam i powodzenia
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:12, 01 maj 2012

Do góry
Te już się zgadzają z obrazkiem - spodobał mi się ten kolor

A teraz coś dla widzów o mocnych nerwach - moja "angielka"

mam nadzieję, że ta kocimiętka, która już kwitnie się przyjmie - to pousychane po liście czosnków - miał być niebieski łan, a jest to....

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:09, 01 maj 2012

Do góry
Rh cunnigham's'white ma tylko jeden pąk, nie wiem co się stało...

Reszta to liście

rozkwitły ostatnie tulipany - te różnią się bardziej od tych na obrazku, ale podobają mi się - jest tylko jeden problem - małe kwiaty mają.... Ustawiłem doniczki wzdłuż nowej bukszpanowej "obwódki" - jutro je zadołuję, bo już ciemno było

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 22:07, 01 maj 2012

Do góry
Anula - ten dziwny kształt już jest (na pierwszym schemacie widać), zaraz znajdę fotkę jeszcze - tam się łączy podjazd dla samochodu ze ścieżką...

z hortensjami to jest tak, że one juz są No i wybralabym limelight'y, ale nie mam gdzie przesadzić Annabellek już kupionych...stąd dwa rodzaje na tej rabacie (kłaniają się zeszłoroczne nieprzemyślane zakupy )
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies