Początki w Kruklandii
08:59, 18 cze 2012
Justynko przyłączam się do życzeń 
Bogusiu,ale ładnie te kamienne kręgi.Pięknie to wygląda
jestem zgodnie z obietnicą
a wraz ze mną zdjęcia
zażurawkowałam się
![]()
![]()
ten bukszan w donicy przytargany z ganku tak tylko poglądowo, a tam gdzie donica do góry nogami to też planuję bukszpana, mówcie czy to ma sens, bo kulki muszę zamówić
i dalej![]()
nowy nabytek
![]()
w tym ferworze ogrodowym tak się rozkreciłam że machnęłam jeszcze jedną rabatę
![]()
i teraz zgadka-co tam posadzić ?
myslałam o róży pnącej, hostach ew. lawendzie
ale czekam na wasze opinie
Danusia.... za odpowiedż przy tablicy 5+![]()
![]()
Aniu, jak widzisz długo sie muszę przygotowywać do tej odpowiedzi przy tablicy, ale warto było, bo na 6+ zaliczone
Tchaikowski cd
![]()
Dzisiaj korzystając z chwilki wolnego czasu w pracy stworzyłam taki oto "projekt":
Stożek już jest posadzony.Wookół stożka coś żółtego myśle o cisie elegantissima lub summergold, hortensja lub róża na pniu oraz tuje formowane,a na samym dole 3 bukszpany kule.Co o tym myślicie?
![]()
Dziś w końcu nastąpiła długo oczekiwana chwila - podwyższona rabata na podmurowanej skarpie gotowa do obsadzeniaCzęść roślin już tam jest, resztę donioslam i poustawialam (kupione wcześniej czekały cierpliwie na swoją kolej) - na razie się opatruję...i główkuję - czym ją zapełnić bardziej bo pustawo jest
Jeszcze poglądowo moja wczoraj ukończona rabata hortensjowo-różanecznikowa
Znając życie coś tam jeszcze na niej pozmieniam - ale pierwotnie i wstępnie wygląda tak - mam nadzieję, że limelighty mnie nie zawiodą z kwitnieniem
![]()
Jakoś one w ogóle dziwny kształt mają - na przyszłą wiosnę będe musiała je jakoś z głową podciąć...
Lawendowo dla Ciebie Iza
juniorek bukszpanik niesmiało na pierwszym planie
![]()