do zobaczenia wieczorem ! przestało padać już jakiś czas temu
idę coś upichcić małemu i do ogrodu
a wieczorem nadgonię Wasze wątki , bo teraz za długo mi się wgrywały foty.....
Ja kupiłem Pentax k-10, i używany obiektyw, 25 letni Carl Zeiss 4/300, na allegro ze 600 zł razem wyniosło mnie to 1400 zł. Jest wielki i ciężki ale można nim wszystko zrobić, jestem bardzo zadowolony. Na dzień dzisiejszy mi wystarcza, używam go 3 lata. Jest trochę ciemny ale na każdym zdjęciu jest data i godzina i można zobaczyć że nawet w tak ciężkich warunkach radze sobie bardzo dobrze. Wczesny poranek i mrok to moje ulubione pory do focenia. Pozdrawiam
Właśnie wróciłam ze sklepu ogrodniczego, ale tłumy dziś. Kupiłam lawendę i miętę oraz worek ziemi do rh, ale chciałam ją dosypać do hortensji w donicach , które były niebieskie i cały czas podlewam nawozem Niebieska hortensja, a pączki już różowieją. Ja chcę niebieską!
tak to wygląda z daleka
na tej rabacie dosadziłam citronelle dookoła jaśmina, a dookoła bukszapnu czerwone żurawki, a przed nimi trawki - jasne, a przed jasnymi 4 czarne (nie wiem czy będzie je widać, ale nie mogłąm się wczoraj oprzeć, bo były po 8 zł!!!) może jak podrosną będzie lepiej widać
i od strony podjazdu (jeszcze nie wygląda to dobrze, bo kanciki czekają na zrobienie.....)
Agatko - jakże mi miło, że tak mówisz choć ja wiem, ze jeszcze daleko mu do ideału
fotki już wklejam, ale musiałam nakarmić Frania...
Marzenko - dziękuję bardzo !
posadzone żurawki pod rh, za nimi wschodzą 3 hosty (zielone)
tu wspomniana wcześniej trzmielina - zapuściłąm ją i nie wiem czy trzymać ją tu i przyciąć, czy przewalic w inne miejsce?
wejście do domu- kulki jeszcze nie podcięte, ale muszę je ciut wyżej wsadzić, bo za głęboko są