z góry przepraszam za zdublowany post, niestety usunac sie nie da wiec musi zostac
juz koncowka zdjec zeby nie zanudzic
borówka amerykańska
żurawinka, stralam sie uchwycic paczki kwiatowe , nie za bardzo wiem jak sie ja uprawia musze sie doksztalcic wiecej w tym temacie
lada dzien powitam z usmiechem róże
a to maleństwo oszalalo i mimo ze juz kazdy o wigilii zapomnial , zakwitlo ponownie
teraz troche z innej beczki to akurat nasadzenia w tunelu , pomidorki i ogorki juz pieknie kwitna
jedne z rzadkow groszku, na przodzie cukrowy w tle bodajze fasolka szparagowa a w oddali jaś zalapala sie tez salata, rzodkiewki juz przerwane i ziemniaki
wcinamy juz truskawki , na zdjeciu tylko jedna ale jest ich wiecej i koperek samosiejka
a to ogórki ktore byly siane prosto do goruntu , tez maja sie dobrze
w tle za drzewami widac drugie pole na ktorym rosna warzywa jak wspominalam jest tego duuzo
Dziś do południa wykroiłam jeszcze kawałek trawnika. Praktyczne to nie będzie, ale za to ładne Ciekawe czy ta rabatka ma szansę na przetrwanie. Zmieściły się 4 krzaczki rudbekii jednorocznej (sama mi się co roku wysiewa) i 3 ledwo widoczne rozplenice.
teraz troche z innej beczki to akurat nasadzenia w tunelu , pomidorki i ogorki juz pieknie kwitna
jedne z rzadkow groszku, na przodzie cukrowy w tle bodajze fasolka szparagowa a w oddali jaś zalapala sie tez salata, rzodkiewki juz przerwane i ziemniaki
wcinamy juz truskawki , na zdjeciu tylko jedna ale jest ich wiecej i koperek samosiejka
a to ogórki ktore byly siane prosto do goruntu , tez maja sie dobrze
w tle za drzewami widac drugie pole na ktorym rosna warzywa jak wspominalam jest tego duuzo
Witam znów mam zaległości niestety ale jest tyle pracy że nie wyrabiam brakuje czasu na wszystko siekamy ziemniaki, plewie co sie da , skosilismy juz jedno pole na siano .. na prawde dnia brakuje .. ale jutro robie sobie wolne od szkoly wiec mam nadzieje nadrobie trochu forum ode mnie troche zdjec , latalam dzis w przerwie na kawke z aparatem zeby Wam pokazac co sie u mnie teraz dzieje wiele nowosci nie ma ale zawsze to cos pozdrawiam cieplo
irysy już w pełnym rozkwicie, a w tle widac moja posiana w tym roku trawke
wspomniana lilia juz zakwitla jak na razie jedyna bo reszta dopiero male paczki ma
i goździk , nowy w moim ogródku, mam go pierwszy rok