Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje poletko

Moje poletko

Przetacznik 21:47, 02 lip 2012

U nas wczoraj grad padał gęsto, kulki jak wiśnie, na szczęście nie zniszczył nic w ogródku. Róże u Ciebie wspaniałe i ładnie je portretujesz.
Celina 21:49, 02 lip 2012

kompletna załamka! już drugi raz z rzędu hortensja nie zakwitnie! Opatulona na zimę, odżywiona ,o takiej oczywistości jak kwaśna ziemia nie wspominam.
O co jej chodzi? Może ktoś wie? A druga ma to samo co w zeszlym roku ! pół krzaka w pąku ,a pół ani drgnie!!

Celina 21:52, 02 lip 2012

Przetacznik napisał(a)
U nas wczoraj grad padał gęsto, kulki jak wiśnie, na szczęście nie zniszczył nic w ogródku. Róże u Ciebie wspaniałe i ładnie je portretujesz.

Witaj Weroniko O to dobrze ,że szkód nie ma .Bo to zawsze szkoda! a co do wiśni to troche zerwałam i już dżemy zrobione
barbara_kraj... 22:47, 02 lip 2012

Celina napisał(a)

Basiu jade za chwilke i wszystko dokładnie obadam! jestem bardzo sama ciekawa i wrzucę info wieczorkiem.Zajrzyj koniecznie!

No obadałam i zmierzyłam Pylniki ma koloru cytrynowo -zielonkawe

Wniosek nasuwa się sam, to musi być Etoille Violet! O pielęgnacji znajdziesz w necie A wszystko to dzięki książce, o której całkiem zapomniałam))

A co do hortensji, to sprawa prosta. Masz odmianę ogrodową, która zawiązuje pąki kwiatowe w tym samym roku, co kwitnie. Na jednym krzewie pąki całkowicie przemarzły, na drugim częściowo. Ot, i wszystko
Ciesz się, że chociaż kilka kwiatów będziesz miała, bo ja już trzeci rok z rzędu ich nie oglądam i postanowiłam wywalić tę odmianę!
Celina 22:57, 02 lip 2012

barbara_krajewska napisał(a)

Basiu jade za chwilke i wszystko dokładnie obadam! jestem bardzo sama ciekawa i wrzucę info wieczorkiem.Zajrzyj koniecznie!

No obadałam i zmierzyłam Pylniki ma koloru cytrynowo -zielonkawe

Wniosek nasuwa się sam, to musi być Etoille Violet! O pielęgnacji znajdziesz w necie

A co do hortensji, to sprawa prosta. Masz odmianę ogrodową, która zawiązuje pąki kwiatowe w tym samym roku, co kwitnie. Na jednym krzewie pąki całkowicie przemarzły, na drugim częściowo. Ot, i wszystko
Ciesz się, że chociaż kilka kwiatów będziesz miała, bo ja już trzeci rok z rzędu ich nie oglądam i postanowiłam wywalić tę odmianę!

Basiu ,wiem kochana ,że one na pędach zeszłorocznych.Ale ta co ma do połowy to ma na tych zielonych z tego roku.dlatego mnie to dziwi i wkurza jednoczesnie .W sumie na 3 krzaki kwitnie pół-doslownie!.Porażka!!
Na 4 odmiany które mam koło tych najwięcej sie nachodzę a najmniej z nich radochy.
Zostawić to wkurzają,wyrzucić szkoda ,ale w końcu chyba tak jak Ty dojrzeję do radykalnych działań!!
monteverde 23:19, 02 lip 2012

http://www.tvnmeteo.pl/magazyny/maja-w-ogrodzie,13,1,1,0,0.html
Celina 23:29, 02 lip 2012

monteverde napisał(a)
http://www.tvnmeteo.pl/magazyny/maja-w-ogrodzie,13,1,1,0,0.html

Obejrzałam .fajny odcinek, szkoda ,że taki krótki
Celina 23:32, 02 lip 2012

Dobranoc
eliza3 11:37, 03 lip 2012

Celinko, przyszłam się przywitać i pochwalić.

Mam i ja...Serdecznie pozdrawiam.
Celina 12:15, 03 lip 2012

eliza3 napisał(a)
Celinko, przyszłam się przywitać i pochwalić.

Mam i ja...Serdecznie pozdrawiam.

BINGO!! a gdzie kupiłaś taki okaz i za ile?? Co mają jeszcze w ofercie? Bo jak widzę takie cuda to od razu dostaje małpiego rozumu i jadę

A z tyłu widzę hosty i bergenię