Trawnik po nawozie nabrał odpowiedniego koloru, tylko nierówno mi się sypnęło i mam placki Ale dosypałem i obficie podlałem wodą - powinno się "zagoić" - oby do soboty
A na koniec werbena patagońska - rozszalały się strasznie z kwitnieniem
a teraz różano
NN ze starego ogrodu, w ogóle nie szanowana i w donicy zadołowana przez cały ubiegły rok. Dopiero wiosną wsadziłam ją i jej koleżankę do gruntu....
I austinka gold celebration polubiła swoje miejsce i stelaż i wypuszcza ciągle pąki
Biało-fiolet dziękuję za miłe słowa i odwiedziny Podglądaj, jeśli jest co Grupko z Grabiami
Z Rozczochrańca stożek będzie na pewno. Tylko dzisiaj pada, a z tego co czytałam grzyby lubią wilgoć, to go zostawię na razie w spokoju.
Brązowa kulka na planie to tujka na kiju tzw. szczepiona , o taka jak tutaj:
Ma to w zamyśle jakoś logicznie kończyć dróżkę żwirową z bukszpanami Tujka będzie w bukszpanowej obwódce - na szerokość dróżki żwirowej. A za nią zacznie się rabata właściwa - czyli prosta Ciurkadełko byłoby za magnolią - zobacz tutaj na zdjęciu:
Nie dziwnie jakoś...?
Pierwsze foto - fajne...
Na drugim podoba mi siezestaw trawek i zurawki
Kulki cisowe Niedlugo fryzjer, chociaz jedna ta na samym koncu troszke chorutka - misecznik - w sobote drugi oprysk i niestety misecznik wlazl na dolne bukszpany, wiec Confidor pojdzie po calosci
Klematisowa kulka, hmmmmm, no kulka z niej srednia
Horti Incrediball coraz ladniejsza
Futro w trzmielinie
Pięknie tu.
I kurczę u mnie rośliny też choruję. Magnolia i hortensje miały przędziorki. Po oprysku poczuły się lepiej a magnolia zaraz potem podupadła
Rzut ogółem na prawą stronę - króluje żółty i niebieski, bo kwitną jeszcze w oddali kocimiętki, lawendy i trzykrotki
W tym pustym miejscu rosły czosnki - i nie wiem czy się schowały czy uschły? Chyba posadzę tu jeszcze 3 wrzosy. A firletki choć bez kwiatów też fajnie wyglądają - jak trawy
Zakwitła biała ostróżka. Dzisiaj miałem dokupić, ale jak powiedziała mi babka 12 złotych za jedną to podziękowałem od razu. W szkółce płaciłem po 5 złotych
A ta przywiązana dwa razy do badyla nadal rośnie równolegle z ziemią