Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś będzie tu pięknie ...

Kiedyś będzie tu pięknie ...

Madzenka 22:43, 28 cze 2012

Bogdzia napisał(a)

Myslałam ze w Twoim ogrodzie jest mało kwiatów a tak wcale nie jest. Piękne i róznorodne hortensje, róze , powojniki, lawendy. To jednak masz kolorowo. Pięknie.

Bożenko ja nie chcialam nowoczesnego ogrodu Miało być gemoetrycznie i kwieciście Przez caly sezon ma coś kwitnąć
Poczekaj do przyszłego roku aby rośliny dojrzały
I co mnie bardzo dziwili lilaki meyera palibin mają ponownie pąki. Nie wiedziałam że ponownie zakwitną????

Poczekam do przyszłego roku ale wiadomo ze będzie pięknie a wszystko urośnie. a lilak chyba powinien jednak raz kwitnąc.

Bożenko też mysłalam, że lilak kwitnie tylko raz ale z tego miniaturowego w ogrodzie btanicznym robią mińi żywopłocik, być może cięcie mu służy po przekwitnieciu dokładnie mu pąki poobcinalam.
Madzenka 22:44, 28 cze 2012

ana_art napisał(a)

a teraz różano
NN ze starego ogrodu, w ogóle nie szanowana i w donicy zadołowana przez cały ubiegły rok. Dopiero wiosną wsadziłam ją i jej koleżankę do gruntu....

I austinka gold celebration polubiła swoje miejsce i stelaż i wypuszcza ciągle pąki

też mam taką, ależ się cieszę

Ja już wiem , że w austinkach się zakochałam. Do moich powojników w przyszlym roku dołączą austinki
Syla 22:44, 28 cze 2012

Piękne te róże hmmm już mam kilka miejsc dla nich ..... ale na pewno nie w tym sezonie .... Myślę , że na wiosnę a zimą zrobię sobie listę
Evchen 22:46, 28 cze 2012

A właśnie mi się przypomniało, że w moim galimatiasie też mam lilaka, który ma kwitnąć dwukrotnie. Zakwitł raz. Na drugi czekam.
Czekam i nic
Madzenka 22:46, 28 cze 2012

Syla napisał(a)

Śliczne rózyczki Mszyce je nie zżerają?

Zżerały ale po oprysku już ich nie ma

A moje róże nadal podgryzane pomimo oprysków .... bleee już je łapami ściągałam jak Ania monteverde

U mnie wiosną IPO zaaplikował confidor lancą doglebowo. Widze, że mam zdecydowanie mniej mszyc niż inni. Na mszyce stosowałam karate, jak zwykle niezawodny.
Mój buk tricolor kupiony w ubiegłym tygodniu był doslownie oblepiony mszycami. Dwukrotny okrysk karate i już ich nie ma
Madzenka 22:47, 28 cze 2012

Syla napisał(a)
Piękne te róże hmmm już mam kilka miejsc dla nich ..... ale na pewno nie w tym sezonie .... Myślę , że na wiosnę a zimą zrobię sobie listę

Róże zdecydowanie lepiej sadzić na wiosnę przynajmniej nie wymarzną ... I ja jestem zwolenniczką róż w pojemnikach a nie z gołym korzeniem.
Madzenka 22:48, 28 cze 2012

Evchen napisał(a)
A właśnie mi się przypomniało, że w moim galimatiasie też mam lilaka, który ma kwitnąć dwukrotnie. Zakwitł raz. Na drugi czekam.
Czekam i nic

A jaki to lilak?
Evchen 22:48, 28 cze 2012

O matko.. dlaczego Ty bijesz te biedne rośliny?... Karate... Jest tu jakiś komitet d/s znęcania się nad Zielonym?...
Madzenka 22:50, 28 cze 2012

W sobote jestem umówiona ze specem od nawadniania na pomiary
I będzie demolka ogrodu przed urlopem .....
Madzenka 22:51, 28 cze 2012

Evchen napisał(a)
O matko.. dlaczego Ty bijesz te biedne rośliny?... Karate... Jest tu jakiś komitet d/s znęcania się nad Zielonym?...

I kung-fu