Elfiku za każdym razem dostaję wypieki jak tak mnie chwalisz głównie dlatego ze nie zasługuję na te pochwały a kto to przeczyta pomyśli że faktycznie tak jest.Jedno się zgadza ja tez mam wspaniałe wspomnienia z Waszego pobytu u mnie.Bardzo się cieszę ze przyjechaliście. Ten kwiatek taki nietypowy, piegowaty, bardzo ciekawy.Serdeczne dzięki.
Ja moją conicę (kulę na nóżce ) delikatnie przycinałam. Ale nie tak ostro jak bukszpany bo może być wysuszana w środku i wtedy będzie brzydko wyglądać. Najlepiej je ciąć wczesną wiosną to wtedy fajnie się zagęszczają, a teraz to tylko tak delikatnie. Rozłóż formowanie na dwa-trzy lata.
Wlaśnie sobie o tej conice przypomniałam bo w niełasce od kilku lat i nie ma stałego miejsca pobytu. Jutro ją poczeszę i zrobię miejsce stałego zameldowania!
Kasia stożek boski można dla niego stracić głowę. Dobrze, że Ci bonsai nie wyszło
A co do trawy nie jest zła, zrób jej tylko jeszcze raz wertykulację bo widać, źe ma zimowe wysuszone źdźbła. I żwirek cudny!!! Jak ty z niego sprzątasz śmieci?????
Zdecydowałam, że To jest obecnie najpiękniejsze z kwitnących w moim ogrodzie, więc Tobie Bożenko ofiarowuję. Za Twój przepiękny ogród, za cudne wspomnienia z pobytu u Ciebie, za śliczne fotki, za cierpliwość dla wszystkich, którzy Cię męczą z powodu Twojej ogromnej wiedzy o wszystkim... Za wszystko!!!