Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Boćkowe perypetie ogrodkowe

Boćkowe perypetie ogrodkowe

bociek 21:40, 11 cze 2012

Bogdzia napisał(a)
a dlaczego chcesz je ciac ( te coniki)? Są malutkie to nie tnij niech urosną. A te przyrosty jasne takie ładne szkoda je ciąc.

Bogdziu, moj to staruszek, chyba przyda mu sie lekki lifting. A Juzia juz przyciela chyba
Juzia 21:41, 11 cze 2012

bociek napisał(a)

a dlaczego chcesz je ciac ( te coniki)? Są malutkie to nie tnij niech urosną. A te przyrosty jasne takie ładne szkoda je ciąc.

Bogdziu, moj to staruszek, chyba przyda mu sie lekki lifting. A Juzia juz przyciela chyba

Jo!!!
shrekol 21:47, 11 cze 2012

bociek napisał(a)
A ja go szukam

Hahaha ale cwaniak się schował moja przybłęda też tak się chowa przed dzieciakami A bukszpan znowymi nóżkami genialny
bociek 21:52, 11 cze 2012

Witaj Przemek, dzieki wielkie. Dzisiaj pare razy na mnie zapolowal, ale ma darowane, bo kreta zlapal. To juz drugi w jego kociej karierze mysliwego.

A bukszpan, no wlasnie musialam go podsadzic, nie moglam wytrzymac, teraz tylko czesanie zostalo
Elfik 22:29, 11 cze 2012

Boćku, ja to bym rąk nie mogła oderwać od tego kicia, tylko go bez przerwy miętoliła... Anabelkę wpadłam zobaczyć, ale dalej nad nią płaczesz? Moja bez wyraźnych zmian, taka jakaś wypłowiała, mało zielona, psikałam też Dithane, ale nie ma dnia, żeby nie popadało, więc zmywa... Tyle dobrego, że nie ma tych czarnych zawiniętych brzegów liści. Zo to kilka pędów z kwiatostanami obwisło... No kląć się chce!
Juzia 22:41, 11 cze 2012

Moja Anabellka tyż rosnąć nie chce
Madzenka 22:53, 11 cze 2012

bociek napisał(a)
Weekend byl mocno zajety i to nie ogrodowo, ale dzisiaj dzialalam niemal do krwi ostatniej

Oto, co przyplacilam ma zywa krwia. Mam taki oto ostrokrzew, ktory w zeszlym roku przeszedl ostre golenie celem zrobienia z niego bonsai. Bonsai nie wyszlo, wyszla drapaka

Co kolo niego przechodzilam to coraz bardziej mnie denerwowal jego hmmm artystyczny ksztalt...
No i dzisiaj niewiele myslac wzielam nozyce i.... wyrzezbilam prawie stozek, przy czym prawie robi duza roznice.

Pocielam nie tylko pachruszcze, ale tez omal nie stracilam palca
Blagam, powiedzcie, ze nie ma tragedii

Oto dalsza perspektywa - widok na rabate z ukosa - dla dociekliwych - kanciki tez docinane dzisiaj

Teraz musi sie zagescic, bo troche szczerbaty jest

No i przydybalam na nim miseczniki - bede pryskac w weekend, co by nie przelazly dalej

Tylko trawnik kaszanka

Kasia stożek boski można dla niego stracić głowę. Dobrze, że Ci bonsai nie wyszło

A co do trawy nie jest zła, zrób jej tylko jeszcze raz wertykulację bo widać, źe ma zimowe wysuszone źdźbła. I żwirek cudny!!! Jak ty z niego sprzątasz śmieci?????
Madzenka 22:57, 11 cze 2012

bociek napisał(a)
Teraz zasadzam sie na conice Jakos tak sie przygarbila ze starosci. Poniewaz bedzie na wiosne sie przeprowadzac, to mam zamiar ja troszke uczesac, coby w przyszlym roku juz jej nie meczyc cieciem... Ale.... czy conice sie formuje?????????????????

Ja moją conicę (kulę na nóżce ) delikatnie przycinałam. Ale nie tak ostro jak bukszpany bo może być wysuszana w środku i wtedy będzie brzydko wyglądać. Najlepiej je ciąć wczesną wiosną to wtedy fajnie się zagęszczają, a teraz to tylko tak delikatnie. Rozłóż formowanie na dwa-trzy lata.
Wlaśnie sobie o tej conice przypomniałam bo w niełasce od kilku lat i nie ma stałego miejsca pobytu. Jutro ją poczeszę i zrobię miejsce stałego zameldowania!
myszorek 22:58, 11 cze 2012

Boćku, trochę dupiasty ten stożek, ale kto co lubi .Ładny będzie jak odbije.
Licz, licz paluszki
mira68 07:29, 12 cze 2012

Boćku rabata fajna a strżyżenie też Ci wyszło nienajgorzej nie dołuj się mów do Siebie jest pięknie to działa kotek ładniutki