Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród w Tarnowie 23:56, 21 kwi 2012

Do góry
Richie napisał(a)
Pierwsze koszenie trawnika bo po deszczu trawa bardzo przyspieszyła

hosty sie przebijają

Ale fajnie, że już skosiłeś

Tylko czy mnie oczy nie mylą - czarna szmatka?
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 23:52, 21 kwi 2012

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

u siebie już wprawdzie pokazałam, ale na takie coś - koper gigant (jakieś 3 metry wysokości) natrafiłyśmy z Martą podczas buszowania w "tajemniczym" ogrodzie )))))) może ktoś zidentyfikuje co to może być )

zdaje się, że tak startuje wiosną, ale pewności nie mamy )

Dziewczyny, natknęłyście się na BARSZCZ SOSNOWSKIEGO!!! To okropna roślina, bardzo trudna do wytępienia i groźna dla zdrowia. Tu znajdziecie na ten temat więcej:

https://www.ogrodowisko.pl/watek/262-kolorowe-rabaty?page=25#reply

http://barszczsosnowskiego.pl/
Kolorowe rabaty 23:49, 21 kwi 2012

Do góry
KasiaWB napisał(a)
u siebie już wprawdzie pokazałam, ale na takie coś - koper gigant (jakieś 3 metry wysokości) natrafiłyśmy z Martą podczas buszowania w "tajemniczym" ogrodzie )))))) może ktoś zidentyfikuje co to może być )

Dziewczyny, natknęłyście się na BARSZCZ SOSNOWSKIEGO!!! To okropna roślina, bardzo trudna do wytępienia i groźna dla zdrowia. Tu znajdziecie na ten temat więcej:

https://www.ogrodowisko.pl/watek/262-kolorowe-rabaty?page=25#reply

http://barszczsosnowskiego.pl/
W ogródku Ani 23:47, 21 kwi 2012

Do góry
Tulipa tarda, uwielbiam ją

Ogrodnik mimo woli 23:46, 21 kwi 2012

Do góry
Hej, hej! Nie nadążam za Tobą! Zaglądam , ale nie zawsze piszę. Też robiłam małą rewolucję. Ale jaką REWOLUCJĘ mam w planach , hoho .Pomysły aż mi parują przez uszy.Ale wszystkiego nie zrobię w tym roku, no, moze jesienią. To już moje dwuletnie doświadczenie ogrodowe mi mówi - nierób, nie rób na szybko, bo będziesz robiła x3. Ja już w tym roku posadziłam pęcherznice i za tydzień je przesadziłam, bo stwierdziłam, ze za daleko płotu. A jak sadziłam pierwszy raz to wydawało mi się dobrze .
Ale kanciki bardzo ładne zrobiłaś!
Taki piękny szpadelek też sobie kupię.
A na razie sezon odwiedzin " największych przyjaciół ogrodników" - przynajmniej u mnie - rozpoczęty. Pierwsze piękne kopce zobaczyłam dzisiaj rano kiedy wyszłam z kawą na hustawkę, zeby się ponapawać wykonaną w oprzednich dniach pracą. No, to się ponapawałam. Zastawiałam pułapki.
A teraz składam ręce, żeby się złapał. Jutro wywiozłabym go do lasu, dalekoooooooooooooo, żeby go już nikt nie złapał i , żeby do mnie nie wrócił.
Amful też sie dzisiaj napracowała, trzy patyki obgryzła...
A może by tak iść spać? Dobrej nocki zyczę
W ogródku Ani 23:45, 21 kwi 2012

Do góry
annawu napisał(a)
skrzydlinka

Aniu skrzydlinka szybko się rozrasta? bo mam ją, a krwiowiec-sanguinaria u mnie był i chyba zmarzł 2 lata temu, nie umiałam o niego zadbać a tu możesz poczytać o jego leczniczych właściwościach http://luskiewnik.strefa.pl/sanguinaria.html
Po prostu ogród... 23:43, 21 kwi 2012

Do góry
Dzisiaj udało się prawie dokończyć prace w przedogródku. Prawie bo brakło jednego obrzeża, no i jeszcze nie zdecydowałam co posadzić pomiędzy bukszpanowe kulki: stożk czy większą kulkę bukszpanową

A tu prawie gotowe

Kubusiowo 23:42, 21 kwi 2012

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Bukszpany od Sylwi

I zakupy dzisiejsze (rząd na dole to dzisiaj robione sadzonki, )

Super
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:38, 21 kwi 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
dzisiejsza pogoda była cudna. Przyciełam bukszpany, chwilami słońce tak przygrzewało, że nawet na krótki rękaw było gorąco , a co poniektórym było gorąco z innego powodu

Przyjechali panowie bardzo szybko złożyli, a później zabawy nie było końca... nawet komputer przegrał

Łaaaał
W ogródku Ani 23:38, 21 kwi 2012

Do góry
Miłek zakwitł jednym kwiatkiem

tak samo psi ząb

Motylek wiosenny

W ogródku Ani 23:32, 21 kwi 2012

Do góry
Różeniec górski

Zawilec

Spełnione marzenie - mały domek z ogrodem i pieskami :) 23:32, 21 kwi 2012

Do góry
Gratuluję 100

Wiosenne rewolucje w "Paulinowym ogrodzie" 23:27, 21 kwi 2012

Do góry
na koniec wyhodowane przez moja mamę, bardzo latwo sie szczepi i zawsze pięknie kwitnie kalanchoe
W ogródku Ani 23:27, 21 kwi 2012

Do góry
Parę tulipanków zakwitło.

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:27, 21 kwi 2012

Do góry
Pięknie, pięknie- wszystko mi się podoba. Ja trochę spóźniona, jak zwykle, ale czas nic nie chce się rozciągnąć. Obejrzałam Twój ogród i bardzo mi się podoba. Ławeczka - super. Też mi się marzy, ale ... będą urodziny, imieniny... takie tam. Trzeba podeslać temat rodzinie. Mój M się śmieje, bo mamy ustalone, że on mi kupuje jeden kompostownik na urodziny, a ja jemu na urodziny drugi . Bo w sumie najlepszy dwukomorowy albo dwa ... Jeszcze nie słyszałam , żeby ktoś chciał kompostownik na prezent, ale na ogrodowisku pewnie by się takich znalazło . To i ławeczkę też pewnie będzie można tak zaplanować.
Co do niesprawiedliwości ....
Czasem przyniosę jakiś patyczek...
albo się poprzechadzam i ocenię co państwo zrobili...
Widziałam u Ciebie tawlinę jarzębnolistną, zachorowałam na ten krzaczek. Czy to szybko rośnie ? i Jakie duże docelowo. Bardzo mi się spodobały tekolorowe listki.
Bardzo się cieszę , że mogłam obejrzeć Twoje włości, chyba mieszkamy niedaleko, czyli witam sąsiadkę!
Pozdrawiam Jola
Wiosenne rewolucje w "Paulinowym ogrodzie" 23:23, 21 kwi 2012

Do góry
a to pączki mojej magnolii

i kula bukszpanowa

winobluszcz pięcioklapowy puszcza pędy

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:20, 21 kwi 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Cunnigham White? takie różowe pąki?

U mnie tez zakwitł na rózowo, choć kilka paków jest białych ... Ciekawostka
Mój 4 arowy azyl... 23:19, 21 kwi 2012

Do góry
Wychodzą lilie

i rudbekia naga

zakwitają szachownice kostkowe
Kolorowe rabaty 23:17, 21 kwi 2012

Do góry

W ogródku Ani 23:16, 21 kwi 2012

Do góry
Brunery mi zmarzły ale miodunki ładnie kwitną

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies