Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Własny Vengerberg 10:48, 31 mar 2022

Do góry
Yenna napisał(a)
Popatrzyłam dziś na swój rozpi.... znaczy bałagan budowlany. Widzicie tu ogród ze mną, prawda?

Z pozytywów:
w poniedziałek wracają murarze dokończyć fundament pod zewnętrzną jednostkę pompy ciepła. To będzie znaczyło, że wszystkie zewnętrzne prace budowlane są zakończone i można sprzątać

A pewnie, że widzimy będzie tam szybciej niż myślisz, jeszcze niedawno ja miałam taki bajzel, teraz mam mniejszy
Słoneczny Ogród 10:47, 31 mar 2022

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)
Wczoraj wybrałam się na łowy
Odwiedziłam szkółkę i centrum ogrodnicze w efekcie mam bardzo dobry humor
Kupiłam
- 3 szt grab Fastigiata
- klon shirashawy Aureum
- kalina Kilimandżaro
- kalina Vatanabe
- klon palmowy Orange Dream 2 szt
- kalikarpa Profusion
- hortensja Wims Red
- ilex Argentea
- piwonia drzewiasta

O jacie, jakie imponujące zakupy

Pozdrawiam serdecznie
Ogród bez reguł 10:39, 31 mar 2022

Do góry
Judith napisał(a)
Galgasiu, gdzie taki klimat jest???
No zachodni zachód
Gorzów Wielkopolski pozdrawia

I pragnę donieść, że to jednak nie były czosnki

Ogród bez reguł 10:36, 31 mar 2022

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
Przyszłam do Ciebie i co widzę? Różności kolorowe, ale najbardziej za serce złapały mnie te zawilce greckie. Sadziłam, sadziłam i nic nie widzę u siebie

Pozdrawiam i zdrowia życzę
Gosiulku, aż się zarumieniłam ze wstydu, że nie pamiętam, kiedy u Ciebie byłam...
Do zawilców przymierzałam się już kilka razy, tym razem się udało Mam nadzieję, że się zadomowią i rozrosną, bo mnie za serce też ucapiły

Zdrowa to ja jestem, tylko zmęczonam jak koń po westernie... Ale dlaczego...?

Buziaki

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - part 2. 10:35, 31 mar 2022

Do góry
Johanka77 napisał(a)
Tak na szybko w telefonie

Ależ ja mam refleks w kojarzeniu nowej części wątku

Plany zacne, aż dziw że tak dużo trawnika likwidujesz
I tak kolorowo, jak nie u ciebie Zmieniasz się dziewczyno.
A nie wydaje ci się że trochę za długa ta ścieżka wyjdzie? Nie myślałaś żeby ją jakoś przełamać? Czy to tylko zdjęcia tak wydłużają optykę?
Ogród bez reguł 10:31, 31 mar 2022

Do góry
antracyt napisał(a)
Też miałam zimną sobotę, a do tego niedzielę z gości. Weekend zleciał i właściwie nic w ogrodzie nie podziałałam.
U Ciebie wszystko jak podpędzone rośnie
No popatrz, ja w niedzielę też w gościach
Bratanicy taki sweterek wydziergałam na urodziny

Kolorowy, wiosenny
Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 10:30, 31 mar 2022

Do góry
Judith napisał(a)
Se wreszcie kupiłam . Nie prezentują się póki co, bo kontekstu brak, ale co to będzie latem wśród traw!

Śliczne
Też mi się podobają takie rdzawe ozdoby
Ogród bez reguł 10:29, 31 mar 2022

Do góry
Magara napisał(a)

Wyguglałam, bardzo ładna, relacjonuj
Ja mam tylko kokoryczki
Zakupiłam tę kokorycz jesienią, bo skusił mnie kolor i termin kwitnienia. Myślę, że się polubimy , zwłaszcza, że chyba fajnie się rozrasta.

Ogród ponad miarę - czyli trudne początki 10:28, 31 mar 2022

Do góry
ajka napisał(a)
Jeszcze zdjęcie z wczorajszego wieczoru

Ania, cudna fotka
Trochę nadrobiłam, ale WY pracusie jesteście, kawał pracy za Wami i drugie tyle przed Wami

Patent z korą się uda- u nas eksperymentalnie na zimę zostały worki z korą i nie ma pod nimi niczego.

Pozdrawiam
Ogród bez reguł 10:24, 31 mar 2022

Do góry
tulucy napisał(a)
Hiacynty i u mnie szaleją. Widzę przez okno. A przylaszczki to nie wiem, za daleko są. Ale może z lornetką bym polatała

Oj nosi mnie. Ale i tak, jak już będę mogła wyjść, to chyba siły za dużo nie będzie. Powoli trzeba będzie działać.
Lucy, mam nadzieję, że jesteś choć trochę mocniejsza, choć trochę lepiej się czujesz. Mnie niby nic nie rusza, a też ledwo nogami powłóczę. Trudno, czasem trzeba spasować. Buziaki
Dla Ciebie

Własny Vengerberg 10:12, 31 mar 2022

Do góry
Yenna napisał(a)

Ale ci zazdraszczam tego klona Też na niego "zachorowałam" chyba ze 2 lata temu, ale nigdy nie widziałam go na żywo, ani nie trafiłam na niego w pobliskich szkółkach. W akcie desperacji jestem gotowa zamówić go przez neta, ale boję się, że przyjdzie krzywy badylek.
Czy Twój ma koronę szczepioną na pniu?
Własny Vengerberg 10:03, 31 mar 2022

Do góry
Yenna napisał(a)
Dom stoi

Hej! Gratuluję domu Zakończenie kolejnego etapu prac to z pewnością ogromna radość. Ani się obejrzysz, a już będziecie mieszkać i wcielać ogrodowe plany w życie Będę zaglądać.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 09:59, 31 mar 2022

Do góry
Nie wiem czy się chwalilam w tamtym roku ale zawitaly do mnie jezówki

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 09:57, 31 mar 2022

Do góry
5 minut słońca dzisiaj i Sesleria jesienna.

Na skarpie muszę uzupełnić kamień ale jeszcze chwilę się wstrzymuje bo chce jezówki podzielić i rozsadzic.

Ogród bez reguł 09:37, 31 mar 2022

Do góry
mowisz ze nie masz żurawii, to teraz juz masz

Ogród bez reguł 09:34, 31 mar 2022

Do góry
Ogród prawie wymarzony … 09:34, 31 mar 2022

Do góry
Tak Dziewczyny nieskromnie powiem ,ze widok mam extra Wiosna,lato ,jesień ,zima- o każdej porze dnia jest na co popatrzeć ..o zachodach słońca nie wspomnę.

Ogród bez reguł 09:31, 31 mar 2022

Do góry
Nasz przydomowy ogródek 09:30, 31 mar 2022

Do góry
Mirko, Gosiu, Haniu, Jolu - włożyłem patyk pomiędzy szprychy. No i dobrze bo od początku założenia tego portalu przez Danusię trwa tu dyskusja, wymiana poglądów, chwalenie się sukcesami i ewentualnymi porażkami.

Przesiałem kompost tylko aby uzupełnić stan w skrzyniach pod warzywa. Jak t6o robiłem : kładłem skrzynkę z dziurami w dnie na taczkę, dawałem 2 łopaty kompostu i kielnią murarską szorowałem po dnie skrzynki do czasu aż drobny kompost wleciał do taczek - czyli nie było to aż takie uciążliwe.

Do rozdrabniania gałęzi (gałązek) z żywopłotu czy obcinania drzew kupiłem rozdrabniacz który doskonale spełnia to zadanie. Rozdrobnione części daję na rabaty lub do kompostownika.

Jako przykład pokażę rabatkę z różami na którą wysypałem w jesieni takie rozdrobnione patyki.
Tak to wygląda teraz - przed obcinaniem róż i przed przekopaniem rabatki i usunięciem chwastów. Czekam na ocieplenie i kwitnienie forsycji he he he. Pozdrawiam Was dziewczyny.

W ogródku Martki 09:25, 31 mar 2022

Do góry
Judith, szykuj miejscówkę, one chętne do rozwoju 

Wiolu, tak, Edith Dudszus ma kolor głęboko-zielony, uroczy, obłędne są ich kwiatostany - ciemne, coś pomiędzy ciemnym fioletem a granatem, bardzo intrygująco to wygląda, niestety nie mam zdjęcia z bliska. Co też by z pewnością nie oddało uroku molinii, które jak wiemy pełną urodę objawiają w kontakcie na żywo.

A dziś?...... pierwsze wschody są już widoczne! Mgdusko, nie ściemniałaś, cynie po trzech dniach są! Kosmosy Cupcakes i chabry bławatki też ruszyły!

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies