Asia piękne te twoje zakupki, dzięki za namiary, muszę jednak się wstrzymać z byciem, miesiąc nieobecności mojej w ogrodzie i tak zrobi dość spustoszenia, nie chcę dodawać nowych nasadzeń na przypuszczalne straty.
Twoja działeczka tętni kolorami czy kukliki kwitną te moje znajome? u mnie też zaczynają kwitnąc
Nic sie nie zmienilo, Gracillimus powoli wypuszcza.W piatek powinny dojsc Red Baron i niedzwiedzie futro, do tego kule solarne i mysle, ze w sobote pokaze nowe oblicze prostokatu.
Chcialam tam posadzic 3 kule bukszpanowe roznej wielkosci, lecz cena w Obi 70zl za szt. mnie zniechecila.
W Ikei byly za 29,90.Bylam w sobote ale juz wykupione.Postaram sie kupic w De w Ikei
Zazdroszcze tym co jezdza na ta slynna plantacje kulek bukszpanowych.
Witaj Olu widzę że masz ciekawą podstawe do zagospodarowania. Na fotkach ciężko określić jakiej wielkości jest ten pasek na nowej rabacie, ale wydaje się że to taki trójkąt... chyba wyrównałabym linię do tego chodnika z płyt które już są, za pomocą sznurka i palików żeby było równo a potem zrobiła schodki. W szerszej części rabaty, coś takiego jak na szybce narysowałam na fotce
O właśnie tak - mi też to chodzi po głowie - w sumie możesz to trochę poszerzyć jeśli planujesz żywopłot i coś przed tym. I niech będą tak jak pisze Marzenka trzy załamania.
Nrysowałam szybko i za cienka linia jest, ale coś widać. Wiadomo, że kąty trzeba złapać, ale ja bym bardziej domu się trzymała.
Ja też mam różnicę, bo płot jest pod innym kątem niż dom, ale jesnak postanowiłam trzymać się linii domu. Jakoś to świeżo wygląda dla mnie, ale co człowiek to opinia.
Lena, pięknie masz w ogrodzie. Mnie zachwyciły te dwa widoczki. Uwielbiam widok pociętego drewna i Twoją pergolę. Bardzo pomysłowo ją zrobiliście. Mój mąż lubi jeździć na targi staroci. Ja zawsze pukałam się w głowę, po co on to robi, a teraz chyba do Niego dołączę.
Twoja pergola to dla mnie inspiracja
Witaj Olu widzę że masz ciekawą podstawe do zagospodarowania. Na fotkach ciężko określić jakiej wielkości jest ten pasek na nowej rabacie, ale wydaje się że to taki trójkąt... chyba wyrównałabym linię do tego chodnika z płyt które już są, za pomocą sznurka i palików żeby było równo a potem zrobiła schodki. W szerszej części rabaty, coś takiego jak na szybce narysowałam na fotce
O właśnie Ania!!! Tylko ja bym jeszcze jeden stopień może zrobiła???
Poduchy floksowe rozkwitają - bardzo lubię ten widok
Wczoraj kupiłam sobie dwa takie śliczne narcyze, które posadziłam na nowej rabacie.
Wykukałam też wśród roślinek jednorocznych śliczne miniaturowe surfinie - Million Bells o pełnych kwiatach. Są przefajne. Muszę im teraż wymyślić jakieś towarzystwo z białych kwiatów. Póki co 4 sadzoneczki czekają na swoje miejsce.
Na zdjęciu nie wyszły ładnie, ale jak zrobię z nich kompozycje, to jeszcze raz pokażę, moze lepiej się zaprezentują.
Ciemnofioletowe Million Bells przyprażyły się w przedwczorajszym i wczorajszym słońcu i wyglądają jakby były dwa kolory kwiatów. Powstał ciekawy efekt w połączeniu z rozwijającymi się nowymi ciemnymi kwiatuszkami