Julio, jeżeli chcesz ogród kolorowy, troszkę w stylu wiejskim możesz np. otoczyć każde drzewo sześciokątną obwódką wykonaną np. z cegły, a duże drzewo w narożniku ławką w tym samym kształcie, a pomiędzy nimi zrobić rabaty, obsadzone krzewami a z z przodu także bylinami kwitnącymi.
nie idzie się u Ciebie połapać tak pędzisz
gratulowali
to ja też - nie wiem o co chodzi ale na wszelki wypadek jakbyś jeszcze ten barek otworzyła to ja składam serdeczności i kiatuszki doklejam nie tylko z uprzejmości
Aniu, Agnieszko i Irciu....
A to dla Was
Acha irenko...tulipan jak i inne cebulowe w grupie mają moc.... pogrupuj swoje
Pisałam to w środku dnia, a potem zrobił się młyn..poleciałam do ogródka i dopiero teraz ...
Nie wiem, dla której Ani te tulipanki Tyle u nas Ań na Ogrodowisku, że ho, ho masz rację, pięknie wyglądają wiosenne kwiatki posadzone w grupie. Przykładem są Twoje rabaty. Bajecznie wyglądają
Muszę kupić na jesieni znacznie więcej wiosennych cebulek
Aniu, Agnieszko i Irciu....
A to dla Was
Acha irenko...tulipan jak i inne cebulowe w grupie mają moc.... pogrupuj swoje
Pisałam to w środku dnia, a potem zrobił się młyn..poleciałam do ogródka i dopiero teraz ...
Nie wiem, dla której Ani te tulipanki Tyle u nas Ań na Ogrodowisku, że ho, ho masz rację, pięknie wyglądają wiosenne kwiatki posadzone w grupie. Przykładem są Twoje rabaty. Bajecznie wyglądają
Muszę kupić na jesieni znacznie więcej wiosennych cebulek
Dostałam od sąsiadki małą kępkę Powiedz mi Aniu kiedy one pokazują się na ziemią.Czy mogły przemarznąć? bo ani widu ani słychu
Jakby znowu padły to się potnę ,bo to już drugi raz ,a tak mi sie podobieją
Celinko, moje jeżówki koło ganeczku maja już spore liski i są kilkuletnie, ale wsadziłam jesienią od Jotki białą i jeszcze jej nie widać, Jola mówi, żeby uzbroić się w cierpliwość
Ania ma rację w jednym miejscu u mnie już są a w bardziej zacienionym jeszcze nie
Aniu, podróżniczko (i nie tylko po ogrodach) i ogrodniczko, tak pędzisz...że zostawiam Ci na "400" aniołka, żeby Cię strzegł. Pozdrawiam!
To dobry pomysł bo aniołek ruchliwy jak Ania , moze ktoś w końcu za nią zdąży bo nam coraz trudniej a aniołek jeszcze i skrzydełka ma bo pewnie za nią nadąży biegac.
Dziś do rymów nie mam głowy,a u Joli,wątek3-setkowy!
Na Twe miłe sąsiedztwo, Jolu,wypada się sprężyć....
I życzyć tej świnki pełnej,aby ją spieniężyć,
I wymarzone roślinki albo i pergole,zakupić
Udane wypady w Polskę do naszej braci,zaliczyć,
No,i te nieszczęsne przysiady w ogrodzie ćwiczyć
Kwietnego całorocznego,Jolu!
Hiacynty -marzenie!!!Zapach chyba niesamowity -taka ilość.Aniu,a te piękne białe narcyzy jeszcze nie kwitną?
Bogusiu na jesieni wszystko przesadzałam na obrzeża rabat, już zaczynają ale jeszcze nie te białe, tylko te zakwitły jeszcze, widziałam,że są jakieś w pąkach jak zrobiłam zdjęcia , to stanęłam kolo hiacyntów nawet się nie schylałam, był śliczny zapach