Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje poletko

Moje poletko

an_tre 21:28, 05 cze 2012

Celina napisał(a)

Celinko potuptałam po Twoich włościach i podziwiałam piękne nasadzenia Ciekawe rozwiązania piwonii z hostami, a może tak u mnie zrobić...

Aniu jak sie podoba zróba potem opstrykaj i wrzuć na ogrodowisko
Celinko zajrzyj do mnie i zobacz te piwonie bez dodatkowego podsadzenia, czy się nadają
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
mira 21:30, 05 cze 2012

super zdjecia host - łał Pani zdjęcia że hej - a to pod tym berberysem to co sie płoży ?
barbara_kraj... 21:32, 05 cze 2012

Celina napisał(a)
Coś mi zżarło maliny.!!

To ogrodnica niszczylistka, żywi się liśćmi drzew owocowych i krzewów róż. Ich duża liczebnosć może powodować gołożery. Larwy siedzą w ziemi i żywią się korzonkami roślin, co je może oslabiać. Przy chłodnej pogodzie są niemrawe i łatwo je wtedy zbierać i niszczyć.
Celina 21:33, 05 cze 2012

Bogdziu, Przetaczniku dzięki

Jeszcze dwa "zapłakane"

czy ktoś zna tę czerwoną różę?
.
jak kupowałam chyba było napisane -makowa(?)
ale to chyba chodziło bardziej o kolor niż odmianę.
Celina 21:57, 05 cze 2012

MiroNie wiem jak sie nazywa ,ale płoży się dość szybko, zaczyna kwitnąć na żółto.
Mogę wysłać jak masz chęć
Celina 21:59, 05 cze 2012

Basiu dzięki bardzo ,faktycznie niemrawe to było,nie uciekalo,ale życia pozbawione zostalo!!
Celina 22:09, 05 cze 2012

dzisiejszy kolorowy mix

barbara_kraj... 23:27, 05 cze 2012

Celina napisał(a)
Ten berberys będę chciała uformować w jajo ,bo w stożek to się chyba nie da?

Lepiej w jajo
Piękny kobierzec tojeści rozeslanej
mira 23:31, 05 cze 2012

Celina napisał(a)
MiroNie wiem jak sie nazywa ,ale płoży się dość szybko, zaczyna kwitnąć na żółto.

to już wiemy jak się nazywa - a co lubi ta tojeść i jak mocny ten żółty - pewnie że chcę choć licze na to że mi zaszczepisz swoją różę historyczną
Celina 08:28, 06 cze 2012

mira napisał(a)

to już wiemy jak się nazywa - a co lubi ta tojeść i jak mocny ten żółty - pewnie że chcę choć licze na to że mi zaszczepisz swoją różę historyczną

Mirko, kolor prawdziwie żółty, nie jasno ,nie ciemno, nie limonkowo, albo jakaś inna modyfikacja,tylko żółty Roślinka nie ma wymagań,rośnie u mnie w różnych miejscach,słonecznych pólcienistych i cienistych.
Jedyna z nią robota to posadzić, a jak się za bardzo rozrośnie, to dać innym albo do kompostu dorzucić
Co do róży to jest kłopot ,bo ja nigdy nie szczepiłam,bo nikt mnie tego nie nauczył odcinam kawałek pędu i wsadzam do ziemi,3 w ten sposób uzyskałm , już kwitną 2 niestety nie przyjęły się
Powiedz co mam z tą różą zrobić aby Cię uszczęśliwić

U Ciebie widziałam też piękną i nne okazy takie ,że klękajcie narody
Będzie handel wymienny!!