Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogród przydomowy - Hosty 23:07, 20 mar 2015

Do góry
Wojtku jak to jest u Wróblewskich, czy klient z 'ulicy' może się zaopatrzyć czy raczej idą tylko w ilości hurtowe?

Trawki nie są złe, The Batles kupowałem tej samej wielkości i ładnie się rozrastają.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:58, 20 mar 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Kupiłem sobie dzisiaj 3 róże... co ja mam z nimi teraz zrobić pierwszy raz od kilku lat mam totalny brak wiedzy co zrobić z rośliną. Muszę poszperać i poszukać łopatologicznych instrukcji jak sadzić golasy wiosną.

Widziałem też dzisiaj pięknego 3,5 metrowego buka Artropunicea, a ja nie mam gdzie posadzić takiego drzewa.

No i mam jeszcze jedną zagwozdkę. Były też dzisiaj bardzo ładne kopany śliwy Pissardi. Tak się zastanawiam czy szukać odmiany Nigra czy decydować się na te Pissardi, no i cena znakomita.

Gdzie byłeś na zakupach
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:55, 20 mar 2015

Do góry
Agato liście są zimozielone, trzmielina przybiera tylko taki lekko rdzawy kolor, ale nie szpeci to rośliny
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:54, 20 mar 2015

Do góry
Kupiłem sobie dzisiaj 3 róże... co ja mam z nimi teraz zrobić pierwszy raz od kilku lat mam totalny brak wiedzy co zrobić z rośliną. Muszę poszperać i poszukać łopatologicznych instrukcji jak sadzić golasy wiosną.

Widziałem też dzisiaj pięknego 3,5 metrowego buka Artropunicea, a ja nie mam gdzie posadzić takiego drzewa.

No i mam jeszcze jedną zagwozdkę. Były też dzisiaj bardzo ładne kopany śliwy Pissardi. Tak się zastanawiam czy szukać odmiany Nigra czy decydować się na te Pissardi, no i cena znakomita.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:39, 20 mar 2015

Do góry
Agato takiego miejsca gdzie zawsze są dostępne to nie znam, ale bardzo często można je spotkać w różnych ogrodniczych. W zeszłym roku kupiłem na corocznych targach w Częstochowie w maju. Cena to zazwyczaj 30-40zł.
Odmiany mam dwie, biało zielona Emerald Gaiety i żółto zielona Emerald`nGold.

Olu tak to już jest, że jak zrobione to nic nie zrobimy, a teraz latanie i przykrywanie jest utrudnione bo mało co z ziemi wystaje. Zapewne w kwietniu czy maju będę latał i okrywał wszystko
No co do irysków dowiedziałem się dzisiaj ważnej rzeczy. Po kwitnieniu mają dość wysokie liście nawet do 40cm, a to bardzo cenna uwaga
Moja "przyziemna" :) pasja 22:29, 20 mar 2015

Do góry
Berberysy bardzo lubię, ale ich cięcia wręcz nienawidzę, zatem polecam bardzo grube rękawice przy sprzątaniu ściętych gałązek

Co do sekatora to ja osobiście bardzo polecam ten niestety do najtańszych nie należy, ale na all... można wychaczyć ciekawe oferty. Mnie udało się kupić za połowę tego co w marketach
Moja codzienność - ogród Oli 22:24, 20 mar 2015

Do góry
Luki napisał(a)

Pytanie nie do mnie, ale chyba mogę odpowiedzieć. Z Cortenu rdza może spływać nawet do 3 lat zanim cała powłoka osiągnie odpowiednią 'dojrzałość' więc trzeba zamocować ją tak aby nie wystąpiły zacieki na inny materiał

dokładnie tak Łukasz
Moja codzienność - ogród Oli 22:22, 20 mar 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Olu mam pytanie techniczne czy z cortenu spływa jakby rdza? Czy on pokrywa sie nienaruszalnym nalotem?

Pytanie nie do mnie, ale chyba mogę odpowiedzieć. Z Cortenu rdza może spływać nawet do 3 lat zanim cała powłoka osiągnie odpowiednią 'dojrzałość' więc trzeba zamocować ją tak aby nie wystąpiły zacieki na inny materiał
Ogrodowe przygody 20:39, 20 mar 2015

Do góry
Luki było tyle do wyboru całe 2 trzy poziomowe regały zapraszamy do wlkp
odmian chyba z 10
Dziewczyny i chłopacy to chyba nie promcja tylko zwykłe ceny w tamtym roku kupowałam po 12
Ogrodowe przygody 20:31, 20 mar 2015

Do góry
Ah ta niesprawiedliwość, ja dzisiaj takie oglądałem w CO za bagatela 34,99.
Takich to też bym kilka zabrał
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:23, 19 mar 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Agato takie przymrozki nie zaszkodzą roślinkom, tym bardziej hortensjom. Trawy też spokojnie takie spadki wytrzymują, czasem w maju są większe przymrozki i trawy wytrzymują
Ja też mam już wszystko przycięte.

Jagodo ja na pewno dosadzę więcej bo zdecydowanie chcę więcej
Ja to zazdroszczę irysków, ale posadzę sobie jesienią i też będę mieć

Cenna informacja bo i ja ciachnęłam i się bałam
Ja też zazdroszczę irysków, ale posadzę sobie jesienią i też będę mieć
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:09, 19 mar 2015

Do góry
Agato takie przymrozki nie zaszkodzą roślinkom, tym bardziej hortensjom. Trawy też spokojnie takie spadki wytrzymują, czasem w maju są większe przymrozki i trawy wytrzymują
Ja też mam już wszystko przycięte.

Jagodo ja na pewno dosadzę więcej bo zdecydowanie chcę więcej
Ja to zazdroszczę irysków, ale posadzę sobie jesienią i też będę mieć
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:54, 19 mar 2015

Do góry
Marta tak swoją drogą moja siostra też Marta i tak jest nadzieja, że coś ruszy. Na czerwiec umówiona ekipa do elewacji to będzie można coś zaczynać mimo wszystko znając życie wole nie zapeszać.

Olu no co jedna osoba to dalej mieszka a ja tak chętnie bym pomógł.
Trudno teraz o dobrego dentystę. U mnie w okolicy był np. bardzo dobry chirurg stomatolog, ale już zamknął interes.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:28, 19 mar 2015

Do góry
Luki napisał(a)

To żeby tak nie zbaczać z tematu napiszę coś ogrodowego
Wszystko co miałem wyciąć, obciąć itd zrobione. Wszystko posprzątane i nie mam co robić.

Łukasz, to zapraszam do mnie, na brak zajęć ogrodowych narzekać nie będziesz
Ps. Sensacji stomatologicznych nie zazdrozczę i łączę się w bólu. Też w ub roku zainwestowałam w szczękę sporo kasy a od kilku dni budzę się z bólem zęba... tym który był robiony :/
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:39, 19 mar 2015

Do góry
Straszne, jakie tutaj nuuudy, nic się nie dzieje.
Bardzo mi to przeszkadza ale co zrobić nie mam gdzie rewolucji robić. Chociaż jest szansa, że w tym roku będzie się działo coś ciekawego
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:35, 19 mar 2015

Do góry
Martowiesz z jaką chęcią bym coś zrobił u kogoś w ogrodzie
Oby tylko działało bo jeżeli nie zadziała będzie problem ale chyba wszystko będzie ok.

Agnieszko mam sporo czasu to powoli wszystko sobie robię.
Zębiska to nic dobrego, ale co zrobić potrzebne są
Moja codzienność - ogród Oli 20:45, 19 mar 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Olu no co Ty gadasz, fundament jest bardzo interesujący
Nie wiesz jak mnie ciekawość zżera co dokładnie planujecie, niby wiadomo, ale na pewno jakieś niespodzianki się szykują
Na szczęście z naszej strony pozostaje tylko cierpliwe czekać na dalsze etapy.

Z męskiego punktu widzenia w sumie może być interesujący
niespodzianki ? eeee niczego nadzwyczajnego nie będzie oczko prostokątne, altanę pokazywałam, z nasadzeniami na pewno będę się Was radzić plus kilka elementów z rdzawej blachy ot tyle
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 20:35, 19 mar 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Najważniejsze, że się zaczęło, a na rabatę masz cały sezon i uwierz mi nie ma się co śpieszyć. W zeszłym roku się śpieszyłem i np na trawkach straciłem dwa razy
Co do samochodów... wygodne i potrzebne , ale to nic dobrego. Wczoraj na parkingu ktoś obdarł mi nadkole i sobie pojechał, pozostaje się cieszyć, że nie ma wgnieceń

Cieszę się, że bukszpany już mam posadzone. Trochę bałem się jakości.

Dobrze, że tylko przytarcie. Jak w końcu się odkuję samochód przyda się do zwożenia ogrodowych łupów
Moja codzienność - ogród Oli 20:33, 19 mar 2015

Do góry
Olu no co Ty gadasz, fundament jest bardzo interesujący
Nie wiesz jak mnie ciekawość zżera co dokładnie planujecie, niby wiadomo, ale na pewno jakieś niespodzianki się szykują
Na szczęście z naszej strony pozostaje tylko cierpliwe czekać na dalsze etapy.
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 20:30, 19 mar 2015

Do góry
Najważniejsze, że się zaczęło, a na rabatę masz cały sezon i uwierz mi nie ma się co śpieszyć. W zeszłym roku się śpieszyłem i np na trawkach straciłem dwa razy
Co do samochodów... wygodne i potrzebne , ale to nic dobrego. Wczoraj na parkingu ktoś obdarł mi nadkole i sobie pojechał, pozostaje się cieszyć, że nie ma wgnieceń
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies