Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Agatan24 23:02, 19 mar 2015

Hej. U mnie dzisiaj - 3 stopnie a ja juz wsadzilam hortensje i przycielam rozplenice martwię się teraz czy nie przemarzna? Jak myslisz?
Jagodaa 23:07, 19 mar 2015

Śliczne krokusy. Nie posadziłam jeszcze u siebie i teraz wszystkim, zgodnie z przewidywaniami, zazdroszczę.
Luki 23:09, 19 mar 2015

Agato takie przymrozki nie zaszkodzą roślinkom, tym bardziej hortensjom. Trawy też spokojnie takie spadki wytrzymują, czasem w maju są większe przymrozki i trawy wytrzymują
Ja też mam już wszystko przycięte.

Jagodo ja na pewno dosadzę więcej bo zdecydowanie chcę więcej
Ja to zazdroszczę irysków, ale posadzę sobie jesienią i też będę mieć
Agatan24 23:18, 19 mar 2015

A nie wiesz może gdzie na nasze okolice można kupić trzmieline na pniu? Gdzie kupowales swoja, jaki masz gatunek, ja potrzebuje 3szt.
babka 23:23, 19 mar 2015

Luki napisał(a)
Agato takie przymrozki nie zaszkodzą roślinkom, tym bardziej hortensjom. Trawy też spokojnie takie spadki wytrzymują, czasem w maju są większe przymrozki i trawy wytrzymują
Ja też mam już wszystko przycięte.

Jagodo ja na pewno dosadzę więcej bo zdecydowanie chcę więcej
Ja to zazdroszczę irysków, ale posadzę sobie jesienią i też będę mieć

Cenna informacja bo i ja ciachnęłam i się bałam
Ja też zazdroszczę irysków, ale posadzę sobie jesienią i też będę mieć
Luki 22:39, 20 mar 2015

Agato takiego miejsca gdzie zawsze są dostępne to nie znam, ale bardzo często można je spotkać w różnych ogrodniczych. W zeszłym roku kupiłem na corocznych targach w Częstochowie w maju. Cena to zazwyczaj 30-40zł.
Odmiany mam dwie, biało zielona Emerald Gaiety i żółto zielona Emerald`nGold.

Olu tak to już jest, że jak zrobione to nic nie zrobimy, a teraz latanie i przykrywanie jest utrudnione bo mało co z ziemi wystaje. Zapewne w kwietniu czy maju będę latał i okrywał wszystko
No co do irysków dowiedziałem się dzisiaj ważnej rzeczy. Po kwitnieniu mają dość wysokie liście nawet do 40cm, a to bardzo cenna uwaga
Agatan24 22:42, 20 mar 2015

Mi zależy na tej żółto zielonej, jak ona zimuje? Opadają jej liście?
Luki 22:54, 20 mar 2015

Kupiłem sobie dzisiaj 3 róże... co ja mam z nimi teraz zrobić pierwszy raz od kilku lat mam totalny brak wiedzy co zrobić z rośliną. Muszę poszperać i poszukać łopatologicznych instrukcji jak sadzić golasy wiosną.

Widziałem też dzisiaj pięknego 3,5 metrowego buka Artropunicea, a ja nie mam gdzie posadzić takiego drzewa.

No i mam jeszcze jedną zagwozdkę. Były też dzisiaj bardzo ładne kopany śliwy Pissardi. Tak się zastanawiam czy szukać odmiany Nigra czy decydować się na te Pissardi, no i cena znakomita.
Luki 22:55, 20 mar 2015

Agato liście są zimozielone, trzmielina przybiera tylko taki lekko rdzawy kolor, ale nie szpeci to rośliny
Agatan24 22:58, 20 mar 2015

Luki napisał(a)
Kupiłem sobie dzisiaj 3 róże... co ja mam z nimi teraz zrobić pierwszy raz od kilku lat mam totalny brak wiedzy co zrobić z rośliną. Muszę poszperać i poszukać łopatologicznych instrukcji jak sadzić golasy wiosną.

Widziałem też dzisiaj pięknego 3,5 metrowego buka Artropunicea, a ja nie mam gdzie posadzić takiego drzewa.

No i mam jeszcze jedną zagwozdkę. Były też dzisiaj bardzo ładne kopany śliwy Pissardi. Tak się zastanawiam czy szukać odmiany Nigra czy decydować się na te Pissardi, no i cena znakomita.

Gdzie byłeś na zakupach