Aneczko , u mnie to samo . Po powrocie z pracy jeden raz udało mi się wejśc na stronę OGRODOWISKA a potem dopiero po prawie pięciu godzinach ... Wszystkie inne strony "śmigały" a OGRODOWISKO chyba ktoś zaczarował
Z zachwytem oglądam Twój ogród i pozdrawiam serdecznie
Ja też nie czuję się najlepiej bo to cisnienie jest zmienne- mówię o pogodzie to ja na wszystko reaguję bardzo aale i tak nie jest bardzo źle byle się pogoda ustabilizowała. Dzieki za magnolię zawsze miło popatrzec bo u mnie jeszcze nie kwitnie ale na razie odchorowuje przesadzanie choc ma pączki i pewnie zakwitnie.Twoja piekna.
W moim ogródku zamieszkały trzy ogromne wrzosy - nigdy nie były przycinane. Podobają mi się takie - zobaczymy czy się przyjmą.
Rododendron też już jest na swoim miejscu.
Ja znam te roślinkę. To jest GĘSIÓWKA MACEDOŃSKA (Arabis ferdinandi-coburgi). Ma specyficzne, 'czepiające się' liście zebrane w rozetki. Rozmnaża się dzięki pędom płożącym i ukorzeniającym się.Tu wstawiłam jej zdjęcie ( 3 post, trzecie zdjecie): https://www.ogrodowisko.pl/watek/1341-gesiowka-kaukaska-arabis-caucasica
Uprzejmie proszę o identyfikację tych dwóch odmian tulipanów Skalny został kupiony z innym ,który jeszcze się nie otworzył jako mix i nie było nazw tych tulipaników Te to nawet nie wiem kiedy je kupiłam