Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik mimo woli

Ogrodnik mimo woli

arcobaleno 12:12, 04 cze 2012

Naparstnic zawsze zazdroszczę - są piękne, ale ja nigdy nie mam cierpliwości do dwuletnich :/
agata19762 12:57, 04 cze 2012

witaj Aniu...
jestem u Ciebie codziennie, tak cichutko sobie przychodzę i wychodzę...
dzisiaj ślad zostawiam......
gorąco pozdrawiam
ircia 13:57, 04 cze 2012

Podziwiam Aniu Twoje naparstnice, piwonie i...... rudbekię, którą potraktowałaś jak chwast
Poczekam na swoją.... może dam jej szansę.....
Pozdrowienia dla Miśka
Martek 14:03, 04 cze 2012

Kotlety w Bieszczadach

Mnie naparstnica wymarzła,ale jakaś jedna będzie .Piszę jedna bo miałam jedną w drugiej i są w tym miejscu białą z różową
Chyba róża przeżyła.

Co do piwonii.Człowiek stara się wstrzymuje do sierpnia i kopie metrowy dół ,żeby tylko nie uszkodzić korzeni .Tymczasem zakupiony kawałek patyczka w torfie ma się całkiem dobrze i będzie kwitł .
Skubani wiedzą co odcinać ...
Martek 14:04, 04 cze 2012

Odmeldowuję się bo ...cha,cha,cha ...
MilenaP 14:51, 04 cze 2012

bywałam tu cichaczem, ale dziś obejrzałam wizytówkę i oniemiałam z wrażenia. Nie mogę uwierzyć, że ten ogród ma tylko 3 lata. Wszystko bujne i cudowne Trawy powalają na kolana!!!! Pięknie pozdrawiam Aniu.
bociek 21:12, 04 cze 2012

asc napisał(a)

O matuchno jakie hosty, czym Ty te swoje rosliny karmisz???
mira 21:15, 04 cze 2012

cześć!

Ponownie dziękuję Aniu za gościnę i pozdrawiam serdecznie i Twojego M.

Ludzie !
byłam w ub tygodniu u Ani w ogrodowej sielance na wzgórzu rzeszowskim u gościnnych ludzi jak to w rzeszowsko-białostockim duecie musi być.

Łaziłyśmy z Anią po ogrodzie, rabata po rabacie, zakatek za zakątkiem. Mąż Ani towarzyszył nam sprawdzając wiedzę Ani z zakresu nazw i pochodzenia.
Ania z cudownym zaśpiewem białostockim przedstawiała mi swoje Damy jedna za drugą - co prawda stale wskazywała na swoje niepowodzenia, co nie tak, co choruje, co za małe a co za bardzo - niestety mnie tak łatwo nie da się wmanewrować w strefy ogrodowego niezadowolenia więc ja wypatrywałam - w zasadzie samo w oczy wpadało - to co jest piękne

a piękny jest luz, swoboda - nie ma stresu !!!!!! czyli to co najważniejsze dla mnie w ogrodzie
u Ani jest też piękny kolor - stale się zmienia - bo taka jest ilość roślin szok -- a skalniak to naj najbardziej urokliwe miejsce
Ania proszę daj fotki , więcej ze skalniaka - skoro lezałaś pod naparstnicami to teraz wyleź na drabinę nad skalniakiem i cykaj fotki

jest też jak dla mnie zapowiedź liliowego show, tak jak w Bogdzi było rhowo tak w Ani będzie liliowo -
u Ciebie muszą mieć jakieś wyjatkowo dobre dla nich warunki
to dopiero będzie się działo..........................

pozdrawiam i dziękuję.- a! dostalam naparstnice - koszyk oddam !

Basia_1987 21:32, 04 cze 2012

Przepraszam ,może nie doczytałam, ale o co chodzi z drucikiem miedzianym -czy wbite w ziemie pod pomidorami mają chronić przed chorobami?Dobrze zrozumiałam?Ja również uprawiam pomidory -niczym nie pryskam wyj. miedzian po wysadzeniu pod tunel i w tamtym roku zaraza ziemniaka się przyplątała
agata19762 21:35, 04 cze 2012

jeśli chodzi o piwonie....
jeśli są głęboko posadzone to gorzej kwitną albo wcale....