Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

anna_studio 14:50, 04 cze 2012

irena_milek napisał(a)

Irenka.................nowy avatarek....wcale mnie to nie zaskoczyło
jaśminowce....kocham!!!
...ale mój jakoś stęka

No ten, najbardziej ogrodowy a fotek nie mam jakiś, bo jak mam odpowiednie tło, to ja wyglądam przy robocie ogrodowej jak idź stąd...
na żywo wyglądają jaśminowce piękniej, bo to kilka metrów na długości i wysokości, nie umiem tego pokazać
no i mszyce je lubią, może u ciebie je też męczą?

Ano męczą....już pryskałam plugastwo....
...ale ja chyba...przypadkiem kupiłam jakąś inną odmianę...bo ma jasne pstre listki..., a chciałam tą zwykłą...Danusia takiego chyba przywiozła w zeszłym roku z Anglii, może to ta odmiana i cosik mu na Śląsku nie pasuje...
Milka 14:51, 04 cze 2012

Nabieram traw mam około 100 gatunków, większość młode, że ledwo co je widać, ale z czasem może zostanę mianowana ogrodowym ekspertem ha, ha
Milka 14:53, 04 cze 2012

anna_studio napisał(a)

Irenka.................nowy avatarek....wcale mnie to nie zaskoczyło
jaśminowce....kocham!!!
...ale mój jakoś stęka

No ten, najbardziej ogrodowy a fotek nie mam jakiś, bo jak mam odpowiednie tło, to ja wyglądam przy robocie ogrodowej jak idź stąd...
na żywo wyglądają jaśminowce piękniej, bo to kilka metrów na długości i wysokości, nie umiem tego pokazać
no i mszyce je lubią, może u ciebie je też męczą?

Ano męczą....już pryskałam plugastwo....
...ale ja chyba...przypadkiem kupiłam jakąś inną odmianę...bo ma jasne pstre listki..., a chciałam tą zwykłą...Danusia takiego chyba przywiozła w zeszłym roku z Anglii, może to ta odmiana i cosik mu na Śląsku nie pasuje...

Być może, chociaż dzięki tym listkom jest jeszcze piękniejszy, bo jak skończy kwitnienie, same liście są ozdobą lubię rośliny o typie variegata
Elfik 19:47, 04 cze 2012

asc napisał(a)
od rana nadganiam.... masakra... jutro jestem trup...

...a ja-żem właśnie z trupa powstała... I prawie na czworakach czołgam się po wątkach - gdzie zajrzę, to wszędzie TAK NAROSŁO, że przedrzeć sie nie mogę... W dodatku poruszam się jak ślepa kura - plusiki wcięło i jestem zgubiona!!! Ooo... !!! Miluśka w spódniczce kwiatowej... ) Ale ładnie!!!
Bogdzia 20:40, 04 cze 2012

Wchodziłam dziś do Ciebie trzy razy zeby to wszystko przeczytac no i udało się. Pozdrawiam Irenko.
finka 20:46, 04 cze 2012

Irenko w tych kwiatkach wyglądasz jak baletnica !!!

Aha, obecność u mnie obowiązkowa!!! Napisałam już u Alinki, że Primuli vialii u mnie dostatek >500 szt, więc szukać nie musisz.
Pozdrawiam
bociek 21:17, 04 cze 2012

irena_milek napisał(a)
Nabieram traw mam około 100 gatunków, większość młode, że ledwo co je widać, ale z czasem może zostanę mianowana ogrodowym ekspertem ha, ha

ILE?????? Matko Kochana, Irenko!!! Ty sie Boga nie boisz??? 100 gatunkow traw????

A jaki fajny nowy avatarek Co nie zajrze to nowa Ty
marzena 21:33, 04 cze 2012

irena_milek napisał(a)
a tu trawka w zbliżeniu, jeszcze sobie dokupię i cały brzeg rabaty nią wykończę; mam problem z

sadzeniem, bo wszędzie korzenie sosen i wykopanie dołka graniczy z cudem

Irenko, właśnie nazwę tej pieknej trawki zapisałam sobie, jak byłam u Danusi- bardzo atrakcyjnie wyglada
szybko kwitną Ci jasminowce i piwonie - u mnie dopiero pąki ( no, z wyj. białych piwonii)
Mala_Mi 23:36, 04 cze 2012

Lektura obowiązkowa na dobranoc..... fajny avatar
Gardenarium 23:41, 04 cze 2012

marzena napisał(a)

a tu trawka w zbliżeniu, jeszcze sobie dokupię i cały brzeg rabaty nią wykończę; mam problem z

sadzeniem, bo wszędzie korzenie sosen i wykopanie dołka graniczy z cudem

Irenko, właśnie nazwę tej pieknej trawki zapisałam sobie, jak byłam u Danusi- bardzo atrakcyjnie wyglada
szybko kwitną Ci jasminowce i piwonie - u mnie dopiero pąki ( no, z wyj. białych piwonii)

Mam nieco inną odmianę, ale gatunek ten sam. Moja odmiana nazywa się Jackdaws Cream.

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies