Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Zielona Pasja 21:01, 15 kwi 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Chciałabym wiedzieć co to, może ktoś potrafi zidentyfikować?

Ciemiernik?

Dzięki wielkie! Muszę się jeszcze sporo nauczyć. Ty i Bogdzia tylko popatrzyłyście i od razu odpowiedź
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 20:59, 15 kwi 2012

Do góry
Irenko wpadam do Ciebie i mnie zatkało Tyle Rh posiadzilaś! Ależ będzie piękny widok gdy zakwitną

No i gratuluję 300

Zielona Pasja 20:57, 15 kwi 2012

Do góry
anetanka napisał(a)
Chciałabym wiedzieć co to, może ktoś potrafi zidentyfikować?

Ciemiernik?
Wiosenne rewolucje w "Paulinowym ogrodzie" 20:55, 15 kwi 2012

Do góry
Pwl napisał(a)
Cześć Paula, masz szalenie klimatyczny ogród! Piękne stare i wyrośnięte świerki (świetny widok)
+ super dużą magnolie. Mi np. bardzo podoba się jej kora bo lubie takie wiekowe rośliny, mają swój
charaker. Koniecznie pokaż jak będzie kwitła. Podoba mi się jej pokrój, trochę jak drzewka.

Witam, fajnie Paweł że Ci sie podoba moj ogrod swierki sa stare podcinalismy wierzcholki bo byly kolosalne pod nimi w lecie wisi hamak, a zdjęcia magnoli kwitnącej na pewno wstawie ma bardzo dużo zdrowych pąków
Kubusiowo 20:52, 15 kwi 2012

Do góry
A oto co wyszło.....
(poruszamy się w stronę przeciwną do wskazówek zegara)

Na górze "włochata", prawa strona róg - rabata przy domu, lewa strona łezka z drzewem

Ogrodnik mimo woli 20:52, 15 kwi 2012

Do góry
asc napisał(a)
Mój mały cudny Alfredzik

Aniu cudny, u mnie zostaje,dzięki jesteś nie do zastąpienia
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:51, 15 kwi 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Sebek przybiegłam do ciebie, z pytaniem może wiesz ile Danusia ma posadzonych rh w swoim ogrodzie przy lustrze , Ania strzela że dwa myślę że ma rację a co Ty na to. Pytam bo narobiłam sobie bigosu buuuu

Oj nie wiem - zalezy czy cunnighamów, bo na dole były azalie wiosną

Dla mnie z 4,5 jak nic - spytam się Danusi

Ale z przodu są chyba tylko 2, a pozostałe w drugim rzędzie..i zapytaj sie ile ma długosci to oczko

Jutro za dnia dokładnie policzę

No i do jutra będziemy mieć zagadkę
Zielona Pasja 20:49, 15 kwi 2012

Do góry
anetanka napisał(a)
Właśnie nie będą miały zbyt wiele miejsca. Planowałam posadzić dwie śliwy wiśniowe, pomiędzy nimi midgałka, bo nie mam z nim co zrobić, a muszę go przesadzić z kulistej rabaty. Rh miały rosnąć (2 szt) przed owymi drzewkami, a przed nimi mniejsze iglaki jakieś, podsadzone wrzosami. No i teraz nie wiem co robić. Może u mnie nie urosną tak wielkie?

Przeznaczyłam dla nich miejsce o tam, pod płotem, od 4 do 7 tuji licząc od lewej strony.

No to masz też mało miejsca tak jak u mnie, będziemy ciąć i ograniczać
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:49, 15 kwi 2012

Do góry
asc napisał(a)

Sebek przybiegłam do ciebie, z pytaniem może wiesz ile Danusia ma posadzonych rh w swoim ogrodzie przy lustrze , Ania strzela że dwa myślę że ma rację a co Ty na to. Pytam bo narobiłam sobie bigosu buuuu

Oj nie wiem - zalezy czy cunnighamów, bo na dole były azalie wiosną

Dla mnie z 4,5 jak nic - spytam się Danusi

Ale z przodu są chyba tylko 2, a pozostałe w drugim rzędzie..i zapytaj sie ile ma długosci to oczko

Jutro za dnia dokładnie policzę
Kubusiowo 20:49, 15 kwi 2012

Do góry
Po południu zabrałam się za wytyczanie linii rabat z projektu. Szło mi jak po gruzie Ni cholerci wyjść mi nie chciało kółko... no za chiny nie chciało się "spotkać" z podjazdem do garażu No ale nic to, przeszła do następnych rabat i poszło już lepiej... Oczywiście rabaty są "kwadratowe" ale mają być piękne, zaokrąglone linie

.....jak to ja poplątałam sznurek ale, żem wkurzona była, bo mi nie szło wytyczanie rabat z "odsieczą" przyszedł Tato

Austria -Styria 20:48, 15 kwi 2012

Do góry

a to szczególny smak - te dynie są do produkcji oleju, który jest bardzo znany wśród smakoszy i nazywany nawet złotem Styrii
smakuje rewelacyjnie i dodaje się go do wielu potraw - u nas jest w sklepach niestety dośc drogii

Ogrodnik mimo woli 20:48, 15 kwi 2012

Do góry
Mój mały cudny Alfredzik

Wiosenne rewolucje w "Paulinowym ogrodzie" 20:48, 15 kwi 2012

Do góry
A to fotki z ubiegłego lata

a to strona frontowa ścieżke z kamyczków zrobiłam razem z tatą, w oddali moj Rufcio bokser jeden z osmiu zwierząt, które posiadam i "dzięki któremu" muszą być wszędzie płoteczki bo bardzo lubi podsikiwać, a jak był młodszy wyrywać tujki z korzeniami , ale bardzo go kocham teraz nie ma juz tego cisa i krzaczka rosnacego na rozowo, wszedzie sa tuje

ogrodoweimpresjejolki 20:47, 15 kwi 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
I dobrze, a ty Jolu znowu takimi kwiatami po oczach, a u mnie jeden, papuzi

Irenko, myślałam, ze to miły widok dla oka ????

Sporo tulipanków już kwitnie, a jeszcze więcej w blokach startowych

A tak wygląda moja borówka po oznakowaniu - szlaban na złodzieja

Ogród w Alei Lipowej... 20:46, 15 kwi 2012

Do góry
justi napisał(a)
Już szukam.

Nie wiem czy tu dojrzysz, ale zaczyna się sadzonkami bukszpanu, potem trzmielina, potem znów bukszpan, taki to będzie żywopłocik jak urośnie. Z tych trzmielin pobrałam jeszcze ze 100 sadzonek chyba. Lepszej fotki na razie nie mam.

Widzę
A to jest Emerald 'n Gold ?
Kubusiowo 20:44, 15 kwi 2012

Do góry
Dobra teraz zdjęcia...

W czwartek spotkaliśmy się z Tomkiem (osoba posiadająca pięknego Mercedesa rolnego ) i umówiliśmy się, że przyjedzie pomóc nam przy warzywniku. No i w piątek się zaczęło

...i tym sposobem górka została zaorana pod warzywnik i lasek
Zielona Pasja 20:43, 15 kwi 2012

Do góry
Właśnie nie będą miały zbyt wiele miejsca. Planowałam posadzić dwie śliwy wiśniowe, pomiędzy nimi midgałka, bo nie mam z nim co zrobić, a muszę go przesadzić z kulistej rabaty. Rh miały rosnąć (2 szt) przed owymi drzewkami, a przed nimi mniejsze iglaki jakieś, podsadzone wrzosami. No i teraz nie wiem co robić. Może u mnie nie urosną tak wielkie?

Przeznaczyłam dla nich miejsce o tam, pod płotem, od 4 do 7 tuji licząc od lewej strony.
Austria -Styria 20:40, 15 kwi 2012

Do góry
a to był zwyczajny most poza centrum miasteczka i zachwycił mnie bo na uboczu - a kwieciem kipiało - sprawdzałam ziemia była mokra - a dzień upalny

Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:38, 15 kwi 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Dziękuję wszystkim odwiedzającym. Będę a ok 1 godzinkę i wszystkim dokładnie odpiszę.
A na razie duże podziękowania dla Joasi i Sebka, za info że w obi są już nowe meble. Szczególne podziękowania dla Juzi za inspirację białymi meblami. Wczoraj w Dobre Wnętrze obejrzałam zajefajny biały komplet Dedona za jakieś 20 tys zł ... A kupiłam w Obi za 2999 zł
Ten narożnik skłąda się z dwóch częsci. Poduchy są szare ale uszyję sobie jeszcze zapasowy biały komplet

zapowiada się ciekawie, a cena rewelacja

ŚLICZNY!! na początek zamiast szyć nowe wszystkie poduchy można dołożyć ze dwie trzy białe, takie małe.
ogrodoweimpresjejolki 20:35, 15 kwi 2012

Do góry
Dzisiaj tylko krótko, bo pogoda taka sobie no i niedziela
M. miał przykręcić krany, bo wczoraj wodę puścili, ale okazało się, że było sporo awarii, więc wieczorem zakręcili

Coraz więcej kolorowych akcentów u mnie i sporo zapowiedzi wiosennego kwitnienia

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies