Cześć Paula, masz szalenie klimatyczny ogród! Piękne stare i wyrośnięte świerki (świetny widok)
+ super dużą magnolie. Mi np. bardzo podoba się jej kora bo lubie takie wiekowe rośliny, mają swój
charaker. Koniecznie pokaż jak będzie kwitła. Podoba mi się jej pokrój, trochę jak drzewka.
Witam, fajnie Paweł że Ci sie podoba moj ogrod swierki sa stare podcinalismy wierzcholki bo byly kolosalne pod nimi w lecie wisi hamak, a zdjęcia magnoli kwitnącej na pewno wstawie ma bardzo dużo zdrowych pąków
Sebek przybiegłam do ciebie, z pytaniem może wiesz ile Danusia ma posadzonych rh w swoim ogrodzie przy lustrze , Ania strzela że dwa myślę że ma rację a co Ty na to. Pytam bo narobiłam sobie bigosu buuuu
Oj nie wiem - zalezy czy cunnighamów, bo na dole były azalie wiosną
Dla mnie z 4,5 jak nic - spytam się Danusi
Ale z przodu są chyba tylko 2, a pozostałe w drugim rzędzie..i zapytaj sie ile ma długosci to oczko
Właśnie nie będą miały zbyt wiele miejsca. Planowałam posadzić dwie śliwy wiśniowe, pomiędzy nimi midgałka, bo nie mam z nim co zrobić, a muszę go przesadzić z kulistej rabaty. Rh miały rosnąć (2 szt) przed owymi drzewkami, a przed nimi mniejsze iglaki jakieś, podsadzone wrzosami. No i teraz nie wiem co robić. Może u mnie nie urosną tak wielkie?
Przeznaczyłam dla nich miejsce o tam, pod płotem, od 4 do 7 tuji licząc od lewej strony.
No to masz też mało miejsca tak jak u mnie, będziemy ciąć i ograniczać
Sebek przybiegłam do ciebie, z pytaniem może wiesz ile Danusia ma posadzonych rh w swoim ogrodzie przy lustrze , Ania strzela że dwa myślę że ma rację a co Ty na to. Pytam bo narobiłam sobie bigosu buuuu
Oj nie wiem - zalezy czy cunnighamów, bo na dole były azalie wiosną
Dla mnie z 4,5 jak nic - spytam się Danusi
Ale z przodu są chyba tylko 2, a pozostałe w drugim rzędzie..i zapytaj sie ile ma długosci to oczko
Po południu zabrałam się za wytyczanie linii rabat z projektu. Szło mi jak po gruzie Ni cholerci wyjść mi nie chciało kółko... no za chiny nie chciało się "spotkać" z podjazdem do garażu No ale nic to, przeszła do następnych rabat i poszło już lepiej... Oczywiście rabaty są "kwadratowe" ale mają być piękne, zaokrąglone linie
.....jak to ja poplątałam sznurek ale, żem wkurzona była, bo mi nie szło wytyczanie rabat z "odsieczą" przyszedł Tato
a to szczególny smak - te dynie są do produkcji oleju, który jest bardzo znany wśród smakoszy i nazywany nawet złotem Styrii
smakuje rewelacyjnie i dodaje się go do wielu potraw - u nas jest w sklepach niestety dośc drogii
a to strona frontowa ścieżke z kamyczków zrobiłam razem z tatą, w oddali moj Rufcio bokser jeden z osmiu zwierząt, które posiadam i "dzięki któremu" muszą być wszędzie płoteczki bo bardzo lubi podsikiwać, a jak był młodszy wyrywać tujki z korzeniami , ale bardzo go kocham teraz nie ma juz tego cisa i krzaczka rosnacego na rozowo, wszedzie sa tuje
Nie wiem czy tu dojrzysz, ale zaczyna się sadzonkami bukszpanu, potem trzmielina, potem znów bukszpan, taki to będzie żywopłocik jak urośnie. Z tych trzmielin pobrałam jeszcze ze 100 sadzonek chyba. Lepszej fotki na razie nie mam.
W czwartek spotkaliśmy się z Tomkiem (osoba posiadająca pięknego Mercedesa rolnego ) i umówiliśmy się, że przyjedzie pomóc nam przy warzywniku. No i w piątek się zaczęło
...i tym sposobem górka została zaorana pod warzywnik i lasek
Właśnie nie będą miały zbyt wiele miejsca. Planowałam posadzić dwie śliwy wiśniowe, pomiędzy nimi midgałka, bo nie mam z nim co zrobić, a muszę go przesadzić z kulistej rabaty. Rh miały rosnąć (2 szt) przed owymi drzewkami, a przed nimi mniejsze iglaki jakieś, podsadzone wrzosami. No i teraz nie wiem co robić. Może u mnie nie urosną tak wielkie?
Przeznaczyłam dla nich miejsce o tam, pod płotem, od 4 do 7 tuji licząc od lewej strony.
Dziękuję wszystkim odwiedzającym. Będę a ok 1 godzinkę i wszystkim dokładnie odpiszę.
A na razie duże podziękowania dla Joasi i Sebka, za info że w obi są już nowe meble. Szczególne podziękowania dla Juzi za inspirację białymi meblami. Wczoraj w Dobre Wnętrze obejrzałam zajefajny biały komplet Dedona za jakieś 20 tys zł ... A kupiłam w Obi za 2999 zł
Ten narożnik skłąda się z dwóch częsci. Poduchy są szare ale uszyję sobie jeszcze zapasowy biały komplet
zapowiada się ciekawie, a cena rewelacja
ŚLICZNY!! na początek zamiast szyć nowe wszystkie poduchy można dołożyć ze dwie trzy białe, takie małe.
Dzisiaj tylko krótko, bo pogoda taka sobie no i niedziela
M. miał przykręcić krany, bo wczoraj wodę puścili, ale okazało się, że było sporo awarii, więc wieczorem zakręcili
Coraz więcej kolorowych akcentów u mnie i sporo zapowiedzi wiosennego kwitnienia