Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Doświadczalnia bylinowo-różana 2 17:27, 04 kwi 2022

Do góry
Posiałam nowe jednoroczne

Tu widać wschody jednorocznych wysianych zimą

Tu przepikowana Orlaya i dzika marchew

To tu- to tam- łopatkę mam ! 17:26, 04 kwi 2022

Do góry
April napisał(a)
Jak czytam to większość w ten weekend raczej ogarniała dom niż ogród Śnieg nas zaskoczył. Może nie tyle sam śnieg co jego ilość.
Haniu, popracowałaś mocno ostatnio. Odpoczynek teraz wskazany.
Doradź mi proszę w kwestii pachysandry, moja chyba łapie grzyba, liście usychają. Nie we wszystkich miejscach. Mam taki jeden placek na którym w zeszłym roku runianka słabo wyglądała i widzę że w tym roku też liści brak, choć nieśmiało próbuje kwitnąć.

Przed tymi wszystkimi pracami miałam tygodniowy wypoczynek. Na brak sił, póki co, nie mogę narzekać. Choć lekko nie jest. Dawkuję sobie obciążenia z umiarem.
Runianka bywa kapryśna w suchych słonecznych miejscach w pierwszym roku po posadzeniu. Trzeba pamiętać o częstym podlewaniu. W kolejnych latach jest już OK i radzi sobie sama. Z grzybem na niej się nie spotkałam. Nie wiem, co poradzić.
U mnie rośnie niczym chwast.
Na zdjęciu to samo miejsce, które pokazywałam Marcie, kilka lat później. Wystawa północno-wschodnia, częściowo pod okapem, wyniesiona rabata ze spadkiem.

Doświadczalnia bylinowo-różana 2 17:25, 04 kwi 2022

Do góry
Posadziłam do skrzyni borówki Chandler i Duke.

Dzikie pszczoły harcowały

Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 17:24, 04 kwi 2022

Do góry
Przed domdm szerokie kadry

Doświadczalnia bylinowo-różana 2 17:18, 04 kwi 2022

Do góry
W marcu za to było ładnie. Fotki jedynie komórkowe

Do szkółki dojechały nowe różyczki.

I klony ładnie rozwijały liście

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 17:16, 04 kwi 2022

Do góry
Agania napisał(a)

Uleczko mam tego śniegu sporo ależ zimowy psikus w kwietniu

Nieźle, a jaki ładny masz podjazd
Doświadczalnia bylinowo-różana 2 17:15, 04 kwi 2022

Do góry
U mnie też był śnieg. Więcej go było niż przez całą ostatnią zimę. Ciemierniki i narcyzy niestety trochę straciły pion.

Ogród Basi i Romka 17:13, 04 kwi 2022

Do góry
U nas zamiecie piaskowe, pełno kurzawy, po oczach daje, pierwszy raz coś takiego widzę, zawsze gdzieś na polach takie zamiecie piaskowe były, a dziś nawet w mieście i lesie jakby mgła piaskowa
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 17:08, 04 kwi 2022

Do góry
Koniec ferii w ciepełku. Wszystko wyniesione do ogródka, obym nie zrobiła krzywdy tym pobytem w cieple...
Klony spod kołderki też wyskoczyły. Zobaczymy czy to coś pomogło czy tylko się wygłupiłam. Widzę, że część listków jest przypalona mrozem. Cóż - natura!

Bawarka 16:43, 04 kwi 2022

Do góry
Kasiek napisał(a)
Piwonie uginaja sie pod ciezarem sniegu, ale nie martwie sie o nie, dadza sobie rade.

A ja właśnie o piwonie najbardziej się martwię, kupowałam w ubiegłym roku i one już spore. Chciałabym, żeby mi zakwitły.
Czy wszystkie płatki piwonii nadają się do robienia herbatek? Czy tylko jakieś wybrane.
Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 16:38, 04 kwi 2022

Do góry
Się nie tyle zarumienił, co stwierdził, że od tylu pochwał to mu się zaraz w głowie przewróci .

Aga (aciaz1000), nadrabiam z temacie obelisku:
Do raju daleko - u Ewy 16:16, 04 kwi 2022

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Trochę ciemierników pokaże Wam. Bardzo ładnie kwitną.

Piękny ten ciemiernik, fajnie że ma nie zwieszone w dół kwiatki. Można bez podnoszenia zobaczyć całą jego urodę. Reszta kwiatuszków też zachwyca.
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - part 2. 16:03, 04 kwi 2022

Do góry
Rozanne niezmordowanie kwitnie całe lato i pół jesieni. W zeszłym roku co najmniej do końca października była obsypana kwiatami.

Dzieliłam sadzonkę zaraz po zakupie latem 2020 na trzy części wszystkie się przyjęły.
Zeszłej jesieni znów dzieliłam ale jeszcze nie ruszyły więc nie wiem czy operacja się udała. Mam nadzieję że jeszcze ruszą.

Takie maleństwo dzieliłam

A to w następnym sezonie, wszystkie trzy sadzonki posadzone co jakieś 30cm.
W moim małym ogródeczku II 15:46, 04 kwi 2022

Do góry
Alija napisał(a)
Dorotko, u mnie takie same widoki za oknem. Mam nadzieję, że to długo nie potrwa.

Ozdoby piękne, a wypieki......., mniam, mniam.
Miło mi, ze zaglądasz. Ta zimowa aura popsuła mi humor, trochę boję się o te rośliny co już wystartowały. Dziękuję za miłe słowa.

W moim małym ogródeczku II 15:40, 04 kwi 2022

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Nieźle Cię zasypało. Jak stplniej to przynajmniej będziesz miała ogród podlany. U mnie strasznie sucho. Własnie dziś podlewam, bo śniegu nie było.
Ewo ja już od jakiegoś czasu podlewałam, bo mi ciemierniki więdły. Po zrobionej wertykulacji to nawet trawnik podlewałam. Przed tymi śnieżycami miałam przez 2 dni prawie ciągłe opady deszczu. Na razie mam ziemię ładnie nasiąkniętą, ale wystarczy 3 dni słoneczka żeby ten mój piach znów był suchy.

W moim małym ogródeczku II 15:34, 04 kwi 2022

Do góry
Basieksp napisał(a)
Ale zima, no nieźle Was zasypało
Mam nadzieję, że Aniołki już wszystkie resztki śniegu wymiotły z nieba, bo róże i lilie trzeba sadzić.

W moim małym ogródeczku II 15:32, 04 kwi 2022

Do góry
Joku napisał(a)
Nieźle was zasypało. Masz różne fajne ozdoby.
Jolu ja to taka sroka jestem, ciągle coś gromadzę.

Działeczka - powolne spełnianie marzeń. 15:20, 04 kwi 2022

Do góry
nyna76 napisał(a)
Dzisiaj syn posadził "swoje drzewo"

Zimnica była okropna, więc pracowaliśmy szybko

Pierwiosnki przeniesione z mamy ogrodu ogromnie mnie cieszą. W sierpniu znowu je podzielę.

Lilie wodne w donicy już wypuszczają świeże liście, wyłowiłam już większość glonów.
Muszę oczyścić porządnie i wlać deszczówkę.

Oby w końcu przyszło ciepełko .

Super Aniu, że syn się angażuje trochę w ogrodzie... moje nie szczególnie są zainteresowane, a mam ich tyle...
Brzózka będzie piękna.
Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ 15:09, 04 kwi 2022

Do góry
Pogoda się popsuła na dłuższy czas. Zatem wziełam się za mikro skalę. Wrzuciłam parę ziarenek na rozsadę. Jarmuż, parę pomidorków koktajlowych bo wcześniej siane średnio wschodzą, dalie pomponowe [jakbym bulw miała za mało] oraz rudbekie. I jakieś zioła na własny użytek.

Magary Dramaty z Rabaty 14:03, 04 kwi 2022

Do góry
Widać, że nie są identyczne. I wychodzi na to, że chyba jednak jakaś zawartość doniczek z kulkami nawozowymi musiała do kompostu też trafić.
Rozgniotłam.
Większa żółta kulka w środku miała proszek więc to chyba nawozowa???
Te dwie ciemniejsze puste - ślimaki???

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies