Ania, figura piękna ( w podwójnym tego słowa znaczeniu), tak jakbyś miała pieczę nad swoimi roslinami
uczysz sie hymnu na Euro ? obojetnie jaki by nie był ten hymn, Euro mnie nie kręci w żaden sposób
Mnie też nie.
I mnie i moją rodzinę też nie kręci
I z tego powodu nawet nie włączę telewizorni...wolimy posiedzieć w ogrodzie
Jednak syn zaczął słuchać dziwnych piesni na komputerze, wiec zapytałam się co on znowu takiego słucha i katuje moje uszy....... stwierdził, że hymn na Euro...... faktem jest, że po jednym odsłuchaniu.... refren umiem na pamięć
Koko, koko...... oj dana , dana.......
A to mój rh.....z glebą o odczynie 7 Dziś go trochę podlałam roztworem z siarką.... i chyba jednak wymienimy mu glebę, tylko niech przekwitnie.... i azalia......
Monic floks w przedogródku jest wiekowy, natomiast te poduchy przed ogrodzeniem mają dwa sezony i przywędrowały do mnie z ogródka pewnego Elfika
Bogdziu zanim doczytałam w literaturze, że peonie krzewiaste należy raz nawozić to nawoziłam je pierwszy raz wczesną wiosną, drugi raz po kwitnieniu. Później już nie, więc miały dużo czasu na zdrewnienie.
Zakupy miodzio i prosze o relacje co jest na tym zdjeciu. Jaka to odmiana laurowiśni (chyba że nie dowidzę ?) Gaja? T durze żółte to pęcherznica? A małe żółte półkule???
A to żółte duże i małe ???
Trzmielina japońska nawet u mnie nie wytrzymuje, moje w tym roku przechowywalam w oranżerii..... A aktulnie stanowią kompozyjcę z jednorocznymi w donicach. Nie ryzyku, zadołuj w donicach i jesli nie bedzie śniegu to je przechowaj w garażu.
Japońska o duzych liściach tez u mnie nie wyrrzymała mimo zabepieczania agrowłókniną, niestety polska zima to nie holenderska...
Marzenko, a więc tak.
Laurowiśnia wschodnia Otto Luyken
2 Pecherznice
Zółte duże i małe
Tawuła japońska Golden Princes dorasta do 60cm
Tawuła japońska Green Carpet (mała okrywowa do 20cm)
Cyprys ma dziwne przyrosty - bo to chyba przyrosty będą? Miałam go obcinać, może na jesień to zrobię?
Taki nieporządny rośnie, rozcapierzony...
Lawendy sadzonkowane jesienią nie przemarzły w doniczce (nie zabezpieczonej), puszczają zielone listki! Doniczkę dostanie Teściowa
Przeczytałam że jednak powinnam hortensję Limelight ciachnąć wczesną wiosną, tak na wysokości za 3-cim, 4-tym pąkiem. Tak robicie? Może wtedy nie byłaby takim łysym drapakiem?? Szczerze to teraz wcale mi się nie podoba... ma kwitnąć na jednorocznych pędach, szczerze to nie widzę gałązki która miałaby zakwitnąć