Irenko życie tak pędzi do przodu, że nie starcza na wszystko czasu, a jak zdrowie szwankuje to już zupełna kaplica ale myślę, że będzie lepiej, coraz lepiej
Przesyłam Ci pierwiosnki w dzisiejszym deszczyku
Korzystając z okazji, że znalazłam ten rozpoznawczy wątek wklejam swoje niewiadomoco - może ktoś mnie olśni , czy to chwast czy sama to posadziłam??
Co to jest?
Chcę wiatę dopasować do przyszłego wyglądu domu ....... który będzie nawiązywał do nowoczesnej formy .....Pomyślałam również , że i może z wodospadem muszę trochę pokombinować ..... Pokażę jak będzie kiedyś wyglądał mój dom od strony ogrodu .....
Teraz druga strona domu:
Tu planuje zywoplot przy plocie i sa dwie opcje
1) thuje smaragd + co kawalek Miskant Morning Light ( podpatrzone u Danusi )
2) zywoplot z tawuly lub czegos innego
Co jeszcze myslalam, ze nie zrobie z boku trawnika tylko wysypie kamykami i posadze jeszcze z 5 drzew szczepionych na pniu, w rzedzie (nazwe chwilowo poszukuje,podobaja mi sie te drzewa co Danusia ma przed ogrodzeniem- a nazwe zapomnialam) i podswietlilabym kazde drzewo od dolu lampa.
Znalazlam nazwe : wiśnie Umbraculifera
Na koncu jest juz rabata: przy fontannie Miskant Yakushima Dwarff i turzyca palmowa Carex Little Midge sztuk 15
też tak chciałam Polu, ale trzeba brać pod uwagę docelowe rozmiary na razie aby nie było pusto wsadzę tam trawy i jakieś kwiaty, które potem przesadzę, a może tam posieję aksamitki, te kremowe
Dzisiaj pada ale to dobrze, ziemia potrzebuje wilgoci i rośliny będą szybciej się rozwijały, a trawa od wczoraj jest bardziej zielona
wczorajsze fotki w ogrodzie...