ale piękna kompozycja ! ooo takie, takie lubię z tym Clematisem to chyba kalina koralowa? ale mogę się mylić co by to nie było, to moje kolorki chciałabym kiedyś mieć u siebie takie zestawienie
Witaj Monika
ten bukszpan to wielki eksperyment miał wylądować pewnie na śmietniu, a ja postanowiłam dać mu szansę fajnie będzie jak eksperyment się powiedzie podsadziłam go już dwoma małymi bukszpanami w miejscach największych dziur, ale myślę, że jak będzie okazja to jeszcze dokupię i zagęszczę chciałam podsadzić jak najbliżej pnia głównego, ale bryła korzeniowa jest tak zbita, że się nie dało, ale trudno, będą troszkę obok budować podstawę kuli.
Oj ta leszczyna... Wyobrażam sobie jak to musiało wyglądać chociaż myśmy mieli w sumie tylko (albo aż) dwie i urobiliśmy się po pachy, więc jakbym miała jeszcze szpaler to bym się wykończyła chyba. Ależ ma liczne i mocne korzenie, nie spodziewałam się. Udało się wyciąć trochę pozostałości szpadlem, piłą spalinową, sekatorem i siekierą, ale trochę niestety zostało, mam nadzieję, że nie odbije
Gdybym miała dużą działkę, to bym ich nie ruszała pewnie, ale w małym ogródku niestety nie ma szans aby była ze względu na jej inwazyjność i nie zrekompensują tego orzeszki
Pomału zapełniamy lej po bombie - dzisiaj nawieźliśmy 10 kopiastych taczek ziemi (ok. 1 tona) i to jeszcze nie koniec bo tutaj będzie kiedyś koło żwirowe, a póki co będę realizować część projektu ostatnio ustalonego tj. nasadzenia z hortensji i miskantów a przed nimi kulki bukszpanowe i wśród nich śliwa wiśniowa "Nigra" jak uda mi się zdobyć wysoko szczepioną na pniu.
Ania a mnie się wydaje, że ten clematis to nie ten co napisałaś
Orliki cudowne
To niebieskie to goryczka?
Gosiu kiedyś kupowałam w Multiflorii jako Pamela i tak mam zapisane, ale wczoraj przyjrzałam się dokładnie i wydaje mi się,że to może być z grupy Antragene Maidwell Hall? po jest pełny a Pamela jest pojedyncza tak samo u nich kupiłam Duchness of Edinburgh i ani razu nie zakwitł mi pełnymi kwiatami tylko pojedynczymi zgłaszałam im to ale odpisali,że jak się dobrze rozrośnie to już z 4 lata temu, to ten co rośnie u mnie przy schodach na taras, nie lubię u nich kupować , bo wychodzą cyrki a i przesyłkę maja najdroższą z możliwych
dzisiejsze zdjęcie jutro zrobię samemu kwiatkowi Tak Gosiu to goryczka
Bogusiu żurawki kupowałam u Szmita po 8zł.
Marzenko cała reszta będzie zgodnie z planem czyli miskanty, trzmielina, hosty, pasychandra, begonia, hortensję limelights, cyprysy filifiera aurea, wrzośćce w tym roku zastąpię cymś jednorocznym bo już nie mogę kupić wrzoścców