Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Ogród z pergolą 13:11, 27 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
czarne kropki - drzewa które juz rosną
zielone - wersja z 2 jednakowymi drzewami pod serbami + 2 drzewa na środku
czerwone - 1 drzewo wielopniowe pod serbami i takie samo na srodku, tutaj zaznaczylam na żółto obszar który będzie według mnie pusty niewiem czy to dobrze będzie wyglądac
wersja ostatnia niebieska czyli tez wielopniowe tylko inaczej ustawione to mniej pusto jest

Aniu, już nie mam czasu żeby to rozrysowywać, ale trzymałabym się zasady, że po bokach mam same jednopniowe drzewa. Wielopniowe, jeśli już, to dałabym tylko w środek.

Jeśli w tym żółtym obszarze jest Ci pusto, to mogłabyś dosadzić symetrycznie w lewy róg drugą glediczję i wtedy też zrezygnować z tych środkowych drzew przy pergoli.
Doświadczalnia bylinowo-różana 13:08, 27 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
Ewa masz ostrokrzew dark green? bo znalazłam do kupienie po 8zł sadzonka 20-25cm i ciekawa jestem jak on szybko przyrasta?

Nie mam jeszcze, chce wiosna kupic. Czytalam, ze przyrost tak ok. 15-30cm.
Typografia ogrodu 13:07, 27 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

listwy przypodlogowe wbrew pozorom to niezła kasa...nam projektantka podpowiedziała ćwierćwałki, zobaczylam je najpierw u niej w domu(zajebistym btw..) i zdecydowalismy się. o wiele taniej to wyszlo i minimalistycznie

Takie malutkie ćwierćwałki?

Ja niezmiennie jestem fanką prostych wysokich cokołów drewnianych lakierownaych, bejcowanych lub malowanych - zaleznie od potrzeb, nawet w łazience.
Ogród z pergolą 13:05, 27 paź 2016

Do góry
Asia nie ma czegoś takiego
Doświadczalnia bylinowo-różana 13:05, 27 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
Ewa ślicznoto ! przez Ciebie to forum fotograficzne najwyższych lotów

Ania, no cos Ty, tutaj jest wiele dobrych fotografek Widzialas ostatnie foty Jankosi na blogu? Mniod
Ogród z pergolą 13:04, 27 paź 2016

Do góry
grab finale? musze wygooglowac
Typografia ogrodu 13:03, 27 paź 2016

Do góry
u mnie tez bez słońca...powinnam reszte czosnków posadzic ale lenia mam... cebulowe to chyba w grudniu tez mozna sadzić
Typografia ogrodu 13:01, 27 paź 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
sama prawda.
My już jestesmy po powtórnym malowaniu a pokoi nie przerabiany.raczej dopiero urzadzamy
W kotłowni mam płytki ale tylko na podłodze od doby
Jeszcze listwy przypodłogowe zostały jako olczarna owca bo ich nie ma

listwy przypodlogowe wbrew pozorom to niezła kasa...nam projektantka podpowiedziała ćwierćwałki, zobaczylam je najpierw u niej w domu(zajebistym btw..) i zdecydowalismy się. o wiele taniej to wyszlo i minimalistycznie
Doświadczalnia bylinowo-różana 12:57, 27 paź 2016

Do góry
Ewa masz ostrokrzew dark green? bo znalazłam do kupienie po 8zł sadzonka 20-25cm i ciekawa jestem jak on szybko przyrasta?
Ogród z pergolą 12:50, 27 paź 2016

Do góry
makadamia napisał(a)
Jeżeli na ścieżce mają być jakieś drzewka, to tych dwóch przy pergoli bym już nie dawała.
Jeżeli na środku trawnika nic wyższego nie będzie, wtedy przed serbami te dwa drzewka dać.
Obie wersje są dobre, ta druga jest nieco bardziej formalna, ta pierwsza - nowoczesna.

Odnośnie tego, czy drzewko ma być jedno- czy wielopniowe się nie wypowiadam. To zależy od tego, co uda Ci się dostać

aaaaaaaa jeszcze inaczej...
Ogród z pergolą 12:45, 27 paź 2016

Do góry
czarne kropki - drzewa które juz rosną
zielone - wersja z 2 jednakowymi drzewami pod serbami + 2 drzewa na środku
czerwone - 1 drzewo wielopniowe pod serbami i takie samo na srodku, tutaj zaznaczylam na żółto obszar który będzie według mnie pusty niewiem czy to dobrze będzie wyglądac
wersja ostatnia niebieska czyli tez wielopniowe tylko inaczej ustawione to mniej pusto jest

Ogród z pergolą 12:34, 27 paź 2016

Do góry
makadamia napisał(a)
To posadzisz za parę lat, jak Ci żywopłoty podrosną. W międzyczasie masz co robić
Ale i tak magnolie to byłaby inna koncepcja - ich raczej nie podsadzisz żadnymi bylinami.

Nie chciałam już mieszać, ale się nie powstrzymam.
Z tego drzewka przy pergoli bym zrezygnowała. A czy przy ścieżce będą 3,2 czy 1, to zależy co kupisz.

o magnolii piszesz? no pewnie jest to jakaś myśl tylko do tej pory wychodziłam z założenia ze drzewa najpierw żeby już sobie rosły..
Asiu mieszaj o to tu chodzi
w moim pierwotnym planie i tym Łukasza pod serbami obok altany sa 2 drzewa (jeszcze ich nie kupiłam bo niewiem jakie) z nich bys zrezygnowała? czy z drugiej nowa wersja zaproponowana przez Navi zamiast dwóch drzew jedno wielopniowe?
Ogród z pergolą 12:28, 27 paź 2016

Do góry
Agata helooooł czy wytrzymam w konsekwencji..hmm...zmiany pewnie będą jakw kazdym ogrodzie ale drzewa i szkielet bym chciaal mieć dopracowany jednak
potem będę się wyżywać na bylinach i trawach
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 11:59, 27 paź 2016

Do góry
kurcze suchodrzew..w zyciu o nim nie slyszałam
ostatnio dzięki Andzie odkryłam tez ilex dark green
Ogród z pergolą 11:53, 27 paź 2016

Do góry
tylko tam wygwizdówek straszny...
fakt umbry troche ni w picke ni w oko...
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 11:53, 27 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

kusisz

Pewnie
Ogród z pergolą 11:48, 27 paź 2016

Do góry
nie. pare stron wczesniej Kasia wstawiała plan i z tarasem i z altaną. ścieżka bedzie tak w prawo delikatnie skręcała do altany
Ogród z pergolą 11:46, 27 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
Iwona czy zaplanowane to drzewo po prawo to niewiem..dostałam i tak se je z M posadziliśmy. poprostu wiem ze glediczja to duze drzewo dlatego róg i jest taka seledynowo zielona to wydaje mi się że te bordowe jablonki fajnie na jej tle będą wygladac.. pewnie niebawem okaże się ze coś nie tak

Gosiu lecę

Asia ja popoludniu to juz z telefonu i w poczekalni lekarskiej bo 3 h po lekarzach medycyny pracy latałam :/
niewiem czy 3 drzewa to nie za dużo ale istotne jest tez na jakie drzewo się zdecyduje. bo jak parocja to wiesz ona i 8m szerokości potrafi mieć..ale np umbry o których tez myślalam to i 4 (po 2 w każdej środkowej rabacie)można dać.
niewiem sama..bardzo mi się ta parocja spodobała ale nie chce mieć takiego efektu jak juz ledwo na oczy bedę patrzeć i o lasce chodzic

Renia po prawo altany jest glediczja.. no ni hu hu jej nie powtorze na środku bo to zbyt duze i kruche drzewo. ja zrozumialam Bogdzie tak jak te czerwone kropki

A taras jest naprzeciw altany?
Doświadczalnia bylinowo-różana 11:46, 27 paź 2016

Do góry
Ewa ślicznoto ! przez Ciebie to forum fotograficzne najwyższych lotów
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 11:42, 27 paź 2016

Do góry
margaretka3 napisał(a)
Aniu, właścicielka szkółki mi mówiła, że rośnie 15 cm rocznie. Pewnie podjadę jeszcze do szkółki, zrobię zdjęcie tej 15-letniej.
Wybierz się w przyszłym roku w Tatry, to po drodze wstąpisz i sobie kupisz tanio i dużą

kusisz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies