Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

anna_t 11:27, 27 paź 2016

margaretka3 napisał(a)
Ania, już wstawiam obiecane zdjęcia. Liście ma naprawdę duże, ułożenie gałęzi ma charakterystyczne, jak skrzydła u ptaka

piękna! a powiedz mowili coś w szkołce jak szybko rośnie?

a co do Twojej frontowej to też od razu rabata Iwony mi sie nasunęła bo tez w takim kształcie dobrze masz z tym że praktycznie wszystkie rosliny ze swojego ogrodu masz wybierać przebierać tylko
z bukszpanu kule spoko, poogladaj sobie tez poduchy, na czasie bardzo. jak coś to ci podsunę jakieś inspirki
margaretka3 11:33, 27 paź 2016

Aniu, właścicielka szkółki mi mówiła, że rośnie 15 cm rocznie. Pewnie podjadę jeszcze do szkółki, zrobię zdjęcie tej 15-letniej.
Wybierz się w przyszłym roku w Tatry, to po drodze wstąpisz i sobie kupisz tanio i dużą
07_Rene 11:33, 27 paź 2016

Gosia na poduchy to się super suchodrzew nadaje. Naoglądałam się i jestem nim zafascynowana, bo można go w cuda formować.
Tak na sszybko
poduchy z suchodrzewu

Fajnie planujesz frontową, podoba mi się.

Wiele zmian u Ciebie w tym roku zaszło - nie poznam Twojego ogrodu jak kiedyś mnie zaprosisz
07_Rene 11:36, 27 paź 2016

a tu kulka
kulka Lonicera pileata
siakowa 11:39, 27 paź 2016

margaretka3 napisał(a)

Kasiu, a ja u Ciebie ostatnio często byłam, bo szukałam pomysłu na elegancką rabatę. Na frontową przed dom Do cisów i grabów.

to zbłądziłaś

a frontowa czyli taka przy płocie czy wzdłuż ścieżki do domu?

i ja ani cisów ani grabów jako takich bo tylko żywopłot...taka niemodna jezdem
anna_t 11:41, 27 paź 2016

margaretka3 napisał(a)

Aniu, u mnie front to tragiczny jest, wzięłam się wreszcie, żeby tu coś zmienić. Było tak, pożegnalne zdjęcia
A tu już widać, ze wszystko wykopane, kompost nawieziony, przekopany, cisy posadzone.

o kurcze super uwielbiam takie demolki
Anda 11:42, 27 paź 2016

Gosia, co za plany, minimalistyczne
Na rysunku wygląda to bardzo ładnie. Rozchodniki w tym cieniu dadzą radę? Ta hosta bardzo ładna, też ją mam. Wolno przyrasta.

Acha, wstawiłam fotki chryzantem od Ciebie
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
anna_t 11:42, 27 paź 2016

margaretka3 napisał(a)
Aniu, właścicielka szkółki mi mówiła, że rośnie 15 cm rocznie. Pewnie podjadę jeszcze do szkółki, zrobię zdjęcie tej 15-letniej.
Wybierz się w przyszłym roku w Tatry, to po drodze wstąpisz i sobie kupisz tanio i dużą

kusisz
margaretka3 11:42, 27 paź 2016

07_Rene napisał(a)
Gosia na poduchy to się super suchodrzew nadaje. Naoglądałam się i jestem nim zafascynowana, bo można go w cuda formować.
Tak na sszybko
poduchy z suchodrzewu

Wiele zmian u Ciebie w tym roku zaszło - nie poznam Twojego ogrodu jak kiedyś mnie zaprosisz

Kiedyś zaprosisz? Ty masz cały czas aktualne zaproszenie
Suchodrzew mam i do tej pory mnie nie zachwycał. A on zimozielony?

Żeby tak listopad był ładny, przekopałabym pół ogrodu, bo w nocy mi się świetnie kopie Ognistą rabatę też już zaczęłam poszerzać.
sylwia_slomc... 11:46, 27 paź 2016

07_Rene napisał(a)
Tak na sszybko
poduchy z suchodrzewu

Mam suchodrzewów kilka , szczepiłam z gałązek jesienią i jeszcze jesienią poszły w grunt bo się szybko ukorzeniły, po zimie myślałam , że po nich bo zrzuciły wszystkie listki, ale potem szybko się odbudowały i są już bardzo duże, tyle, że ich nie cięłam bo mnie potrzebne formy naturalne, ale są gęściutkie i bez cięcia. Wiosną widziałam kule z suchodrzewu na cmentarzu i były piękne