Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 11:45, 29 wrz 2016

Do góry
Makusia napisał(a)
Półka wersja "enta"

Trzy brzozy+ rozplenice, kulki z cisa+ w szlaczek rozchodniki, przy kulkach "coś"- chodziło o inną fakturę i kolor.

Kręcę się w kółko trzymając tej samej koncepcji, że brzozy mają być ustawione właśnie tak, a kulki mają być trzy i dokładnie tam, gdzie je umiejscowiłam. Zmieniam tylko dodatki.

A może macie jakiś rewolucyjny pomysł? (Ale brzozy mają zostać ).
Gdzie jest Asia?

Dziewczyny jeśli coś Wam świta w głowie, to proszę o sugestie

mi się podoba bardzo
widze ze komponujesz symetrycznie jak ja
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 11:32, 29 wrz 2016

Do góry
Półka wersja "enta"

Trzy brzozy+ rozplenice, kulki z cisa+ w szlaczek rozchodniki, przy kulkach "coś"- chodziło o inną fakturę i kolor.

Kręcę się w kółko trzymając tej samej koncepcji, że brzozy mają być ustawione właśnie tak, a kulki mają być trzy i dokładnie tam, gdzie je umiejscowiłam. Zmieniam tylko dodatki.

A może macie jakiś rewolucyjny pomysł? (Ale brzozy mają zostać ).
Gdzie jest Asia?

Dziewczyny jeśli coś Wam świta w głowie, to proszę o sugestie

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 10:51, 29 wrz 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Ja też uważam, że daj trzy brzozy Pięknie będzie z cisami, kulkami, trawami, lawendami, rozchodniki dwa już masz, dostaniesz jeszcze duzo jak chcesz takich różówych nn

He he! Zaskoczonko- mam trzy, bo jednego podzieliłam A w zasadzie, to mam cztery- trzy białe i jeden ten Seduction rzekomy- może go pochlastam ostro dzisiaj i rozsadzonkuję? Podobno jest szansa, że nawet mi może się udać
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 10:49, 29 wrz 2016

Do góry
Toszka napisał(a)

Siem nie urlopuję, a choruję... i na oczy ledwo widzę

Ja bym dała tylko trzy brzozy. Cis od tyłu będzie potrzebować miejsca. Wypełniacze tez potrzebują miejsca. Kupuj sporawe brzozy, nie małe patyczki. To co zaoszczędzisz na dwóch niezakupionych wydaj na 3 większe... albo porządnie większe. Od razu będzie efekt

Jeśli dalej masz dojście do cisa baccata to kup kilka sztuk i w dwa trzy lata wyhodujesz kulki. Zdrowsze niż z pozoru tańsze kulki bukszpanowe wymagające ciągłej uwagi i pieniędzy na opryski. Takie moje zdanie. Dodatkowo cis nie łysieje jak coś pokłada się na niego, np. lawenda, czy trawki.
Lawenda i rozchodniki lubią sucho - to dobre zestawienie do pijaczek brzóz.

Oj Ty Bido- co Ci? Zdrowiej Toszka- zdrowiej! O półce potem pogadamy, a do cisów dojście jest nadal Ty się kuruj!
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 10:34, 29 wrz 2016

Do góry
Ja też uważam, że daj trzy brzozy Pięknie będzie z cisami, kulkami, trawami, lawendami, rozchodniki dwa już masz, dostaniesz jeszcze duzo jak chcesz takich różówych nn
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 10:14, 29 wrz 2016

Do góry
Makusia napisał(a)
Toszka.....jaki masz pomysł na półkę?
Wiem, że wracam z tym tematem jak z odgrzewanym kotletem...

Ja mam taki:
Brzozy- podobno trzy, ale ja wpakowałabym 5.
Kulki- buksa łatwiej dostać- cisowej u siebie nie widziałam. Trawy. Mi się marzą ML (mam też cichą nadzieję, że przezimują i je podzielę). Żywopłot cisowy wzdłuż sąsiada i ulicy- zimozielone tło.
I gdyby zrobić Twój ulubiony "szlaczek" z rozchodników lub choćby tej lawendy (obstawiam oczywiście lawendę ) pomiędzy brzozami?

Czekam na kubeł z wodą

Siem nie urlopuję, a choruję... i na oczy ledwo widzę

Ja bym dała tylko trzy brzozy. Cis od tyłu będzie potrzebować miejsca. Wypełniacze tez potrzebują miejsca. Kupuj sporawe brzozy, nie małe patyczki. To co zaoszczędzisz na dwóch niezakupionych wydaj na 3 większe... albo porządnie większe. Od razu będzie efekt

Jeśli dalej masz dojście do cisa baccata to kup kilka sztuk i w dwa trzy lata wyhodujesz kulki. Zdrowsze niż z pozoru tańsze kulki bukszpanowe wymagające ciągłej uwagi i pieniędzy na opryski. Takie moje zdanie. Dodatkowo cis nie łysieje jak coś pokłada się na niego, np. lawenda, czy trawki.
Lawenda i rozchodniki lubią sucho - to dobre zestawienie do pijaczek brzóz.
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 09:17, 29 wrz 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
ja u Ciebie a Ty u mnie

trochę się zdziwiłam bo nie spodziewałam się że bonzaja w brzozy mozna robic

Co nie można jak można U nas za to w centrum "włochate" czerwone klony kuliste ale nie mają takiego uroczego kształtu ananasowego,bardziej jeże
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 09:06, 29 wrz 2016

Do góry
Mixtoorka napisał(a)
Macham cieplutko z "dalekiej" północy, niezłe macie ananasy w okolicy U nas też bym coś na ten "styl" znalazła

Boskie rabatki jesienne!!!!
ja u Ciebie a Ty u mnie

trochę się zdziwiłam bo nie spodziewałam się że bonzaja w brzozy mozna robic
Moje ukochane miejsce na ziemi 22:30, 28 wrz 2016

Do góry
Brzozy śmieciuchy już tracą liście.
Zacznie się bieganie z grabiami

Jedna i drugamalutkie są co nie ???

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 21:25, 28 wrz 2016

Do góry
natka098 napisał(a)
Marta masz już te brzozy Bo ja się zaraziłam, i mam nadzieje, że mi przejdzie ta choroba

A oto brzozowy raj niedaleko w lesie

Nooo...raj na ziemi! Śliczne są-może dlatego, że młode jeszcze. Moje te brzozusy pospolitusy z tyłu domu w tym roku sprawiły mi zawód zarówno pokrojem, ilością "kwiatków", jak i obsychaniem liści już w lipcu. Ale słabość pozostała
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 21:03, 28 wrz 2016

Do góry
Marta masz już te brzozy Bo ja się zaraziłam, i mam nadzieje, że mi przejdzie ta choroba

A oto brzozowy raj niedaleko w lesie

Tu ma być ogród :) 18:50, 28 wrz 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Miło mi, że Cię moje brzozy sprowadziły
Ta rabata jest w narożniku, ma kształt wycinka tortu, krawędzie boczne mają po 5 m, brzozy są w dwóch liniach posadzone, najpierw 2 potem 3 szt. odległości między nimi są pomiędzy 2 - 3 m.
Jak masz miejsce to polecam więcej placu na taką rabatę wygospodarować.
Już kiedyś wstawiałam porównanie, jak ta rabata wyglądała tuż po obsadzeniu i tego lata, jak odszukam to Ci dam znac gdzie to było.

Dziękuję za odpowiedź.
Wiem gdzie było porównanie- zapisałam sobie w pinach
Ja mam trójkąt 30m kw. 10 m jeden bok, 6.2m drugi i nie mam pojęcia ile brzoz tam wsadzić. W dodatku cała rabata- ten trójkąt- jest na podwyższeniu.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 16:44, 28 wrz 2016

Do góry
brzozy też zmieniają barwę

Tu ma być ogród :) 15:51, 28 wrz 2016

Do góry
Makusia napisał(a)
Ależ cudny ogród! Szkoda, że trafiłam do Ciebie teraz! A trafiłam w poszukiwaniu rabat brzozowych
I poszukuję aktualnych zdjęć, i nie widzę.
Jeśli mogę podpytać- jaką powierzchnię ma brzozowa? Jak gęsto sadziłaś brzozy? Rabatę masz "trójkątną" w rogu, czyli dokładnie taką, jak ja chcę zagospodarować u siebie brzozami właśnie.

Śliczna jest....

Miło mi, że Cię moje brzozy sprowadziły
Ta rabata jest w narożniku, ma kształt wycinka tortu, krawędzie boczne mają po 5 m, brzozy są w dwóch liniach posadzone, najpierw 2 potem 3 szt. odległości między nimi są pomiędzy 2 - 3 m.
Jak masz miejsce to polecam więcej placu na taką rabatę wygospodarować.
Już kiedyś wstawiałam porównanie, jak ta rabata wyglądała tuż po obsadzeniu i tego lata, jak odszukam to Ci dam znac gdzie to było.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 13:36, 28 wrz 2016

Do góry
Mam dwie brzozy youngi i 3 doorenbosy czy można je razem połączyć w jedną rabatę? W założeniu miałam żeby doorenbosy z czasem były cieniem nad stołem ogrodowym ale dokupiłam dwie 1,6m youngi i teraz nie wiem co z nimi zrobić bo to krzaki wyrastają.

I jeszcze jedno mam pytanie czy jeżeli pod Wiśnią umbraculifera posadzoną 2 metry od krawędzi podjazdu zrobię kostkę z bukszpanu a przed nią posadzę kulki z bukszpany nie będzie przerostu wartości nad treścią ?
Tu ma być ogród :) 13:00, 28 wrz 2016

Do góry
Ależ cudny ogród! Szkoda, że trafiłam do Ciebie teraz! A trafiłam w poszukiwaniu rabat brzozowych
I poszukuję aktualnych zdjęć, i nie widzę.
Jeśli mogę podpytać- jaką powierzchnię ma brzozowa? Jak gęsto sadziłaś brzozy? Rabatę masz "trójkątną" w rogu, czyli dokładnie taką, jak ja chcę zagospodarować u siebie brzozami właśnie.

Śliczna jest....
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 11:31, 28 wrz 2016

Do góry
iwka napisał(a)
Więcej brzóz ładniej, ale ja chyba też bym dała trzy, z wiekiem będzie tam susza straszna jak korzenie brzóz się rozrosną. Chociaż dwie dużej różnicy chyba nie robi Mam na razie jedną więc sie nie znam

To co piszesz jest moim ulubionym zestawem, brzozy, kulki, rozchodniki no i trawki, może jakieś rozplenice jeszcze. Lawendę też można dać.

Ja jestem zaaaaaaaa

Iwi a jakie rozplenice są takie hardcore, co wytrzymają zimę i ze mną dadzą radę? Ładne są zwłaszcza, jak kwitną, ale na odmianach zupełnie się nie znam..
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 11:22, 28 wrz 2016

Do góry
iwka napisał(a)
Więcej brzóz ładniej, ale ja chyba też bym dała trzy, z wiekiem będzie tam susza straszna jak korzenie brzóz się rozrosną. Chociaż dwie dużej różnicy chyba nie robi Mam na razie jedną więc sie nie znam

To co piszesz jest moim ulubionym zestawem, brzozy, kulki, rozchodniki no i trawki, może jakieś rozplenice jeszcze. Lawendę też można dać.

Ja jestem zaaaaaaaa

Ja jestem za wszystkim wyżej wymienionym oprócz lawendy. Tej bym dała osobną arenę coby mogła się pysznić ile wlezie. I dla niej inne koleżanki.
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 11:19, 28 wrz 2016

Do góry

Ja jestem zaaaaaaaa
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 11:07, 28 wrz 2016

Do góry
Toszka.....jaki masz pomysł na półkę?
Wiem, że wracam z tym tematem jak z odgrzewanym kotletem...

Ja mam taki:
Brzozy- podobno trzy, ale ja wpakowałabym 5.
Kulki- buksa łatwiej dostać- cisowej u siebie nie widziałam. Trawy. Mi się marzą ML (mam też cichą nadzieję, że przezimują i je podzielę). Żywopłot cisowy wzdłuż sąsiada i ulicy- zimozielone tło.
I gdyby zrobić Twój ulubiony "szlaczek" z rozchodników lub choćby tej lawendy (obstawiam oczywiście lawendę ) pomiędzy brzozami?

Czekam na kubeł z wodą
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies