Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ciemiernik - Helleborus 08:09, 29 mar 2022

Do góry
Double Ellen Red.

HGC Ice N' Roses Picotee.
Ciemiernik - Helleborus 07:55, 29 mar 2022

Do góry
HGC Pink Frost zdj 17.03.

28.03.
Wilczy ogród 07:35, 29 mar 2022

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Madziu fajny foliaczek i te wysiewy jakie profesjonalne...masz rękę tak jak mówiłam
Co planujesz po paletowisku ? Kwiatuszki urocze i te w donicach i na rabacie

Macham weekendowo !

Wiola dziękuję
po paletowisku będzie trawa -chyba .....ogólnie ,to jeszcze nie mam planu -jak narazie skalniak powiększam ,a dół zostawiam -tam jest miejsce na ładną szklarnię...... kiedyś
trochę szkoda mi ,bo jest tam już zdarta darń ,ale z drugiej strony nie wiem ,czy już nie za dużo tych rabat by było w tym miejscu .....
tak to z góry wygląda ....
jak myślisz rabata na dole ,czy trawnik powiększony

Osiedlowy ogródek 00:12, 29 mar 2022

Do góry
A to moja szałwia "biskupia" przechowana przez zimę. Trochę obskubana z liści bo robię z niej sadzonki.
Bidna mocno, bo wyrósł jej w nogach wielki pomidor NN i chyba zabrał co najlepsze składniki.
Wczoraj rozdzieliłam towarzystwo
Pomidor w przeciwieństwie do szałwii ma się bardzo dobrze i lada moment zacznie kwitnąć

Magary Dramaty z Rabaty 00:04, 29 mar 2022

Do góry
Magda, Kasia - z uwagi na alergię nie mam kota domowego a zewnętrznego, ale wydaje mi się, że kot zasiedli WSZYSTKO co da się zasiedlić I pójdzie wszędzie tam gdzie coś się wydarzyło nowego Dzięki akcji-sterylizacji w naszym najbliższym rejonie kotów jest chyba już tylko sześć (nie licząc "mojej" hrabiny). Jeżeli na którejś z działek coś powstaje (nie ważne, szambo, brama, kupa drewna) wszystkie idą skontrolować Całą grupą - jak komisja

Zuza, Lucy - też mi się wydaje, że koty są spragnione przygód i atrakcji wszelakich One się po prostu nudzą, no bo ile można spać na słońcu i czyścić futro? "Moja" kotka się z innymi nie trzyma, ale jak tylko słychać odgłos kocich wojen pierwsza na drogę wylatuje zobaczyć co się dzieje i kto z kim się tłucze - atrakcja jest

Martka, Aga - trzymajcie kciuki, trzymajcie, drążę temat

Magda - była u nas kotka (moja awatarowa) wychowana na naszym tarasie. Znikała i wracała albo nie. Zauważyliśmy ją kiedyś w sąsiedniej wsi, kilka kilometrów od domu. Dwa razy przywoziliśmy, zabiedzoną jak nie wiem co. Wskakiwała na ręce, do samochodu, jakby do szczęścia jej tylko powrotu do nas brakowało. Podjadła, pospała, ustawiła kocią brać i znowu jej nie było. Widuję ją w tej sąsiedniej wsi, ale już więcej nie ingeruję choć za nią tęsknię. Skoro potrafiła odejść pewnie wie jak wrócić ale nie chce albo nie może - za kocią polityką i rozkładem sił nie nadążysz

Na zdjęciu - wszyscy spakowani

W ogródku Martki 23:37, 28 mar 2022

Do góry
Martka napisał(a)

Myślę, że Twoje nasionka docenią otoczenie i warunki w jakich im przyjdzie rosnąć
Moja rzodkiewka siana w foliaku ani myśli wyłazić z ziemi

Zaintrygowały mnie nasiona podobne do kleszczy - cóż to takiego?

Osiedlowy ogródek 23:23, 28 mar 2022

Do góry
Uwieczniłam w całej okazałości
Wstawię zdjęcie za tydzień dla porównania Ona idzie jak burza z przyrostem nowych fig
Oby nie odpadły jak rok temu, tfu

Jakbym miała za mało roślin do zimowania to zakupiłam jeszcze Cestrum nocturnum, dama nocy, jaśmin kwitnący nocą
Galgasia dziękuję za linka
Miałam okazję niuchać go na wakacjach przepięknie pachnie
Jeden pójdzie do ogrodu a drugi na balkon

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:50, 28 mar 2022

Do góry
kolejne ciemiernikowe dzieci będą

w suchym strumieniu w dolnym biegu pod roślinami już kamieni nie widać mimo, że co sezon mocno je ograniczam. No i jak popatrzę w wizytówkę na jego początki to kamyczki były jaśniutkie a teraz mocno spatynowały i kolor zmieniły

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - part 2. 22:33, 28 mar 2022

Do góry
greg66 napisał(a)
a lawendy jak nisko ciąć? moje są bardzo zapuszczone.

Grzesiu ważne, żeby zostały na gałązkach jakieś listki. Choć jeden

Małymi krokami-Ogród Wioli 22:28, 28 mar 2022

Do góry
Obcięłam Hani sposobem listki szafirkom, żeby kwiaty były lepiej widoczne

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:26, 28 mar 2022

Do góry
Co by Wam tu pokazać....
Ja sprzątałam rabaty a Leos mnie pilnował

aż się zmęczył
Bawarka 21:58, 28 mar 2022

Do góry
Wczoraj rowniez, znalazlam te malenstwa...
Wschodzace prosto z ziemi, kwiaty , paki kwiatowe piwonii. W tamtym roku, jedna z piwonii tak mi zaczela rosnac, odrazu kwiatami, potem bakteria znajdujaca sie w ziemi
( nazwy zapomnialam) zaatakowala, niziutko znajdujacy sie przy ziemi pak kwiatowy, i...Zczernial, zasechl, musialam go usunac, ale...Cos mi w glowie zakielkowalo...Szukalam powodu, dlaczego, i znalazlam. Dlatego teraz, wszystkim moim piwoniom rozsypuje naokolo krzaka, lawe.
Ta, chroni nisko znajdujace sie paki, przed atakiem bakteri.
Zobaczymy jak sie to bedzie sprawowalo w tym roku.
A oto znalezione maluszki. Ledwo, lewdo przy ziemi, paki dwa W pozostalych, tez nie za duzych czesciach, widac ze tez sa ukryte paki.

Bawarka 21:44, 28 mar 2022

Do góry
Wczoraj, wreszcie posadzilam ostatnio kupione, kolejne piwonie- moja milosc, taka na zawsze i do konca. Byly kupione w sklepie budowlanym, wiec bardzo dokladnie obejrzalam im korzenie.

Takie niespodzianka moga sie zdazyc, obcielam ten kawalek, reszta korzenia wyglada dosc dobrze.

Przygotowalam im miejsce i...Teraz czekam na kwiaty. Jestem pewna ze zakwitna mi jeszcze w tym roku.

Wyprobowalam sobie, ze w mojej ziemi, najlepszy sposob sadzenia, to sadzenia na 3 centymetry. Ogolnie jest przyjeta norma 3 do 5 cm.
Musze jeszcze dokupic lawy wulkanicznej i posypac naokolo piwonii.
Zacisze Alicji 21:33, 28 mar 2022

Do góry
Zakwitły też w balijce z tulipanami.

Zacisze Alicji 21:31, 28 mar 2022

Do góry
Pod modrzewiem zakwitły krokusy w różnych kolorach, niespodzianka od córki.

Ogród do odnowy 21:27, 28 mar 2022

Do góry
Stipy przycięłam, wszystkie trawy wycięłam i pocięłam na drobne. Teraz ochłodzenie zapowiadają

trochę kolorów już widać

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 21:24, 28 mar 2022

Do góry
Troce fotek nie tylko ogrodowych

Bawarka 21:22, 28 mar 2022

Do góry
Martka napisał(a)
Kasiek, u Ciebie wiosna na całego i słonecznie Cudne zdjęcia. Misy - czyżbyś je produkowała?

Jeszcze cieplo, bardzo cieplo, za chwile sie to zmieni Misy, tak, calkiem przypadkowo, pierwsze prototypy byly dla mnie do ogrodu, nastepne partie juz na zamowienia. I tak sie to pociagnelo

To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:18, 28 mar 2022

Do góry
nyna76 napisał(a)

Proszę ,powiedz jak się nazywa ten powojnik ? Nie udało mi się go ukorzenić z ogrodu mojej mamy, a bardzo chciałabym go mieć..

To powojnik Kermesina. Rośnie bezproblemowo, nie choruje na uwiąd. Kwitnie do jesieni, choć w drugim rzucie skromniej. Co roku jest w sprzedaży w markecie w kropki i kosztuje mniej niż 10 zł.
Mój ogrodowy pamiętnik 21:04, 28 mar 2022

Do góry
Uwierzycie, że nic jeszcze nie zamówiłam z roślin?
Długo się wzbraniałam ale do czasu .
Kupiłam wreszcie, nareszcie różę Summer Song. To ma być już na 100% ostatnią róża u mnie. Na 1000% .

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies