Aniu, nazywasz to trochę wiosny.....to wiosna w pełni ! Trochę to jest u mnie.... kilka jakichś małych kwiatków..... może wstawię fotki jak zagryzę stresik lodami, ptasim mleczkiem i zapiję colą
Naprawdę masz ślicznie.... jest na co popatrzeć.... nie mogę się nadziwić ile Ty masz tych różnych kwiatów
Super zdjęcia ze spotkania z Agatą
ale kwiatki słabe w tamtym roku hiacynty były takie i kwitły drzewa a teraz jeszcze ni widu ni słychu z drzewami, a jeszcze przez ten ostatni mróz chyba straciłam powojnik Popiełuszko, miał już pąki, a dzisiaj patrzę a wszystko ciemnobrązowe, jak nie odbije od dołu to będzie (_,_)
Cześć Aniu, fajnie,że jesteś już zdrowa? oglądałam wiosnę u Ciebie
Dzięki Aniu prawie jest dobrze, ale po pracy zawodowej jeszcze nie mam sił na ogród a szkoda, bo roboty huk, a jeszcze córka uszczęśliwiła mnie nowymi nabytkami i śmiała się, czy znajdę na nie miejsce w swoim ogrodzie ;P kupił mi 8 liliowców, 2 pienne i 2 rabatowe róże, siedemnaście paczek mieczyków 17x5, tak, że czeka mnie nie lada wyczyn dokładnie nie przeglądałam tych roślin, jutro, je pospisuję, żeby wiedzieć co mam ;D
Alinko po raz kolejny oglądam Twój piekny ogród dużo pracy ,ale efekt imponujący Powiedz prosze co to za krzew na pierwszym planie ,czy to jakaś odmiana berberisa?
Oj tak!! murek i roślinki bardzo ,bardzo
Z Twoją głową wszystko w porządku! ja przekopywałam na jesieni i mówiłam ,ze już jest ok.A wczoraj od nowa kombinowałam!
Kolejne tulipany się otwierają i zaczyna mnie to zadziwiać! Zupełnie nie pamiętam, żebym coś takiego sadziła. Wydawało mi się, że kupiłam cebulki tulipanów białych, czerwonych i pomarańczowych. A tu tymczasem...
A na dodatek zupełnie zapomniałam, że razem z szafirkami posadziłam jakieś miniaturowe tulipany! Chyba muszę zacząć robić notatki!
Boskie - no i ten rh - my jeszcze miesiąc poczekamy
Agata..... nie przesadzaj, bo się robię czerwona jak burak ...... pamiętaj latem masz przywieźć Natalke
Anuś, jak są kartki, to ci jutro przeczytam co to za tulipki
Ale u mnie karteczki fruwają z powodu psa .....
prowadź notatki w zeszycie co wsadzasz do ogrodu
Tylko potem trzeba zrobić notatki gdzie to zapisałam
Część mam zapisane...... ale zapisywac w którym miejscu sensu nie ma bo u mnie za duży ruch w ogrodzie Wczoraj przesadziłam z 20 roślinek w inne miejsca..... bo ja tak ciągle za gęsto i trzeba potem porządkować "łopatologicznie". Poza tym uwielbiam niespodzianki
Piękna wiosnę juz masz Aniu. Dużo roslinek juz kwitnie.Pozdrawiam.
Bożenko podglądam inne ogrody, gdzie kwiaty dosłownie się wylewają z rabat, ale cieszę się z tego co mam i myślę, że z każdym następnym słonecznym dniem będzie ich więcej