Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród

Mój ogród

arcobaleno 22:29, 25 maj 2012

Wow! Niezła hostowa kolekcja też lubię hosty, ale bardziej te o jednobarwnych liściach
Milka 23:12, 25 maj 2012

Bożenka, ale u ciebie hostowo! a już niedługo zakwitną i dopiero pięknie będzie, bo i liście i kwiaty
też je lubię, a to przecież rośliny długowieczne
pokazuj piwonie
Celina 07:17, 26 maj 2012

Piękne!
założyłam na jesieni rabatę hostową i już widzę ,że będzie do przerobienia! za dużo odmian w jednym miejscu i jest efekt bałaganu naciapkane! kolejna nauka i doświadczenie!
EPODLAS 10:04, 28 maj 2012

Na naszym forum tyle jest o kulkach (najczęściej bukszpanowych) , to ja dzisiaj pokażę trochę inne kulki. Teraz szybciutka relacja z działki. Susza, susza, susza. Trawa zrobiła się żółta, ale reszta się jakoś trzyma, lałam wodę, ale wszyscy z utęsknieniem czekają na wodę z nieba.
Taka dziwaczna kulka od czosnku Krzysztofa

Kulka piwonii, niedługo się rozwinie i pokaże całą krasę.

Czosnek biały, trochę już przekwitnięty. Przekwitnięty kwiatostany czosnków pięknie wyglądają w wazonie.

Też kulki, zawciągu. Roślinka która i suszę wytrzyma.

I jeszcze kulki do zjedzenia. Ten agrest zapowiada się dobrze. Jest jeszcze młody, rośnie ładnie i ma dużo owoców. Lubię agrest.

I kulka czosnku "Glaiotor.
No to dzisiaj poleciałam w kulki.

Celina 10:15, 28 maj 2012

Bardzo ładna sesja kulkowa Inna i to mi sie podoba w niej
Agrest olbrzymi,
Ja nie lubię a mój M przepada za nim.
Nie wiem dlaczego,ale u nas mówi sieęna agrest -wieprzki
Mille 10:17, 28 maj 2012

Bardzo ładne te Twoje kulki. Mmm taki agrest pamiętam z dzieciństwa... Czosnek gladiator super się trzyma, moje czosnki jakoś szybko gubią płatki. Kiedy obcinasz kwiatostany na bukiet?
jotka 10:20, 28 maj 2012

Wreszcie podobają mi się kulki A jak suszysz kulki czosnkowe do wazonu? Kiedy ścinasz?
EPODLAS 10:25, 28 maj 2012

Celinko, nigdy nie spotkałam się że na agrest mówi się wieprzki. Ten agrest jak jest dojrzały jest bardzo słodziutki. Dla mnie pychota.
Mieleno kwiatostany czosnku jak przekwitną, to dam im jeszcze trochę postać w ogrodzie, a potem obcinam. Ładnie wyglądają w w prostym wazonie w kształcie kuli. W tym roku zrobię zdjęcie. Stoją bardzo długo.
EPODLAS 10:31, 28 maj 2012

Jolu, nie suszę specjalnie czosnkowych kulek. Jak zetnę to wkładam zaraz do wazonu i już. Naprawdę długo stoją i pięknie wyglądają.
Mille 10:50, 28 maj 2012

Mi pewnie będzie trochę żal obciąć te czosnki No ale jak mus to mus