Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

Nasz przydomowy ogródek 22:09, 17 kwi 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
Już wolę być dalej ogrodniczką. Premiera to kota miałam...Witek niech lepiej robi te ogrody, piękniej będzie na świecie, prawda?

Prawda, święta prawda i cała prawda! Zdecydowanie wolę by zostało "po staremu"
Nasz przydomowy ogródek 22:08, 17 kwi 2011

Do góry
maria_kalinowska napisał(a)

Danusia to nawet całego świerka potrafi udzwignąć

Bardzo podoba mi się sposób odbierania tego zdjęcia przez Łucję, świeże spojrzenie

Danusiu, ale przyznaj, że przyłapałam Cię taką radosną i zadowoloną z pobytu w Iwoniczu. Dziękuję serdecznie za możliwość cieszenia się razem z Wami.

Marysiu, zdjęcie jest po prostu niesamowite...
Nasz przydomowy ogródek 22:06, 17 kwi 2011

Do góry
Już wolę być dalej ogrodniczką. Premiera to kota miałam...Witek niech lepiej robi te ogrody, piękniej będzie na świecie, prawda?

Dziękujemy kochani za zainteresowanie akcją u Zbyszka, odzew jest wielki
A_G_Aniowy ogródek 22:02, 17 kwi 2011

Do góry
A_G_A napisał(a)
U mnie psy to prawie na każdym zdjęciu są. I dlatego tak trudno mi wstawić zdjęcie samego ogrodu. Chociaż i tak większość czasu spędzają u siebie.

W sobotę kupiłam magnolię "Alexandrina". Nie zrobiłam jeszcze zdjęcia więc wstawiam taką samą etykietę jaką ma :

Wygląda tak.

To moja pierwsza magnolia. Poradźcie coś kochani. Aha i kupiłam paczkę torfu. Pani w sklepie poradziła żeby wymieszać ze trzy garście torfu ze zwykłą ziemią i wsadzić magnolię.

Aga, magnolia lubi glebę lekko kwaśną, jak do iglaków. To wszystko zależy jaki jest ten torf, czy kwaśny czy odkwaszony.
Radziłabym Ci dać ziemię do iglaków (Conitorf) albo próchnicę kwaśną zmieszać pół na pół z odkwaszoną. I może nie mieszaj z glebą co jest, tylko do dołu nasyp dobrą samą.

Magnolia nie lubi zbyt głębokiego posadzenia, trzeba tego pilnować podczas sadzenia.
W cieniu - zacieniona 21:58, 17 kwi 2011

Do góry
Niemcy niby niedaleko, a jaka różnica. Jak byłam w styczniu, nie było nic śniegu i rośliny wyglądały tak, jak u nas w marcu. Tego im zazdroszczę
Nasz przydomowy ogródek 20:33, 17 kwi 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)

Bardzo podoba mi się sposób odbierania tego zdjęcia przez Łucję, świeże spojrzenie

Danusiu, ale przyznaj, że przyłapałam Cię taką radosną i zadowoloną z pobytu w Iwoniczu. Dziękuję serdecznie za możliwość cieszenia się razem z Wami.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 19:23, 17 kwi 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
Nie Sebku, przy murze nie okrywam ich. Zimują dobrze.

O te mi nie chodziło tylko o tą kupioną. Bo dla mnie to jest już na etapie rozwoju w końcu maja
Miskant - Miscanthus 18:06, 17 kwi 2011

Do góry
Marzenko, moje trawy też nie dają oznak życia, trzeba czekać i już.
Musi być wyższa temp. także nocą, a noce zimne, więc nie ma się co dziwić
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 17:37, 17 kwi 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)

Piękne, Piligrim jest na mojej liście już dawno....a Geoff Hamilton to rarytasik wieeelki jak na polskie warunki szkółkowe
ale za to mam Danusiu Elfe, zobaczymy jak to będzie z nią, bo to kapryśnica
a jak przezimowały te wyżej wspomniane róże w twoim ogrodzie?

Grzesiu, Geoff Hamilton jest na Baletowej we Floriallu, inne "austinki" także
np. kupiłam w piątek "Winchester Cathedral"

Danusiu, przepraszam, że z pewnym opóźnieniem i tym razem szybciutko w kilku słowach (siła wyższa):
- dziękuję za podanie tych nazw róż i miejsca gdzie można je nabyć, w najbliższych dniach będę przejeżdżać przez Wawę (bo to chyba w Wawie tak?) to może uda mi się wstąpić i nabyć chociaż te dwie odmiany są obłędne
- jestem pod wrażeniem całej akcji jałowcowej u Zbyszka i efektu
- Twoje kompozycje jak zawsze piękne ale o tym przecież sama dobrze wiesz
Pozdrawiam!
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 16:36, 17 kwi 2011

Do góry
Witam wszystkich!
Trzy dni temu przypadkowo trafiłam na stronę firmy "Gardenarium" i w konsekwencji na "ogrodowisko" i zasadniczo każdą chwilę wolną wykorzystywałam aby prześledzić wszystkie zapisane informacje. Nie jestem oryginalna wyrażając wielkie uznanie dla twórczości Pani Danusi. Pod dużym wrażeniem Pani Danusi byłam już wcześniej, głównie dzięki programom "Mai w ogrodzie". Oglądnięcie zdjęć prac wykonanych przez Gardenarium dodatkowo umocniło moją bardzo wysoką ocenę Pani Danusi. A ogród prywatny Pani uważam za zjawiskowy i bez wątpienia wzorcowy. Olbrzymiej ilości komplementów jakie mi się nasuwają nie będę powielać. Powiem tyle, że zaledwie od 2 lat jestem właścicielką ogródka, (choć ponoć to nadużycie) aż niespełna arowego - w 5 kawałkach. I od 2 lat sfiksowałam na jego punkcie,jak i wszystkim co się wiąże z ogrodnictwem. Mąż uważa, że to nie jest już pasja ale choroba. Odwiedziłam mnóstwo stron firm profesjonalnie zajmujących się architekturą krajobrazu ale bezapelacyjnie "twórczość" Pani Danusi uważam za najlepszą. Pełny profesjonalizm i zaskakujące efekty pracy a nade wszystko otwartość z wiedzą i doświadczeniem na laika.
Mam nadzieję być czynnym uczestnikiem na forum.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 15:10, 17 kwi 2011

Do góry
Agnieszka napisał(a)
Chyba chcesz mieć efekt angielskiej rezydencji z tym bluszczem? Pozwolisz mu rozchodzić się bezkarnie czy będziesz go jakoś ograniczać? Dlaczego on Ci nie wymarza? Jest w zacisznym miejscu?

Ten kąt jest zaciszny, ale w zeszłym roku wymarzł, odbił z gołych patyczków.
Elewacji nic nie szkodzi pod warunkiem, że jest dobrze zrobiona.

Bluszcz chcę puścić w stronę balkonu, nie na cały dom. Taki rysunek ma się pokazać
Nasz przydomowy ogródek 15:08, 17 kwi 2011

Do góry
Tak zawilce i pierwiosnki spotkaliśmy w rowie w Iwoniczu

Leżałam na ziemi żeby je ładnie "ująć"

Słynna rabatka z Facebooka

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 14:56, 17 kwi 2011

Do góry
Zmarznięte kordyliny przycięte do zdrowego, czekam na to, że odbiją jak jukki

Na oknie kuchennym zakwitły tulipanki, narcyzy za chwilkę

Bluszcz w tym roku ma się dobrze," zawija " przy dachu.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 14:54, 17 kwi 2011

Do góry
Nie Sebku, przy murze nie okrywam ich. Zimują dobrze.

Kompozycja przy furtce, w tle trawa świeżo położona

Kalina angielska ma pąki już

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 14:51, 17 kwi 2011

Do góry
Posadziłam w miejsce brzydkich wrzośców te pięć zielono-żółtych różaneczników "Curlew"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 14:47, 17 kwi 2011

Do góry
Przed wyjazdem do Zbyszka udałam się po zakup kordylin.

Po drodze zahaczyłam o Baletową i sklep Floriall. Kupiłam wielką agawę. Prawda, że śliczna, co prawda mam już taką odmianę, ale ta jest bardzo okazała

W tym centrum są róże prosto od Davida Austina, nawet Geoff Hamilton i Pilgrim

Kupiłam

Jaki wielki i gęsty krzew

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 14:34, 17 kwi 2011

Do góry
Sebek napisał(a)
Bukszpany mają to do siebie, że łatwo odbijają za starych pędów. Jednak Danusia może nie ma czasu na ich ratowanie i kupuje zamienniki, żeby nie czekać aż kula nabierze znowu świetnej kondycji. Pewnie tamta kula powędruje na tyły albo do innego ogrodu, gdzie znów nabierze świetności. Przynajmniej taki tok wydarzeń sugeruję po wcześniejszych akcjach

Ten bukszpan chory to także "spadek" po ciągłych ulewach

Pójdzie do ogrodu sąsiadki, bo tam je leczymy, u mnie taki goły egzemplarz rzuca się od razu w oczy, a nie ma miejsca na ratowanie. Sebek dobrze myślał Dlatego wymianiam.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 14:31, 17 kwi 2011

Do góry
Grzesiu napisał(a)
Piękne, Piligrim jest na mojej liście już dawno....a Geoff Hamilton to rarytasik wieeelki jak na polskie warunki szkółkowe
ale za to mam Danusiu Elfe, zobaczymy jak to będzie z nią, bo to kapryśnica
a jak przezimowały te wyżej wspomniane róże w twoim ogrodzie?

Grzesiu, Geoff Hamilton jest na Baletowej we Floriallu, inne "austinki" także
np. kupiłam w piątek "Winchester Cathedral"
Nasz przydomowy ogródek 14:28, 17 kwi 2011

Do góry
Powiem Wam, że nic nie zastąpi spotkania w realu, oby takich spotkań było więcej

Nasz przydomowy ogródek 14:22, 17 kwi 2011

Do góry
badara napisał(a)

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies