Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

Joanka 14:55, 17 kwi 2011

Dzięki Danusi pokochałam hortensje
Gardenarium 14:56, 17 kwi 2011

Zmarznięte kordyliny przycięte do zdrowego, czekam na to, że odbiją jak jukki

Na oknie kuchennym zakwitły tulipanki, narcyzy za chwilkę

Bluszcz w tym roku ma się dobrze," zawija " przy dachu.

Instagram Ogrodowiska
Agnieszka 15:00, 17 kwi 2011

Chyba chcesz mieć efekt angielskiej rezydencji z tym bluszczem? Pozwolisz mu rozchodzić się bezkarnie czy będziesz go jakoś ograniczać? Dlaczego on Ci nie wymarza? Jest w zacisznym miejscu?
Joanka 15:04, 17 kwi 2011

Fajny taki zielony, "żywy" domek. Też tak chciałam, ale mój M kazał sobie od razu wybić to z głowy, bo elewacja itd, itp
monteverde 15:10, 17 kwi 2011

Gardenarium 15:10, 17 kwi 2011

Agnieszka napisał(a)
Chyba chcesz mieć efekt angielskiej rezydencji z tym bluszczem? Pozwolisz mu rozchodzić się bezkarnie czy będziesz go jakoś ograniczać? Dlaczego on Ci nie wymarza? Jest w zacisznym miejscu?

Ten kąt jest zaciszny, ale w zeszłym roku wymarzł, odbił z gołych patyczków.
Elewacji nic nie szkodzi pod warunkiem, że jest dobrze zrobiona.

Bluszcz chcę puścić w stronę balkonu, nie na cały dom. Taki rysunek ma się pokazać

Instagram Ogrodowiska
monteverde 15:18, 17 kwi 2011

będzie ładnie wyglądało)
Ewa 15:22, 17 kwi 2011

Dzięki za nadzieję na bukszpany, ale czy je przyciąć i kiedy to robić najlepiej?
Danusiu piękne kompozycje.
atena 16:36, 17 kwi 2011

Witam wszystkich!
Trzy dni temu przypadkowo trafiłam na stronę firmy "Gardenarium" i w konsekwencji na "ogrodowisko" i zasadniczo każdą chwilę wolną wykorzystywałam aby prześledzić wszystkie zapisane informacje. Nie jestem oryginalna wyrażając wielkie uznanie dla twórczości Pani Danusi. Pod dużym wrażeniem Pani Danusi byłam już wcześniej, głównie dzięki programom "Mai w ogrodzie". Oglądnięcie zdjęć prac wykonanych przez Gardenarium dodatkowo umocniło moją bardzo wysoką ocenę Pani Danusi. A ogród prywatny Pani uważam za zjawiskowy i bez wątpienia wzorcowy. Olbrzymiej ilości komplementów jakie mi się nasuwają nie będę powielać. Powiem tyle, że zaledwie od 2 lat jestem właścicielką ogródka, (choć ponoć to nadużycie) aż niespełna arowego - w 5 kawałkach. I od 2 lat sfiksowałam na jego punkcie,jak i wszystkim co się wiąże z ogrodnictwem. Mąż uważa, że to nie jest już pasja ale choroba. Odwiedziłam mnóstwo stron firm profesjonalnie zajmujących się architekturą krajobrazu ale bezapelacyjnie "twórczość" Pani Danusi uważam za najlepszą. Pełny profesjonalizm i zaskakujące efekty pracy a nade wszystko otwartość z wiedzą i doświadczeniem na laika.
Mam nadzieję być czynnym uczestnikiem na forum.
KasiaWB 17:37, 17 kwi 2011

gardenarium napisał(a)

Piękne, Piligrim jest na mojej liście już dawno....a Geoff Hamilton to rarytasik wieeelki jak na polskie warunki szkółkowe
ale za to mam Danusiu Elfe, zobaczymy jak to będzie z nią, bo to kapryśnica
a jak przezimowały te wyżej wspomniane róże w twoim ogrodzie?

Grzesiu, Geoff Hamilton jest na Baletowej we Floriallu, inne "austinki" także
np. kupiłam w piątek "Winchester Cathedral"

Danusiu, przepraszam, że z pewnym opóźnieniem i tym razem szybciutko w kilku słowach (siła wyższa):
- dziękuję za podanie tych nazw róż i miejsca gdzie można je nabyć, w najbliższych dniach będę przejeżdżać przez Wawę (bo to chyba w Wawie tak?) to może uda mi się wstąpić i nabyć chociaż te dwie odmiany są obłędne
- jestem pod wrażeniem całej akcji jałowcowej u Zbyszka i efektu
- Twoje kompozycje jak zawsze piękne ale o tym przecież sama dobrze wiesz
Pozdrawiam!