Pospacerowałam i oto do jakich wniosków doszłam.... ja nie mam miejsca na te kule dużą.... wywalić mi jej szkoda... sentyment mam! Ech, może tylko bym dosadziła coś wysokiego i chudego (akurat mam taki egzemplarz czekający na nowe miejsce) za tą kulą i by się to ciut optycznie wyrównało?? Co do tej kaliny to dziś oglądałam i ładna jest ale widziałam też irge pienną i ta jest cudna poprostu, nawet kwiaty ma białe? Może by pasowała? Jakoś bym tu widziała coś na pniu posadzone....?? Niżej hortensje, na dole białe tło i kilka bordowych żurawek coby do bordowej ścianki nawiązać...?? Może być?? Mniej więcej tak:
A teraz dziwna rzecz dla mnie, pewnie nie dziwna dla doświadczonych ogrodników )
Moja ubiegłoroczna niebieska ostróżka .... jest w tym roku biała w sumie to nie tak źle bo chcę mieć tylko białe i niebieskie, ale to mnie zaskoczyło czy ostróżka tak miewa, że się przebarwia?
W innym miejscu będzie na szczęście też niebieska )
W związku z tym, że żółte żurawki w większości zostały przesadzone, a konwalniki mają się mało reprezentacyjnie dosadziłam bordowolistne begonie o białych kwiatach a na przedłużeniu dosadziłam lawendę, żeby jedna pozostała tam lawenda nie była samotna
Ożesz w morde jeża.....czemu u nas taka pustynia jeśli chodzi o zaopatrzenie....
Wspaniała szkółka - ja będąc parę dni temu w "mojej" zauważyłam aż dwie sztuki trawek....
Przyłączę się do Ożesz w mordę jeża.... Gdzie jest taka szkólka, Anka jakde do Warszawy!!!!
zaczyna się mecz
Hiszpania - Włochy
kibicuję oczywiście
tym razem włoskiej drużynie
i tu dla nich coś muszę wtyknąć
co prawda biały u nich na faladze to ser fetta ale białe iryski też będą ok
porządkujemy lawendziak- mnogość wszystkiego na nim zaczeła mnie dobijać. Mąż zasugerował trzymanie się projektu i miał zację, jeszcze tylko paru krzaczków brakuje, ale wygląda o niebo porządniej
przystrzygłam elegancko thujki od Taty- nawet teraz się prezentują chyba dobrze
okorowane rabaty wyglądają o niebo lepiej, niech tylko kora ściemnieje trochę. Obsypywał ktoś rabaty węglem?
Witam Was w dniu dzisiejszym surfinią która od daty kupienia podwoiła swoją objętość narazie cieszy oko i jest sprysikowana regularnie p-ko mszycy mam nadzieję, że doczekam się girlandy kwiatów zasłaniającej doniczkę )))