Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 11:23, 08 sie 2016

Do góry
Kuba napisał(a)
Kasiu przyznam Ci że nie zawsze rozumiałam Twoje pomysły chociaż imponowało mi że szukasz nieoklepanych roślin i zestawień ale po ostatnich zdjęciach przyznaję że osiągnęłaś swój cel- jest elegencko i nietuzinkowo,naprawdę pięknie, i co ważne
"własnymi ręcami"

I ja miałam podobne rozterki jak Ewka...
Ale cały czas mam w głowie słowa Sebka, że tworzysz ogród, który ma być przedłużeniem domu i On po wizycie u Ciebie był pewien, że jeszcze trochę i będziemy piac z zachwytu bo dazysz do nietuzinkowym ogrodu

Kasiek po tych szerszych kadrach ja już pieje z zachwytu!!! Gratulacje!
Co z tym ogródeczkiem począć 09:50, 08 sie 2016

Do góry
Edytko buziazki ,jak dawno Cie nie widziałam

Beaciu z kostką Polinka poradziła posypać cementem ,spróbuje dzisiaj .
Oby pomogło bo brzydko wygląda ,i to w centralnym miejscu

Teresko tez lubię ,książe (czyli różanka ) tylko zastrajkował w tym sezonie
Coś jeszcze, coś więcej... 20:43, 07 sie 2016

Do góry
Przeklejam do siebie skrót napisany dla Kasi - nie ukrywam, że jestem z siebie tak jakby dumny

Kasia - nie ukrywam, że pisząc to mam trochę pod górkę, bo sam nie ogarniam zbytnio co siem dzieje... Jednak zwiedzając forum trasą zupełnie nieobiektywną dochodzę do wniosku, że sprawy na naszym forum ogrodowiświrów mają się tak:

Na naszym head-wątku, czyli bukszpanowym trwają intensywne prace nad lokalizacją roślin - Danusia aż tuje opitoliła, by pomieścić dobro dla klientów

W ogrodzie u Ani z pergolą zrobiła siem różanka

Renia133 ma psa - toffany jest Jej zabawa ze skubaniem evergoldów wyszła im na dobre - wyglądają bosko, skubane

Karabela wróciła z wywczasów na wywczasy - ładnie jej porosło wszystko pod nieobecność. Choć nie wiem czy udało się jej wrócić prosto z lotniska na giełdę kwiatową - Wrocławianki znowu wsparły finansowo lokalsów

Magda Noemi dosadziła sobie hortensje do grabów. Danusia każe jej też kota przybć do płotu... Nic dziwnego, idealnie konweniuje z ławką na przedzie

Hania Andrus ma tyle pomidorów, że do przetwórni musiały trafić. Jak się ładnie uśmiechniemy to może wyśle nam słoiczek ketchupu na Śląsk?

Ola Leon nie chce fot wkleić... Dasz wiarę? Co dwa tygodnie mają być - a my tu głodni wrażeń

U Kasi w brzoskwiniowo-hortensjowym jest taka cukierkowa rabata, że nic tylko lukrem polać Mus begonie do jeżówek dosadzić

Małgosia Margarete zachwycona batami czipendejlsa... Proszę się nie nakręcać - o róże mi chodzi

Ewka Agentka kominka szuka - ale bio Właśnie - jaki Ty masz? Może jej pomożesz, kobita w mocnej potrzebie

Marta Zielona uprawia ogród nad morzem - ciągle pada, niezbyt ciepło, wilgoć w powiatrzu - nic tylko sadzić. Na kąpiel słoneczną nie ma co liczyć - Ty na szczęście ten bezpieczny wariant wybrałaś

Malkulka chora... Ale ogród ogarnięty i tak - jak ona to robi?

Vivę kopnął zaszczyt i powstał artykuł napisany przez Danusię - odsyłam do załącznika na stronie głównej Warto! Choć zazdro mam straszne, co najgorsze w piątek w konfesjonale się nie przyznałem do tego... No nic, innym razem

Ana art wróciła - ta to ma wejścia!

Mała Mi nie wyrabia - praca, muminki do kwadratu i dopieszczanie jej hektarów trochę zajmuje. Jak chcesz lotosa zobaczyć to leć do niej, fajny Ci on. Jak chcesz ususzonego to w Tychach kiedyś widziałem za parę złotych

W Madżeniu ogrodnika szaleją jeżówki z trawami, graby tylko coś zastajkowały - w ramach programu grzyb aut zostały po cięciu wyzbierane wszystkie liście z rabat Aha - jak zobaczysz mel kulki w TV to wiedz, że to te same co w białych donicach - nawet bukszpany mają większy fejm niż ja...

Kasia Kindzia Sportaka szuka - chyba musi na wschód po ten specyfik jechać, w Polsce ni widu ni słychu.

U Juzinki bukszpany chorują - walczy ostro. Z nerwów nawet malować zaczęła

U Kasi Siaki natomiast szaleją trawy. Konie jednak nie śmierdzą, a nawet wyglądają ładnie za tym płotem

Polinka szkółkę zakłada - aktualnie trwają prace ziemne

Nawigatorka natomiast fundnęła sobie pergolę - to trzeba zobaczyć. Pinterest się chowa

Katiaxx sobie muruje - niby beton, a cieszy wszystkich

U Gierczusi spotkanie było - znów mię minęli

AsiaK_Z takie sobie ostatnio kanty walnęła, że całe miasto się zleciało popatrzeć No i pół forum

Kasia Kasja natomiast zrobiła sobie gabiony - duuuże Teraz będzie łagodzić granit zieleniną

Ewelina Nicol po klony do Holandii pojechała, bo blisko. Dlaczego tylko my mamy tam tak daleko?

Ewcia z Kato szallleje w ogrodzie. Jednak wszyscy i tak najbardziej zachwyceni jej selfie po zakończeniu walki Już któryś dzień próbuję się z nią zgadać i nadal nie wyszło

A ja jak widzisz... lenię się Zresztą u mnie możesz zobaczyć jak bylinówkę robie 7 rok i jeszcze nie skończyłem Przy głębszym wczytaniu się może nawet odkryjesz zamek?
Mój ogród pod górkę... 20:34, 07 sie 2016

Do góry
Kasia - nie ukrywam, że pisząc to mam trochę pod górkę, bo sam nie ogarniam zbytnio co siem dzieje... Jednak zwiedzając forum trasą zupełnie nieobiektywną dochodzę do wniosku, że sprawy na naszym forum ogrodowiświrów mają się tak:

Na naszym head-wątku, czyli bukszpanowym trwają intensywne prace nad lokalizacją roślin - Danusia aż tuje opitoliła, by pomieścić dobro dla klientów

W ogrodzie u Ani z pergolą zrobiła siem różanka

Renia133 ma psa - toffany jest Jej zabawa ze skubaniem evergoldów wyszła im na dobre - wyglądają bosko, skubane

Karabela wróciła z wywczasów na wywczasy - ładnie jej porosło wszystko pod nieobecność. Choć nie wiem czy udało się jej wrócić prosto z lotniska na giełdę kwiatową - Wrocławianki znowu wsparły finansowo lokalsów

Magda Noemi dosadziła sobie hortensje do grabów. Danusia każe jej też kota przybć do płotu... Nic dziwnego, idealnie konweniuje z ławką na przedzie

Hania Andrus ma tyle pomidorów, że do przetwórni musiały trafić. Jak się ładnie uśmiechniemy to może wyśle nam słoiczek ketchupu na Śląsk?

Ola Leon nie chce fot wkleić... Dasz wiarę? Co dwa tygodnie mają być - a my tu głodni wrażeń

U Kasi w brzoskwiniowo-hortensjowym jest taka cukierkowa rabata, że nic tylko lukrem polać Mus begonie do jeżówek dosadzić

Małgosia Margarete zachwycona batami czipendejlsa... Proszę się nie nakręcać - o róże mi chodzi

Ewka Agentka kominka szuka - ale bio Właśnie - jaki Ty masz? Może jej pomożesz, kobita w mocnej potrzebie

Marta Zielona uprawia ogród nad morzem - ciągle pada, niezbyt ciepło, wilgoć w powiatrzu - nic tylko sadzić. Na kąpiel słoneczną nie ma co liczyć - Ty na szczęście ten bezpieczny wariant wybrałaś

Malkulka chora... Ale ogród ogarnięty i tak - jak ona to robi?

Vivę kopnął zaszczyt i powstał artykuł napisany przez Danusię - odsyłam do załącznika na stronie głównej Warto! Choć zazdro mam straszne, co najgorsze w piątek w konfesjonale się nie przyznałem do tego... No nic, innym razem

Ana art wróciła - ta to ma wejścia!

Mała Mi nie wyrabia - praca, muminki do kwadratu i dopieszczanie jej hektarów trochę zajmuje. Jak chcesz lotosa zobaczyć to leć do niej, fajny Ci on. Jak chcesz ususzonego to w Tychach kiedyś widziałem za parę złotych

W Madżeniu ogrodnika szaleją jeżówki z trawami, graby tylko coś zastajkowały - w ramach programu grzyb aut zostały po cięciu wyzbierane wszystkie liście z rabat Aha - jak zobaczysz mel kulki w TV to wiedz, że to te same co w białych donicach - nawet bukszpany mają większy fejm niż ja...

Kasia Kindzia Sportaka szuka - chyba musi na wschód po ten specyfik jechać, w Polsce ni widu ni słychu.

U Juzinki bukszpany chorują - walczy ostro. Z nerwów nawet malować zaczęła

U Kasi Siaki natomiast szaleją trawy. Konie jednak nie śmierdzą, a nawet wyglądają ładnie za tym płotem

Polinka szkółkę zakłada - aktualnie trwają prace ziemne

Nawigatorka natomiast fundnęła sobie pergolę - to trzeba zobaczyć. Pinterest się chowa

Katiaxx sobie muruje - niby beton, a cieszy wszystkich

U Gierczusi spotkanie było - znów mię minęli

AsiaK_Z takie sobie ostatnio kanty walnęła, że całe miasto się zleciało popatrzeć No i pół forum

Kasia Kasja natomiast zrobiła sobie gabiony - duuuże Teraz będzie łagodzić granit zieleniną

Ewelina Nicol po klony do Holandii pojechała, bo blisko. Dlaczego tylko my mamy tam tak daleko?

Ewcia z Kato szallleje w ogrodzie. Jednak wszyscy i tak najbardziej zachwyceni jej selfie po zakończeniu walki Już któryś dzień próbuję się z nią zgadać i nadal nie wyszło

A ja jak widzisz... lenię się Zresztą u mnie możesz zobaczyć jak bylinówkę robie 7 rok i jeszcze nie skończyłem Przy głębszym wczytaniu się może nawet odkryjesz zamek?

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 08:58, 07 sie 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Wiesz Asiu do tego świństwa nie przekona mnie nikt, zastanawiałam się tylko czy pan chce sobie ułatwić pracę...
Ogólnie pan jest bardzo pozytywnie nastawiony do wszelkiej chemii w ogrodzie, nie wierzył mi i pewnie dalej nie wierzy, że można wszystko uprawiać naturalnie. A gnojowki, wyciągi itd.to dla niego strata czasu

Panowie ogrodnicy i inni zajmujący się ogrodami zawodowo często tak mają zauważylam. Liczy się czas i pieniądze oraz aby się narobić jak najmniej. Chemia. agrowlokniny etc a my nasze ogrody kochamy jak dzieci niemalże i podduwamy to co najlepsze i najzdrowsze Poli czekam na maila ale czuj presji. Odpisz jak będziesz mogła czy lejesz jeszcze gnojowkami ?
Ogród Małej Mi - sezon 2016 21:56, 06 sie 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Dzięki. U mnie chyba hortki są jakieś zmutowane, mimo cięcia nad pierwszym oczkiem porosly wielkie krzaczory i czosnki były mało widoczne.
Mus w następnym roku przyoszczedzic na grobowce z pokrzyw to może nie będą tak szaleć i czosnki będzie można zobaczyc

Czosnki główkowate muszą być przed hortkami... bo są za niskie na tyły.

Moja codzienność - ogród Oli 21:45, 06 sie 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Chyba nie pozostaje nic innego jak jesienny wypad.
Spokojnego weekendu kochana

oby tylko jesień była ładna bo wiosna i lato igle płata co chwile
spokojny i miły ciasto czereśniowe, wino i ogień
buziaki
Czasem słońce czasem deszcz 16:30, 06 sie 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Kiedy do mnie przyjedziesz? Dam Ci kopa bo mnie aż energia rozpiera i mogę komuś oddac
Udanego spotkania!
Buziaki.

wspominałyśmy Cię
przyjadę, postaram się we wrześniu
Typografia ogrodu 12:33, 06 sie 2016

Do góry
polinka napisał(a)

I bardzo dobrze, że się roznia u każdego możemy podziwiać co innego
Też tak masz, że w każdym ogrodzie masz coś ulubionego i nawet wybudzona z najgłębszego snu od razu wyrecytujesz co to i gdzie to?

Szkółka będzie gdzie indziej. Trochę to będzie kłopotliwe z dojazdem ale u mnie brak miejsca więc nie ma co wybrzydzac

Cieszę się, że się spotkamy
Udanego weekendu!

pwnie ze tak mam.mam tez nadzieje ze choc kilka z tych ogrodow kiedys zobacze
Czyli bedzie sporkabie betoniar fajnie
Coś jeszcze, coś więcej... 10:53, 06 sie 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Niestety to drugie szkolkarze poczuli coraz większe zainteresowanie i cuduja...

3 lata temu kupowałam nigry po 55 zł, teraz po znizszce dostałam ofertę na 85 zł sztuka...i to wcale nie jakieś wypasione z grubym pniem.

No cóż, my nie bez winy, sami nakrecilismy szkolkarzy naszym forum
Ogród Małej Mi - sezon 2016 10:51, 06 sie 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Mogą być wyższe.. ale one nie są wielkie z założenia, maks wysokość biurka

Dzięki. U mnie chyba hortki są jakieś zmutowane, mimo cięcia nad pierwszym oczkiem porosly wielkie krzaczory i czosnki były mało widoczne.
Mus w następnym roku przyoszczedzic na grobowce z pokrzyw to może nie będą tak szaleć i czosnki będzie można zobaczyc
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 10:48, 06 sie 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Zostawiam mój wpis u Ren nt grabów sadzonych wiosną

Mam to samo mimo, ze na szpeciele robiłam moim młodym grabom oprysk promanalem, potem w maju Ortusem a w lipcu Envidorem. Bardziej podejrzewam niedostatek wody, aktualnie moje w upały dostaja konewkę wody pod dzrewko ci drugi, max trzeci dzien. Od razu odżyły i zaczęły wypuszczać drobne nowe liscie
Ja nie panikuję, za rok graby dadzą czadu

Moj "stary " 6 latetnia zwyoplot grabowy zaatakował mączniak! Wez i opryskaj 33 M żyopłotu z dwóch stron....otruję sie przecież....

I ja bardzo często podlewam moje graby i widać różnice w przyroscie.
W tamtym roku miałam szpeciele, na przedwiośniu posypałam promanalem, później HT do dnia dzisiejszego i póki co graby zdrowe.
Typografia ogrodu 10:44, 06 sie 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
na pewno nie miałabym takiej satysfakcji.to wiadomo.
Jakze roznia sie nasze ogrody prawda?

Ech nie pocieszasz z tym schudnieciem
A na.szkolke masz inna dzialke? Zastanawialm.sie ostatnio.ale zrywnia trawy w tym sezonie mam dosc.to mam goebogryzarke planujesz?

I bardzo dobrze, że się roznia u każdego możemy podziwiać co innego
Też tak masz, że w każdym ogrodzie masz coś ulubionego i nawet wybudzona z najgłębszego snu od razu wyrecytujesz co to i gdzie to?

Szkółka będzie gdzie indziej. Trochę to będzie kłopotliwe z dojazdem ale u mnie brak miejsca więc nie ma co wybrzydzac

Cieszę się, że się spotkamy
Udanego weekendu!
Moja codzienność - ogród Oli 10:39, 06 sie 2016

Do góry
leon60 napisał(a)

oj dziś było mega ciepło, w przyszłym tygodniu coś ma się ochłodzić ale znów deszczowo więc na wypad w góry chyba też nie bardzo

Chyba nie pozostaje nic innego jak jesienny wypad.
Spokojnego weekendu kochana
Coś jeszcze, coś więcej... 10:37, 06 sie 2016

Do góry
Sebek napisał(a)

Poli - na pewno pojawi się tu więcej traw, by uspokoić towarzystwo Myślę jeszcze nad trzema Nigrami, by zasłonić domy w tle, ale muszę się napatoczyc na jakieś tanie. Albo ja jestem chciwy albo szkółki zwariowały z cenami...

Niestety to drugie szkolkarze poczuli coraz większe zainteresowanie i cuduja...

3 lata temu kupowałam nigry po 55 zł, teraz po znizszce dostałam ofertę na 85 zł sztuka...i to wcale nie jakieś wypasione z grubym pniem.
Coś jeszcze, coś więcej... 10:27, 06 sie 2016

Do góry
polinka napisał(a)
Lubię bardzo Twoja bylinowa ale to już wiesz

Szybko uplywajacych godzin jutro i w niedziele

Poli - na pewno pojawi się tu więcej traw, by uspokoić towarzystwo Myślę jeszcze nad trzema Nigrami, by zasłonić domy w tle, ale muszę się napatoczyc na jakieś tanie. Albo ja jestem chciwy albo szkółki zwariowały z cenami...
Ogród Małej Mi - sezon 2016 22:39, 05 sie 2016

Do góry
polinka napisał(a)
Anek jest możliwość, że czosnki glowkowate w kolejnych latach będą wyższe? W tym roku miałam je pierwszy sezon i niestety wzrostem nie powalaly...

Mogą być wyższe.. ale one nie są wielkie z założenia, maks wysokość biurka

Ogród Małej Mi - sezon 2016 22:17, 05 sie 2016

Do góry
Anek jest możliwość, że czosnki glowkowate w kolejnych latach będą wyższe? W tym roku miałam je pierwszy sezon i niestety wzrostem nie powalaly...
Coś jeszcze, coś więcej... 22:13, 05 sie 2016

Do góry
Lubię bardzo Twoja bylinowa ale to już wiesz

Szybko uplywajacych godzin jutro i w niedziele
Typografia ogrodu 22:07, 05 sie 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Asiu to tylko potwierdzenie , że marzenia się spełniają! Przy takim wielkim ogrodzie jak Wasz wiadomo, że wszystkiego nie zrobicie w jeden sezon.
Chociaż jak byście wszystko wykonali w rok to miałabyś taką satysfakcję i radość jaka teraz przezywasz i przy każdej kolejnej nowej inwestycji?

U mnie już nie schudniesz to był ostatni bajzlownik do rozbudzenie i jestem z tego powodu bardzo szczesliwa ale zapraszam do szkółki, tam jest darn do zrywania
na pewno nie miałabym takiej satysfakcji.to wiadomo.
Jakze roznia sie nasze ogrody prawda?

Ech nie pocieszasz z tym schudnieciem
A na.szkolke masz inna dzialke? Zastanawialm.sie ostatnio.ale zrywnia trawy w tym sezonie mam dosc.to mam goebogryzarke planujesz?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies