Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród pod górkę...

Mój ogród pod górkę...

Kacha123 09:10, 10 sie 2016

Sebek napisał(a)
Kasia - nie ukrywam, że pisząc to mam trochę pod górkę, bo sam nie ogarniam zbytnio co siem dzieje... Jednak zwiedzając forum trasą zupełnie nieobiektywną dochodzę do wniosku, że sprawy na naszym forum ogrodowiświrów mają się tak:

Na naszym head-wątku, czyli bukszpanowym trwają intensywne prace nad lokalizacją roślin - Danusia aż tuje opitoliła, by pomieścić dobro dla klientów

W ogrodzie u Ani z pergolą zrobiła siem różanka

Renia133 ma psa - toffany jest Jej zabawa ze skubaniem evergoldów wyszła im na dobre - wyglądają bosko, skubane

Karabela wróciła z wywczasów na wywczasy - ładnie jej porosło wszystko pod nieobecność. Choć nie wiem czy udało się jej wrócić prosto z lotniska na giełdę kwiatową - Wrocławianki znowu wsparły finansowo lokalsów

Magda Noemi dosadziła sobie hortensje do grabów. Danusia każe jej też kota przybć do płotu... Nic dziwnego, idealnie konweniuje z ławką na przedzie

Hania Andrus ma tyle pomidorów, że do przetwórni musiały trafić. Jak się ładnie uśmiechniemy to może wyśle nam słoiczek ketchupu na Śląsk?

Ola Leon nie chce fot wkleić... Dasz wiarę? Co dwa tygodnie mają być - a my tu głodni wrażeń

U Kasi w brzoskwiniowo-hortensjowym jest taka cukierkowa rabata, że nic tylko lukrem polać Mus begonie do jeżówek dosadzić

Małgosia Margarete zachwycona batami czipendejlsa... Proszę się nie nakręcać - o róże mi chodzi

Ewka Agentka kominka szuka - ale bio Właśnie - jaki Ty masz? Może jej pomożesz, kobita w mocnej potrzebie

Marta Zielona uprawia ogród nad morzem - ciągle pada, niezbyt ciepło, wilgoć w powiatrzu - nic tylko sadzić. Na kąpiel słoneczną nie ma co liczyć - Ty na szczęście ten bezpieczny wariant wybrałaś

Malkulka chora... Ale ogród ogarnięty i tak - jak ona to robi?

Vivę kopnął zaszczyt i powstał artykuł napisany przez Danusię - odsyłam do załącznika na stronie głównej Warto! Choć zazdro mam straszne, co najgorsze w piątek w konfesjonale się nie przyznałem do tego... No nic, innym razem

Ana art wróciła - ta to ma wejścia!

Mała Mi nie wyrabia - praca, muminki do kwadratu i dopieszczanie jej hektarów trochę zajmuje. Jak chcesz lotosa zobaczyć to leć do niej, fajny Ci on. Jak chcesz ususzonego to w Tychach kiedyś widziałem za parę złotych

W Madżeniu ogrodnika szaleją jeżówki z trawami, graby tylko coś zastajkowały - w ramach programu grzyb aut zostały po cięciu wyzbierane wszystkie liście z rabat Aha - jak zobaczysz mel kulki w TV to wiedz, że to te same co w białych donicach - nawet bukszpany mają większy fejm niż ja...

Kasia Kindzia Sportaka szuka - chyba musi na wschód po ten specyfik jechać, w Polsce ni widu ni słychu.

U Juzinki bukszpany chorują - walczy ostro. Z nerwów nawet malować zaczęła

U Kasi Siaki natomiast szaleją trawy. Konie jednak nie śmierdzą, a nawet wyglądają ładnie za tym płotem

Polinka szkółkę zakłada - aktualnie trwają prace ziemne

Nawigatorka natomiast fundnęła sobie pergolę - to trzeba zobaczyć. Pinterest się chowa

Katiaxx sobie muruje - niby beton, a cieszy wszystkich

U Gierczusi spotkanie było - znów mię minęli

AsiaK_Z takie sobie ostatnio kanty walnęła, że całe miasto się zleciało popatrzeć No i pół forum

Kasia Kasja natomiast zrobiła sobie gabiony - duuuże Teraz będzie łagodzić granit zieleniną

Ewelina Nicol po klony do Holandii pojechała, bo blisko. Dlaczego tylko my mamy tam tak daleko?

Ewcia z Kato szallleje w ogrodzie. Jednak wszyscy i tak najbardziej zachwyceni jej selfie po zakończeniu walki Już któryś dzień próbuję się z nią zgadać i nadal nie wyszło

A ja jak widzisz... lenię się Zresztą u mnie możesz zobaczyć jak bylinówkę robie 7 rok i jeszcze nie skończyłem Przy głębszym wczytaniu się może nawet odkryjesz zamek?

WOW! Dzięki Sebek! Że Ciebie jeszcze jakiś wywiad nie zatrudnił! Choć kto wie?
Czyli ogólny zarys mam, teraz czas nadrabiać.
Kacha123 09:14, 10 sie 2016

Juzia napisał(a)
Mazury miały być.....a tu Chorwacja? No wiesz?

Wypoczywaj jeszcze te parę dni!
Buziak!

No niestety! Wygrało słońce i cieplutkie morze! Nasza lipcowa aura zalazła mi za skórę. Sierpień też nas kiepsko powitał po powrocie - hihihi!

Kacha123 09:17, 10 sie 2016

kasja83 napisał(a)
Piękne widoki Kasiu!!A widziałam na żywo,bo byłam niedalekoOdpoczywaj!

To może trzeba zrobić letni turnus Ogrodowiska w Chorwacji, bo amatorów pewnie by się trochę zebrało
ren133 09:18, 10 sie 2016

Kacha123 napisał(a)

A teraz lecimy na plażę, choć dziś pochmurno

Byłaś w okolicach Krka? Pięknie
Kacha123 09:29, 10 sie 2016

Kuba napisał(a)
wróciłaś??

Wróciłam i miałam nadzieję na ogródek, a tu leje, że hej!
Ogród przetrwał w dobrej kondycji. Tylko przy furtce złamał nam się stary sumak, uszkodził przęsło ogrodzeniowe i wypadł na ulicę. Na szczęście poza czterema deskami nic więcej się nie zniszczyło. Co dziwne, nie wykazywał żadnych oznak choroby a okazało się, że pień przy korzeniach był cały zmurszały.

Fajnie być już z Wami
Kacha123 09:30, 10 sie 2016

malkul napisał(a)

Wow zazdroszczę

Gdzie tam moje podróże do Twoich, ale dzięki!
Kacha123 09:35, 10 sie 2016

ren133 napisał(a)

Byłaś w okolicach Krka? Pięknie

Byliśmy pod Trogirem, ale trochę zwiedzaliśmy okolicę.
Park Krka cudny, szkoda tylko, że się nie załapaliśmy na rejs statkiem, bo wszystkie bilety już były wyprzedane.
Kuba 09:45, 10 sie 2016

to dzisiaj chyba przechodzisz szok termiczny
Iwk4 09:50, 10 sie 2016

Sumaka nie żałuj. To krótkowieczne drzewa. Będzie miejsce
Fajnie, se jus jesteś.
Kasia, jaka jest twoja ulubiona róża?
Iwk4 09:56, 10 sie 2016

Kacha123 napisał(a)

WOW! Dzięki Sebek! Że Ciebie jeszcze jakiś wywiad nie zatrudnił! Choć kto wie?
Czyli ogólny zarys mam, teraz czas nadrabiać.

A mnie ominął
A ja pergolę sobie z e-Musiem zrobiłam, chodniczki bez jego wiedzy prostowałam i kosiarki odpalić nie umiałam. I od wczoraj mam kamyczek do ciurkadełka przewiercony, ale go jeszcze nie widziałam