To są na 100% smardze.Powinny mieć pusty trzon,to znaczy z otworem.
Smardze są pod ocrhoną ,i ich w naturalnym środowisku nie wolno pozyskiwać.Ale Z własnego poletka,JAK NAJBARDZIEJ MOŻNA.
Jeżeli nie chcesz ich zjadać,bo się boisz, zbierz,ususz w suszarce do grzybów, Chętnie skorzystam z prezentu.Na mojej korze,na razie wyrósł 1 owocnik.
Owocnego grzybobrania.
Smardze,są po truflach najlepszymi grzybami.
A ja pokażę te zdjęcia, bo one będą do archiwum rozwalone na maksa, ale już po powrocie z pracy będzie coś nowego, a końcowy efekt, tej podwyższanej rabaty będzie super; napracował się M. tym młotem pneumatycznym, ale wie do czego dąży i ja też
[
hosty i paprocie, w końcu ruszają i będzie dżungla
Stało się...... 10 świerków serbskich jest moje mają do 1,90 m, przyjadą jutro popołudniu, a na sobotę jest szczytny plan aby je posadzić a jak nie damy radę ze wszystkim to jeszcze i w niedzielę niestety, choć nie jest to dzień dla pracy...... oj sporo pracy będziemy mieć, bo jeszcze miejsce nie przygotowane, sporo roślin trzeba przenieść, ale lepszego terminu narazie nie będzie.
rabata pod domem do dokończenia - na razie idę wg projektu, posadzona lawenda, "tylko" róże należy kupić i posadzić ; została też część pomiędzy różanką, a rosnącą już 3 rok hakuro (czeka mnie rwanie tej darni....a potem nasadzenia i ekobordy - to już pikuś )