Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Alei Lipowej...

Ogród w Alei Lipowej...

anula_wn 21:45, 13 maj 2012

Martek napisał(a)

aaaa ! tabliczki super, ale ta kreda nie będzie się zmywać ?

a co do dzielenia żurawek, to ja ciągle mam stracha, że zmarnuję ..... nie dzieliłam póki co

Anula,a ty nie miałaś na parapecie takich tablic mini w ziołach kiedyś ???
Poza tym ja wiem,że w Ikea były takiego rodzaju etykiety,ale czy są ?Masz blisko

no ja mam swoje tabliczki Martek, ale napisy sa na stałe
dokupię takich, bo nie chcę mieszać !
justi 21:48, 13 maj 2012

Celinko, Joanko mi tez się podoba. Powiem Wam, że w zeszłym roku miał tylko 1 kwiat, a na zimę owinęłam go starą firanką, tylko tego jednego Drugi okaz tej samej odmiany jest mizerniejszy.

nazywa się American Beauty

Madzenka 21:59, 13 maj 2012

Rzeczywiście ten Rh jest beauty
W sprawie chorego napisz do Magji
Linka 22:03, 13 maj 2012

Justyna zdradź jak dzielisz te żurawy? Ja w ubiegłym roku podzieliłam bordowe (takie trzyletnie okazy) i z 3 sztuk zrobiłam bezproblemowo ok 10 sadzonek(dzieliły sie dobrze, zawsze z korzonkami) i sadziłam bezpośrednio w grunt, przyjęły się i rosną super( to te z tawułami).
Po tej zimie wypadło mi chyba z 5 innych, młodych Marmolde i próbowałam powtórzyc dzielenie ale marnie mi poszło , czasem urwała się sama rozetka bez korzeni i tylko sobie poosłabiałam żurawki. Wsadziłam je i niby delikatnie odbijaja ale czy coś z nich będzie to loteria.
Powiedz jak Ty dzielisz,.... może trzeba to odcinać a nie rozrywać?
justi 22:04, 13 maj 2012

Dzięki Marzenko wstawiłam w wątku o chorobach różaneczników.
Martek 22:06, 13 maj 2012

justi napisał(a)

Wszystkim dziękuję za odwiedziny. Targi nawet fajne, ale szczerze mówiąc myślałam, że to większa impreza. Dziewczyny są super i miło było

Jedna z dziewczyn zajmowała większą powierzchnię niż hala targowaOczywiści mam siebie na myśli ))))))))))))

Oj Marta, uwielbiam Cię

Zawstydzasz mnie ,jest mi miło ,ale uprzedzam,że jestem zorientowana hetero ))))))))
justi 22:07, 13 maj 2012

Linka napisał(a)
Justyna zdradź jak dzielisz te żurawy? Ja w ubiegłym roku podzieliłam bordowe (takie trzyletnie okazy) i z 3 sztuk zrobiłam bezproblemowo ok 10 sadzonek(dzieliły sie dobrze, zawsze z korzonkami) i sadziłam bezpośrednio w grunt, przyjęły się i rosną super( to te z tawułami).
Po tej zimie wypadło mi chyba z 5 innych, młodych Marmolde i próbowałam powtórzyc dzielenie ale marnie mi poszło , czasem urwała się sama rozetka bez korzeni i tylko sobie poosłabiałam żurawki. Wsadziłam je i niby delikatnie odbijaja ale czy coś z nich będzie to loteria.
Powiedz jak Ty dzielisz,.... może trzeba to odcinać a nie rozrywać?

Ja wykopuję całą żurawkę otrząsam delikatnie z ziemi i patrzę jak rozetki są przyrośnięte do głównej rośliny. Jeśli widać, że ma korzonki to można oderwać. Jak tego nie widzę bo jest jakby częścią tej dużej rośliny to nożem rozcinam tak żeby miała kawałek korzenia. Nie zawsze mi się jednak uda. Tak może na 70%, ale próbuję.
justi 22:09, 13 maj 2012

Martek napisał(a)

Wszystkim dziękuję za odwiedziny. Targi nawet fajne, ale szczerze mówiąc myślałam, że to większa impreza. Dziewczyny są super i miło było

Jedna z dziewczyn zajmowała większą powierzchnię niż hala targowaOczywiści mam siebie na myśli ))))))))))))

Oj Marta, uwielbiam Cię

Zawstydzasz mnie ,jest mi miło ,ale uprzedzam,że jestem zorientowana hetero ))))))))

Oj tam, oj tam żeby życie miało smaczek raz dziewczyna - raz chłopaczek
.....
oczywiście też jestem z hetero
Martek 22:23, 13 maj 2012

Dobrze tak sobie wyjaśnić z wejścia )))))))))))
Justi z moich zdjęć zrobionych przy bzach tylko jedno wyszło ostre .Inne są poruszone niestety ,przykro mi
Mam w ogóle nie wiele zdjęć Więcej niż zakupów,ale i tak zwykle robiłam chociaż z setkę,a teraz odpuściłam.
Poproś Katarzynę to co prześle zdjęcia jak mówiła na pocztę
Puskaogrodni... 23:26, 13 maj 2012

justi napisał(a)
Korzystając z okazji, że miał mi kto zrobić fotki zmieniłam avatarek na letni.
Dziękuję Marcie i Kasi za miłe spotkanie na Targach Eden w Lublinie.

Witaj Justynko!
Jak to dobrze, że ma kto robić fotki...
Ślicznie wyglądasz i ślicznie u Ciebie.
Pozdrawiam i biegnę poczytać, bo mam trochę braków w informacjach.