Ogród nie tylko bukszpanowy - część I
22:08, 12 kwi 2011
Nie byłam, to zakupy poniedziałkowe w Dawidach i broniszowe wcześniejsze co w garażu stały
Lanie przepadło

Ale super sprawa taki sprzęt
Danusiu a ten sprzęt to u Ciebie w garażu trzymasz?

trzmieliny bardzo ładne , a w ogóle co Ty kiedyś brzydkiego kupiłaś)?
Dzisiaj ciężki dzień miałam. Od rana wystawiałam sama zapasy z garażu, sadziłam do donic, robiłam porządki, trawę jeszcze podsypałam ziemią i nawozem.
Aparat w kieszeni w pogotowiu, co by wszystko uwiecznić. Ale zacznę od zakupów w Dawidach
Nietypowe hortensyjki kupiłam, bo m in różowe. Zamierzam w tym roku zrobić zakątek różowy w ulubionym miejscu Shrekola (Przemka)
![]()
Kosztowały po 89 zł minus rabat = 71 zł, drożej ale to rzadka odmiana Goldy
http://www.webbsdirect.co.uk/webbs-euonymus-fortunei-goldy-prodeugol/
Tymi trzmielinami na pniu to mnie zaskoczyłaś. U nas w ogrodniczych, jeśli w ogóle są, to same drapaki po 3 gałązki na krzyż, na dokładkę szczepione chyba na pniu 120 cm. A te Twoje są fajne niziutkie i do tego takie gęste i zdrowe. Co to za odmiana?
I jeśli mogę spytać: ile kosztowały? Dzisiaj widziałam te drapaki u nas po 45 zł....
Rozjaśnić można białymi niskimi hostamiposadzonymi z przodu. Albo żurawką Citronelle.
Masz zaplanowane i hosty i żurawki, to użyj tych odmian. Wiem że ładnie rozjaśniają.
no Danusiu, super zakupy, a tylko pojechałaś po ziemię)) ile kosztowała ta różowa, bo na pewno nie była tania? nasadzenia jak zawsze bardzo ładne, jak przystało na Szefową
) a te seledynowe to azalie?