Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Agnieszkowy ogródek

Agnieszkowy ogródek

hania 23:41, 08 kwi 2011

No to ja też uciekam,pożartowaliśmy,pośmialiśmy się jest dobrze....hej!!!
Joanka 23:43, 08 kwi 2011

Pa

Agnieszko sorki za zaśmiecanie
Agnieszka 23:46, 08 kwi 2011

Joanka napisał(a)
Pa

Agnieszko sorki za zaśmiecanie

Cała przyjemność po mojej stronie! Było miło, czas spać, ja też uciekam. Jutro podumam nad rabatką, obrazek powiększyłam. Będzie czytelniejszy!

Kolorowych snów wszystkim!
goniak 23:54, 08 kwi 2011

Widzę Agnieszko, że ostro zabrałaś się do przeobrażenia ogrodu !!!
Szkoda tylko, że pogoda nas nie rozpieszcza
Agnieszka 15:26, 09 kwi 2011

goniak napisał(a)
Widzę Agnieszko, że ostro zabrałaś się do przeobrażenia ogrodu !!!
Szkoda tylko, że pogoda nas nie rozpieszcza

Pogoda w końcu przyjdzie. Momentami jest całkiem dorzecznie, tylko najczęściej wtedy nie ma mnie w domu . To mnie boli....
Agnieszka 15:32, 09 kwi 2011

A wracając do tej rabaty:

Zapomniałam dodać, że te trójkolorowe kółeczka od północy to żywopłot z iglaków: tuja "Smaragd", "Yellow Ribbon" i jałowiec "Skyrocket".

Natomiast przy brzegu południowym rosną sobie bergenie rządkiem ok. 2 m, potem żurawki, na końcu hosty, ale już ich nie rysowałam.

Zastanawiam się czy dołożenie różaneczników w czymś pomoże. I tak to będzie przez większą część roku ciemnozielona rabata, ale chyba nie bardzo jest czym to rozjaśnić.

Jest jeszcze parzydło.... Mieszka sobie na lewo od brzozy Obelisk, przy żywopłocie. Zaraz naniosę.
Agnieszka 15:46, 09 kwi 2011

Sosnę chcę zostawić, bo towarzyszy nam od kilkunastu lat i jest śmiesznie ukształtowana. Ma kształt wiewiórki . Oczywiście trzeba chcieć to zobaczyć, bo zwykła sosna raczej nie jest łatwym tworzywem .
Gardenarium 17:23, 10 kwi 2011

Rozjaśnić można białymi niskimi hostami posadzonymi z przodu. Albo żurawką Citronelle.
Masz zaplanowane i hosty i żurawki, to użyj tych odmian. Wiem że ładnie rozjaśniają.

Instagram Ogrodowiska
Agnieszka 21:13, 12 kwi 2011

gardenarium napisał(a)
Rozjaśnić można białymi niskimi hostami posadzonymi z przodu. Albo żurawką Citronelle.
Masz zaplanowane i hosty i żurawki, to użyj tych odmian. Wiem że ładnie rozjaśniają.

Tak, Danusiu, rzeczywiście ich użyję, Poczekam aż wzejdą te hosty, które mam, są już duże, więc na pewno dadzą się podzielić.

Chodzi mi jeszcze o coś większego, co zapełni te puste miejsca pomiędzy drzewami. Czy różaneczniki będą tam miały dobrze? Czy ograniczyć się do jednej odmiany czy więcej?
Gardenarium 22:36, 12 kwi 2011

Ogranicz sie do jednej odmiany, najwyżej różnej wysokości.

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies