Wczoraj padało, dzisiaj leje
Na termometrze +2, ale odczucie zimna spotęgowane przez wilgoć....
Nawet gołąbek nie chce wyprowadzić się z parapetu,bo tu ma chociaż schronienie przed deszczem.
Przy tej pogodzie nawet nie kusi pojechać na działkę, nawet na balkon nie chce się wyjść.
Wróciłam do domu z wynikami badań, zakupami świątecznymi i najchętniej wlazłabym pod kołderkę ...
Dobrze chociaż, że amarylis dodaje trochę koloru tej szarej środzie
Mnie się zdaje że to kalina, będzie miała lekko omszone liście. Tak wygląda. Pokaż więcej zdjęć.
Forsycja chyba by m iała już choć jeden kwiatek, no i pstrokate nieco gałązki. Zobaczymy jak puści liście.
Mamy taki niwelator i używamy go zawsze do wytyczania np. poziomu trawnika, nawet każdą deskę na tarasie wyznaczamy niwelatorem. Często podpowiadamy klientom, gdzie ma się kończyć ostatni schodek, znaczy na jakim poziomie, aby nie był niżej niż np. poziom ulicy.
To bardzo przydatne urządzenie.
Czy Tobie się opłaci mieć ten sprzęt ?
Ale skoro jest to na pewno..
Jednak muszę Witka zapytać, bo tutaj są potrzebne ćwiczenia praktyczne, a nie instrukcja przez internet. Błąd może wiele kosztować, bo liczy się każdy milimetr.
Dzięki Haniu wielkie za miłe życzenia
W ogródku pracuję - dla zadowolenia .
Przyjemne z pożytecznym , tak to traktuję
No i jak mnie czasem chandra napastuje.
A ja robię przygotowania do podnoszenia grządek pod rh... skład materiałów ogrodowych...... i udało mi się wytargowac w handlu zamiennym duzo ziemi kompostowej do mojej szklarni i warzywniaka .... a i bylinkom bedzie co podrzucić Ja porobię w ogrodzie znajomych, a oni mi oddadzą tę górę ziemi kompostowej Oczywiscie dla nich też część zużyję
I wrzośce..... mam kilkadziesiąt do posadzenia...... trudno stoją w doniczkach Wczoraj całkeim łądne na wyprzedaży kupiłam po 2 zł... ładniejsze niż z wrzosika za 3,19 i 3 razy większe...
Ale teraz te co nie umarzły i kwitnące
oooo, URODZINOWO
to ja też, życzę Ci Danusiu aby kolejny rok był pełen pozytywnych wrażeń, a powodów do uśmiechu by było tyle, ile roślin wsadziłaś w ziemię w swoim życiu
Mam jeszcze trochę fotek, ale zaraz będzie że 10 stron do nadrobienia
Trudno, wstawiam, .potem milcże, bo nie mam czasu, zwłaszcza że cały ranek przesiedziałam w ogrodzie...
Bratki...te nie zmieściły sie do skrzynek i poszły do gruntu..
Narcyze już w blokach startowch, moze na święta zkwitną??? Kokorycz czerwona zakwitła, krokusy już przekwitają, psie zęby już duże liście maja i widać pąki...
A te malutkie już wszystkie rozpoczęły swoje dni