Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród irci

Ogród irci

ircia 20:36, 09 maj 2012

a to był w zasadzie główny cel podróży: Giro d´Italia

ircia 20:39, 09 maj 2012

Gardenarium napisał(a)
Bardzo ładnie Irciu, a ja właśnie opracowuję nową strategię Twoich żywopłotów

Super Danusiu!! A ja właśnie obejrzałam program tv o ogrodach..... Urzekły mnie różnokolorowe jeżówki w duecie z trawami!!!!
Co ty na to.....?
barbara_kraj... 20:39, 09 maj 2012

Krajobrazy nie pozbawione uroku! Taki spokój z nich emanuje
Bogdzia 20:43, 09 maj 2012

Piękne krajobrazy, szkoda że rh dopiero zaczynają ale u nas jest tak samo.
justi 20:44, 09 maj 2012

Piękne fotki z Danii, aż mi się Norwegia przypomniała, bo podobne klimaty niestety zdjęcia straciłam.
ircia 20:49, 09 maj 2012

barbara_krajewska napisał(a)
Krajobrazy nie pozbawione uroku! Taki spokój z nich emanuje

I tak tu jest Basiu Niektórzy mówią, że tu wieje nudą. Coś w tym pewnie jest Ale mi ta tutejsza cisza i spokój bardzo odpowiadają
ircia 20:50, 09 maj 2012

justi napisał(a)
Piękne fotki z Danii, aż mi się Norwegia przypomniała, bo podobne klimaty niestety zdjęcia straciłam.

Wierzę Justi - Norwegia zostawia niezapomniane wspomnienia. Wyjątkowa piękna natura!
agata_chrosc... 21:19, 09 maj 2012

Zaraz mi się przypomina taki film "Uczta Babette". Nawet nie pamiętam czy to było w Danii czy w Szwecji, ale atmosfera podobna. Ta natura, mimo, że spokój, nadal jakby groźna. Północ!
A wiesz, że 2 lata temu Giro zaczynało się w Holandii? A w dodatku jeździli zaraz koło naszego ówczesnego domu w Soesterberg! Ale była atrakcja!
A jezówki z trawami to piękny duet. Mnie z kolei kojarzy się z wichrowymi wzgórzami
A najładniejsza ta metalowa japońska lampa - bo to chyba lampa, prawda? Ale bym chciała taką mieć!!!! Bo zaraz niedługo zabieram się za urządzanie japońskiego kącika!
ircia 21:31, 09 maj 2012

agata_chroscicka napisał(a)
Zaraz mi się przypomina taki film "Uczta Babette". Nawet nie pamiętam czy to było w Danii czy w Szwecji, ale atmosfera podobna. Ta natura, mimo, że spokój, nadal jakby groźna. Północ!
A wiesz, że 2 lata temu Giro zaczynało się w Holandii? A w dodatku jeździli zaraz koło naszego ówczesnego domu w Soesterberg! Ale była atrakcja!
A jezówki z trawami to piękny duet. Mnie z kolei kojarzy się z wichrowymi wzgórzami
A najładniejsza ta metalowa japońska lampa - bo to chyba lampa, prawda? Ale bym chciała taką mieć!!!! Bo zaraz niedługo zabieram się za urządzanie japońskiego kącika!

Ale mieliście frajdę! Wyobrażam sobie, jakby mój M. był szczęśliwy, gdyby kolarze śmignęli tuż obok naszego domu
Lampka też mnie zauroczyła - szkoda że nie zrobiłam więcej zdjęć, bo był tam właśnie kącik japoński. Na pewno jest na Ogrodowisku trochę japońskich ogródków, bo sama kojarzę, choć nie potrafię teraz sobie przypomnieć. Ale będę pamiętać o Tobie szperając w necie

agata_chrosc... 22:18, 09 maj 2012

Dzięki Ircia! Coś już na Ogrodowisku znalazłam, ale ciągle szukam inspiracji bo mój kącik będzie mały i musi być dokładnie przemyślany. Nie ma nic gorszego niz "japoński" ogród zapchany roślinami i zawalony kamieniami. To musi być minimum tego, co konieczne, a to jest jak wiadomo najtrudniejsze. Więc jak tylko cos Ci wpadnie w oko to daj znać! Bardzo będę wdzięczna.