Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Poznajemy ptaki 17:23, 28 lut 2012

Do góry
Dziewczyny macie na prawdę czym się pochwalić ja w życiu tylu ptaków nie widziałam, co na ogrodowisku Nie mam osiągnięć w tej dziedzinie to chociaż pochwalę się tym co "ustrzeliłam" na wybrzeżu

to są podobno gęsi kanadyjskie

Rododendronowy ogród. 17:17, 28 lut 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Ależ tu wesolutko! chwilowo wcale nie rododendronowo

Za rh weźmiemy się jak tylko ziemia rozmarznie, a teraz gadamy o wszystkim co nam do głowy przyjdzie, a różne tematy przychodzą, czasem niestety różne.Ale rh też może byc żeby nie było że o nich się zapomniało.To jest najwcześniejszy.

No proszę, uderzyć w stół, a zaraz piękne rododendrony się pokazują Dziewczyny, nie chcę żeby moje słowa z poprzedniego postu były opacznie zrozumiane - właśnie cieszę się, że tak wesolutko o wszystkim rozprawiacie . Trzeba sobie umilać czas w oczekiwaniu na wiosnę i te poważne ogrodowe tematy .

Wieloszko wszystko rozumiemy jak trzeba a jeszcze wiemy teraz jak wyglądasz nawet i TwójM i jest nam miło z Toba pogadac i o zyciu i o rh .
Rododendronowy ogród. 17:11, 28 lut 2012

Do góry
an_tre napisał(a)
Bożenko Twój ogród bardzo gościnny, pchają się tu wszyscy głównym wejściem, furtką i każdą szparką w ogrodzeniu U Ciebie można zasilić nadwątlone zdrowie, .ozdrowić "babcię Zosie ...uratowac i wujka Zdziśka"...pośmiać się co nie miara, a co najważniejsze otrzymać wiele cennych porad ogrodowych, popatrzeć na kwitnące rh i...rozmarzyłam się ......

Miło mi że tak piszesz ale tak jest nie tylko u mnie bo i u Ciebie, Hani i wielu innych których nie będę wymieniac żeby ktoś nie poczuł się pokrzywdzony że o nim zapomniałam bo wspaniałych ludzi jest tu na pęczki co niezwykle rzadko się w życiu zdarza , a tu się zdarzyło. Na koniec zatrzymałam sobie dwa przykłady wspaniałych osób to jak wiadomo DANUSIA- ta to dopiero naudziela dobrych rad i Marysia K . Kazdy kto tu dziś wejdzie ma obowiazek w wątku poznajemy ptaki przeczytac opowiadanie Marysi.
A teraz powiem że źle się z tym czuję że nie wymieniłam dalszej długiej listy wspaniałych ludzi z tego portalu.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 17:10, 28 lut 2012

Do góry
Ekspresowa 100 !!! Gratulacje!!!

Razem z Anią macie dodatkowy zapłon zamontowany - proszę o instrukcje montażu
Początki w Kruklandii 17:08, 28 lut 2012

Do góry
Mój zielony świat malowany roślinami... 17:08, 28 lut 2012

Do góry
Domi napisał(a)
Wasko, to tylko chwilowy spadek formy. Każdy ma coś takiego. Oczywiście, że dasz radę sprawić, by Twój ogród był piękny. Oczywiście, że będzie ładnie, ale na to trzeba czasu. Piękne ogrody powstają latami, nie w jeden sezon. Nosek do góry!

no nie wiem

Domi proszę zaloz wizytówkę swojego ogrodu.
Mój zielony świat malowany roślinami... 17:04, 28 lut 2012

Do góry
Wasko, to tylko chwilowy spadek formy. Każdy ma coś takiego. Oczywiście, że dasz radę sprawić, by Twój ogród był piękny. Oczywiście, że będzie ładnie, ale na to trzeba czasu. Piękne ogrody powstają latami, nie w jeden sezon. Nosek do góry!
Poznajemy ptaki 16:57, 28 lut 2012

Do góry
Marysiu przesyłam Ci wirtualne buziaki i serduszka.Już od dawna wiedziałam że jestes wspaniałym człowiekiem- teraz mamy dowód na to.

Mój ogród 16:57, 28 lut 2012

Do góry
EPODLAS napisał(a)

Nie znam tej werbeny, można siać bezpośrednio do gruntu.

Bożenko, gdzie ją kupowałaś? prosto do gruntu, to mi odpowiada
Rododendronowy ogród. 16:53, 28 lut 2012

Do góry
Bożenko Twój ogród bardzo gościnny, pchają się tu wszyscy głównym wejściem, furtką i każdą szparką w ogrodzeniu U Ciebie można zasilić nadwątlone zdrowie, .ozdrowić "babcię Zosie ...uratowac i wujka Zdziśka"...pośmiać się co nie miara, a co najważniejsze otrzymać wiele cennych porad ogrodowych, popatrzeć na kwitnące rh i...rozmarzyłam się ......

Poznajemy ptaki 16:50, 28 lut 2012

Do góry
Aniu, wszystkie zwierzęta potrafią okazać wdzięcznośc. Teraz mam znajome sójki, które rano jak jeszcze nie ma jedzenia to siadają na parapecie okna i cierpliwie czekaja. Dzisiaj też były. Najbardziej smakuja im włoskie orzechy. Już skarmiłam 2 worki orzechów. Sikorkom też smakuja.

Mój ogród 16:46, 28 lut 2012

Do góry
Celinko, zacznij od szczypiorku dla syna. Ja tak właśnie zaczynałam przygodę z warzywami. Jak robiłam sałatkę z pomidorów na działce, właśnie brakowało mi świeżego szczypiorku, i z potrzeby dostępu do świeżej zieleniny wsadziłam kilka cebul do kawałka ziemi i za kilka dni miałam świeży szczypior. Potem pomyślałam że przydałaby się świeża natka itd itd .
U nas dzisiaj wyjątkowo paskudnie, wczoraj byłam w ogrodniczym, ale nie kupiłam dużo nasion. Ciągnie mnie w tym roku do białego koloru.
Kupiłam wczesną pietruszkę, wcześniej kupiłam już wczesną marchew, chcę mieć jak najwcześniej warzywa

Nie znam tej werbeny, można siać bezpośrednio do gruntu.

A moje goździki kwitną pięknie i pachną wspaniale.

Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 16:45, 28 lut 2012

Do góry
Ale za to w domku cieplutko i wiosna.

moja gardenia wypuściła pąki
Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 16:42, 28 lut 2012

Do góry
Dzisiejszy ranek był pięknie słoneczny, wiosenny.
Niestety popołudniu wróciła zima a z nią sikorki modraszki.
Sypie śniegiem, więc zdjęcia nieostre.

zmoknięte głodomorki przyleciały na kolację
Ogród z Czerwonym mostkiem 16:41, 28 lut 2012

Do góry
Wiosna 2012 sie rozpoczeła pierwszymi krokusami jakie było moje zdziwienie kiedy spogladając przez okno w piękny niedzielny dzień zauważyłam te cuda

Niestety jest też wiele zmarzniętych krokusów w styczniu były za szybkie i niestety je pomroziło, bardzo szkoda.

Pozdrawiam Was serdecznie z Czerwonego Mostku.

zielonastrefa 16:31, 28 lut 2012

Do góry
Chciałam Wam się pochwalić moim zielonym osiągnięciem z tamtego i tego roku. Wiem, że w tej chwili nic nie wskazuje na to, by za parę dni miała nastać wiosna (sypie od rana śnieg!!!!! i jest biało!!!), ale ja już wyciągnęłam z piwnicy moją ukorzenianą w tamtym roku hortensję. Tak się cieszę, że przeżyła zimę i puszcza nowe listki Jestem z niej dumna. Będzie pięknie kwitła na biało. W tym roku też zrobię nalot na siostry ogród po zaszczepki
A to ona

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 16:30, 28 lut 2012

Do góry
an_tre napisał(a)
Irenko wpadam do Ciebie na chwilkę

i to z nie byle czym, piękną chwilę uwieczniłaś

dzięki Aniu
Wiosna idzie, tralala... 16:24, 28 lut 2012

Do góry
U mnie też pierwsze zwiastuny Wiosny 2012 zauważone w niedzielę 26 lutego

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 16:23, 28 lut 2012

Do góry
Irenko wpadam do Ciebie na chwilkę

Rajski ogród Ani 16:18, 28 lut 2012

Do góry
Celina napisał(a)
Aniu ,bardzo cudna ta jeżówka z pelargonią .Chyba dobrze rozpoznałam?
Zgadza się Celinko, dobrze rozpoznałaś

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies