Tak mój aktualny problem wyglądał kiedyś a tak dzisiaj po odsłonięciu betonowej płyty...
Tak sobie myślę i myślę i takie mnie naszły pomysły:
1. przesadzić wiąz za płytę, a na jego miejsce dać morwę.
2.przesadzić wiąz przed aktualnie rosnącą morwę i otoczyć bukszpanami a morwę usunąć w inne miejsce. Rabatę obok płyty wyrównać do pozostałych.Po lewej i prawej stronie posadzić bukszpanowe stożki i posadzić ekranik z bukszpanu?
I to chyba najbardziej mi odpowiada...
Tylko nie wiem czy wsadzony rok temu wiąz można przesadzić ?
Uwielbiam bergenie,ostatnio pojawiły się różne odmiany,kupiłam trochę,ale widzę,że one jakby trochę słabsze i musza sie zadomowić no więc czekam aż się rozrosną ,Wandziu ,jaką role spełniają te gary ?,bardzo mnie zaciekawiły ,lubię takie duże kamienie
Tak mają się moje hortensje. Na święta będzie bukiet.różowości. Co Wy na to?
I brateczki w nowej doniczce.
Oraz w starym korytku.
Poza tym leje, wieje, do ogrodu nie można.
no ładne są ja kupiłam je w ogrody_traw. Nie wiem czy to to samo co trawki.pl. Juro porobie zdjęcia. Dziś nie dałam rady.
Może masz zdjęcia traw po otrzymaniu przesyłki jesli tak,to wstaw proszę
a proszę. wszystkie żywe. Ale Wydaje mi się, że traw moze jeszce nie byc widać. Pani od której je kupiłam powiedziała, że miskanty powinnam jeszce okrywać, ponieważ zostały wcześniej "obudzone"
A Monika zatem wszystko przewidziałaś. Rzeźbą już się wcześniej zachwycalam. Gdzie posadzisz te piękne holenderskie kule bukszpanowe?
Stopnie będą ci przy wózku przeszkadzały.. Zrob je przy samym domu, ja mam dwa przed samym wejsciem i niemal znikaja, naprawdę są niewidoczne.
Zobaczymy jak wyglądają w realu, ale chciałam przed domem w rabacie, albo w takie wysokie donice przed wejściem. Zobaczymy co z transportem meblowym na ogród teść mi za 2 tygodnie przyśle. Zapomniałam się pochwalić, że przyjeżdża mój stół na taras i 2 fotele i małe donice "made by teść. Jak biedak się wyrobi to dołoży też te dwie wysokie donice. Uwielbiam ich wysokość. Kule super się w nich prezentują. Tutaj je pokazuję, ale słabo widać.
Jeżeli chodzi o scieżkę. Najpierw idzie prosta ścieżka około 10 m, a potem zagina się w L w lewo. coś takiego jak niżej tylko z żywopłotem z Cisa. Ten kwadrat z lewej cały będzie otoczony bukszpanem i wypełniony roślinami. W środku albo rzeźba jak tutaj albo drzewo na pniu. U mnie na wprost będzie okno, a nie drzwi. Jak przestanie lać to wyskoczę na zewnątrz i zrobię fotkę od strony ulicy.
Biedni brukarze w tą straszną pogodę pracują. Biedaki.
Aga, wiedziałam, że coś wyskoczy i będą jakieś zmiany, ale ta pozmieniała trochę dużo. Muszę pokombinować i zrobić stopień w 2 miejscach zejścia na trawę bo inaczej będę musiała dowieźć 100 ton ziemi, a tego nie chcę.
Powiem Ci, że Twoje wejście jest naprawdę piękne, więc w sumie na końcu efekt jest ok.