Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Lek na całe zło czyli mój ogród 14:28, 26 lut 2012

Do góry
Mój ciemiernik korsykański w ubiegłym tygodniu wyglądał tak

a dzisiaj niestety tak

A to roślina macierzysta w Szkocji. Przez cały rok liście są tak piękne. Ale mamy klimat!

Crocus - krokus (szafran) 14:21, 26 lut 2012

Do góry
Bocku u mnie w gruncie są takie, też mają zółte czubki.

Pogaduchy skowronków 14:20, 26 lut 2012

Do góry
Też zaglądałam wcześniej ale była taka cisza, ze nie śmiałam nikogo zbudzić Hania ma wnuczęta to i do kompa nie ma czasu zaglądać Miłej niedzieli życzę

Ogrodnik mimo woli 14:18, 26 lut 2012

Do góry
Aniu, widzę, że z wielkim rozmachem rozpoczynasz nowy sezon - tyle zakupów. Załączam kalmię mojego brata, u mnie jeszcze nie kwitła i niezbyt dobrze rośnie. Po dzisiejszym spacerze wyleczyłam się z pierisa i skimmii.

Rajski ogród Ani 14:17, 26 lut 2012

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Ale naparstnica to dwulatka nie???
Zgadza się Gosiu i dlatego jak się wysieje sama zdąży wykiełkować, do jesieni jest na tyle silna, że przezimuje i wiosną kwitnie

Lobelia 14:01, 26 lut 2012

Do góry
A to moje
Kolorowy ogród na piasku 14:01, 26 lut 2012

Do góry
wanda7 napisał(a)
Uwielbiam takie połączenia róż z niebieskimi bylinkami jak na dwóch ostatnich fotkach. Będę w tym roku starała się takie uzyskać. Jeżeli oczywiście moje róże przetrwają tę zimę, bo na razie mam bardzo dużo czarnych pędów. Aż szkoda patrzeć. Mam andzieję, że to, co pod kopczykiem, pozostało żywe.

Wandziu, o swoje róże nie masz się co martwić, bo z tego co pamiętam, masz dużo nowych nasadzeń, a takie zawsze nisko się przycina. W kopczykach pewnie jest wszysko dobrze.
Dla Ciebie róż z niebieskim , niestety zdjęcie

Crocus - krokus (szafran) 13:59, 26 lut 2012

Do góry

Wichrowe wzgórze 13:52, 26 lut 2012

Do góry
Przed chwilą zrobiło się ciemno i spadł grad. W momencie zrobiło się biało. Na szczęście na krótko.
Zdążyłam pospacerować po ogrodzie i ściąć zeschnięte badyle części piwonii.
Kolorowy ogród na piasku 13:51, 26 lut 2012

Do góry
viva napisał(a)
Bonica przed żywopłotem berberysowym, ta część trawnika służy za parking jak mamy więcej gości

Ja na takie piekne miejsce gości bym nie wpuszczała...mogą dojść pieszo
Kolorowy ogród na piasku 13:40, 26 lut 2012

Do góry
Joku napisał(a)
Wpadłam do ciebie podziękować za życzenia z piękną różyczką. Jestem u ciebie stałą podglądaczką. Bardzo mi się twój ogród podoba. Szpaler z róży Bonica robi niesamowite wrażenie. Mam tę różę u siebie, bardzo ją lubię. Już postanowiłam że w nowym ogrodzie ją też posadzę.

Jasiu, dziękuję i zapraszam. Pewnie już niedługo zaczniesz działać

Moja działeczka - Grzesiu 13:38, 26 lut 2012

Do góry
Ja mam już pierwsze prace za sobą, wczoraj po południu wycinałem zarośla za działką.Bardzo mi zacieniały szklarnię, w której rosną co roku pomidory.
A tam akurat słońce zachodzi...teraz będzie dłużej jasno w szklarni.

Bogdzia-tak czasami monotonna...ale i w monotonności można dostrzec plusy, trzeba tylko chcieć

Ela-tak można powioedzieć...raj
Ale dla kogoś kto nie lubi roślin i grzebania w ziemi taka praca to udręka

magdala-tak z ogrodowymi jest różnie...może te nowe You&Me i Everbloom są alternatywą dla tamtych?
zobaczymy jak to będzie....różowej anabelki nie mam, jakoś mnie nie ten tego

Justi Martek-szczerze? Na razie to same gołe badylki....ale pewnie tak
Dam znać jak będzie wiadomo coś na temat cen

Sebek-mój szef dostał fakturę, ja jej nie widziałem...ale znając życie...na wszystkim jest minimum 50% marży

Irena-

Miniaturowe, zwisające bratki...kocham je

Kolorowy ogród na piasku 13:31, 26 lut 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Tak z rozmachem. Bajecznie! Vivo, pokazuj!

Jeszcze chciałam zapytać o winorośl pachnącą, myślisz, że ona powinna rosnąc tylko na płaskich kratach (trejarzach), czy ewentualnie może iść po pergoli? Bo mam wisterię do likwidacji (nie ma się dobrze) i może dam tę winorośl.

Ewo, jesteś dla mnie niezwykle miła, dziękuję.
Okazuje się, że nie bardzo jestem przygotowana do prezentowania ogrodu na forum, są miejsca których nie fotografowałam; w tym sezonie muszę to naprawić.
Pytasz o winorośl - będzie rosła wszędzie i we wszystkich kierunkach . Musisz się jednak liczyć z tym, że to jest ogrodowy "potwór", literatura podaje,że rośnie silnie i to prawda, z ogromnym naciskiem na "silnie". Swojej w ciągu lata przycinam kilka razy młode pędy, bo zarosłaby nam cały dom.

Wszystkie części, rabaty, kątki naszego ogrodu mają u nas swoje nazwy, po to byśmy z mężem wiedzieli o czym rozmawiamy , to "rabata przy kamieniach"

Wystawa Gardenia 2012 13:27, 26 lut 2012

Do góry
Krys napisał(a)

W jakiej cenie były te ciurkadełka pamiętacie może ?
Ogród z perspektywą na przyszłość 13:20, 26 lut 2012

Do góry
Zastanawiam się nad kompozycją fioletowych czosnków w połączeniu z bukszpanem. Nie wiem jesnak z czym to jeszcze skomponować. Był to motyw przewodni wystroju na naszym weselu, więc darzymy go sentymentem.

Ogród Magdalenka 13:19, 26 lut 2012

Do góry
.... lawenda ....

i ... lawenda bardziej zielona... wygląda lepiej

a runianka ma się najlepiej...trochę też przymarzła...ale jednak jest to wytrzymała roślinka ... warta polecenia

Ogród Sylwii od początku :) 13:13, 26 lut 2012

Do góry
Syla napisał(a)
Na powitanie dnia zabrałam się za pieczenie , bo słońce zaraziło swoją energią .... No tak, ciasto się upiekło a słońce zdechło ......

Dobrze, że słonce a nie ciasto!

Poza tym czy Ty musisz ludzi denerwować od samego rana takimi słodkościami?! Hę?
Ogród Magdalenka 13:12, 26 lut 2012

Do góry
Byłam w ogródku, słońce świeci, ale wiatr wieje , że głowę chce urwać... zrobiłam parę zdjęć...

irga - liście które były na wierzchu przemarzły, te pod korą mają się dobrze...

żurawki - liście do wycięcia ...

Kolorowy ogród na piasku 13:08, 26 lut 2012

Do góry
Krys napisał(a)
Mnie też się podoba ta częśc ogrodu z berberysem i różami ,może u mnie też to zastosuję

Dziękuję Krysiu, jeśli Ci się podoba to sadż, bonica jest zupełnie bezproblemowa i długo jesienią kwitnie.
Pewnie już nazbierałaś dużo pomysłów na wiosenne nasadzenia.

Kolorowy ogród na piasku 12:58, 26 lut 2012

Do góry
Gabriela napisał(a)
Ta Bonica na tle żywopłotu berberysowego wygląda wspaniale. Nie ma to jak rozmach! Heritage z dzwonkiem skupionym - super kolorystycznie.

Gabrysiu, u Ciebie też nie brakuje rozmachu, mamy podobne wielkości ogrodu (chyba dobrze doczytałam?). Lubię połączenia niebieskiego z różnymi kolorami. W tym roku nabyłam następne nasionka niebieskośki Coś niebieskiego z żółtym
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies