Dziękuję wszystkim odwiedzającym za pamięć Haniu hipek zakwitnie, pogadasz do niego troszeczkę i będzie oki
Pola pomidorki najpierw wysiej w domku w jakimś pojemniczku, a jak podrosną, będą miały 3listek , to je przepikuj do mniejszych doniczek, a potem do dużej donicy ale jeszcze masz dużo czasu do maja A co do truskawek to najlepsze są na zagonie, te zwisające to raczej taki tarasowy "gadżet"
Ania tnij i sadź
no całą zimę wytrzymałam a teraz mnie dorwało choróbsko, ja mam pecha dzięki będę się starała szybko wykurować
robiąc zdjęcia hiacyntom na parapecie zauważyłam przebiśniegi, włożyłam szlafrok, kaptur na głowę , wzięłam aparat i cyk, cyk, także u mnie też wiosna ale dostałam burę za wyłażenie na dwór, idę do łóżka
I dwa nowe storczyki na poprawę nastroju po zimowych zniszczeniach
A Ciapek zakwitł i nawet nie wiem kiedy ...
Lampki i bombki z choinek zdjęte..... ogłaszam początek wiosny
Żurawki też wygladają niektóre bardzo nieciekawie...... ale z teg oco pamiętam to tak jest co roku..... trzeba poczekać na nowe liście, a stare usunąć... Stare odmiany zdecydowanie znoszą zimę najlepiej.... i wyglądają jak widać...nie tak źle
A to widoki pesymistyczne....... korytarzyki nornic...cześć drzewek owocowych tak podgryzły, że się wywracają bez korzeni.... idziemy z nornicami na wojnę......
MOje rh....... przykładowe..dużo w podobnym stanie Będzie miesce na nowe nasadzenia........ tym razem na -30
Róze pędy umrożóne.....ale duzo pędów zdrowych..troche dużo przerzedzimy..... ale krzaczki nie padły... Fajnie wygladają zasuszone różyczki na krzewach....mają jeszcze kolor
Część roślin przetrwała zimę bez uszczerbku..... runianka jak zwykle ma sie dobrze
Bażyna na skalniaku w pieknych kolorach
Macierzanka cytrynowa przetrwała ładnie
Zrobiłam rekonesans po ogrodzie.... dalej twierdzę, że jet to najbrzydsza pora roku..... której wprost nie cierpię. Ogród wyglada jak pobojowisko.... jedynie tiarelki wyglądają ładnie...ledwo z nich zszedł dziś śnieg, a one jakby zimy wogle nie było.... odp nowe rh napewno je posadzę..... chwastom nie dająszans a tworzą ładny dywan i o tej porze roku nie powodują bólu serca .....
runianka jest jednolita, a tiarella ma różne liście i kwiaty w zależności od zacienienia możesz wybrać odpowiedni gatunek żeby wszystko współgrało. jedna z moich tiarelek zdjęcie nie za specjalne, ale chodzi o liście
Na powitanie przesyłam Wam dzisiejsze bazie, które już pięknie się rozwinęły Jest słonecznie ale wieje porwisty zimny wiatr, na osuszenie gleby to dobrze, ale jest nieprzyjemnie zimno