Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Rozmowy » Pogaduchy skowronków

Pogaduchy skowronków

jotka 08:31, 18 maj 2012

hanka_andrus napisał(a)
I u mnie obyło się bez mrozu,a u Bożenki.......szron......masakra!
Pakuję tobołki i na autobus.....pa,pa
Słonecznego i w końcu ciepłego ,dla was i dla siebie.......poproszę!

niech się spełni - ciepełko przybywaj
Sebek 08:33, 18 maj 2012

Witajcie - u mnie o 5 było -2 stopnie 2,5 metra nad poziomem ziemi
Krzewy mają się dobrze, nie klapnęły im liście, z bylinami to nie wiem. Mam nadzieję, że żyją wszystkie, rh nadal będą kwitnąć

Martek 09:19, 18 maj 2012

8C,słońce świeci,obchód zrobiony chyba wszystko żyje Ściskam Ptaszki i odlatuję
hanka_andrus 17:42, 19 maj 2012

Hej ptaszki, meldujcie się! Kto dyżuruje przy kompie?
Nie dziwię się,że pustki przy Bożenkowej pompie!
Całe Ogrodowisko azaliami się napawa,
A jak im tam jest? Ogromniem ciekawa!

Z braku możliwości bycia z nimi razem,musi mi wystarczyć mój azaliowy niedobitek.....
Joku 18:18, 20 maj 2012

Witam Skowronki późną popołudniową porą. Pogoda piękna, słoneczna. Tylko sucho. Ale mam w końcu kran na zewnątrz domu a nie w piwnicy, więc podlewać łatwiej . No i póki co areał do podlewania zdecydowanie mniejszy

Relację ze spotkania u Bogdzi obejrzałam. Wyobrażam sobie jak fajnie musiało być. Ogród Bogdzi piękny i kwitnący. A tak się biedna martwiła że rh i azalie nie zdążą zakwitnąć albo już przekwitną.
zbigniew_gazda 08:24, 21 maj 2012

Witajcie skowronki. Pogoda idealna i cieplutko. Pozdrawiam i miłego dnia.

motylla 08:32, 21 maj 2012

Taki cytat mi się przypomniał

"Wszechświat do­puszcza liczne spo­soby straszli­wego prze­budze­nia, na przykład ryk tłumu wyłamujące­go drzwi fron­to­we, wy­cie sy­ren straży pożar­nej czy nagła świado­mość, że dziś jest właśnie po­nie­działek, który jeszcze w piątek wie­czo­rem wy­dawał się przy­jem­nie odległy." Terry Pratchett
No to miłego poniedziałku skowronki
hanka_andrus 08:47, 21 maj 2012

No to wracamy do rzeczywistości! Weekend minął pod znakiem wizyt forumowiczów w rododendronowym ogrodzie, a tu ....trzeba wracać do pielenia,podlewania,przycinania,przesadzania.Ci co się zaopatrzyli po drodze w nowe roślinki dziś mają dzień z głowy,wymyślając im miejsce w ogrodzie,a ci co jeszcze szczęk nie pozbierali po wizycie u Bożenki....mają problem....jak zrobić na swoich 300m/2 taki ogród u siebie.....
Pozdrawiam i życzę miłego dnia....

jotka 09:35, 21 maj 2012

Witam i ja Powrót do rzeczywistości był już wczoraj. Ze swojej działeczki nawet nie będę próbować zrobić ogrodu Bożenki. Cieszę się, że Ona ma swój a ja swój I jeszcze raz dziękuję, ze mogłam królestwo rododendronów i azalii obejrzeć osobiście
A jak ktoś zawita w moje strony chętnie ugoszczę i pokażę mój skromny, ale ukochany kawałek ziemi ...
Pozdrawiam i życzę, żeby ta prawdziwie wiosenna letnia pogoda utrzymała się jak najdłużej
selene 21:02, 21 maj 2012

witam,nie wiem czy tu mogę zapytać ale mam nadzieję,że ktoś mi udzieli informacji.Gdzie można kupić ziemie,torf ale nie pakowany w worki-ten to wiem,że kupuje się w sklepach ogrodniczych...chodzi mi o taki ,aby został przywieziony przyczepą..Kompletnie nie wiem gdzie się udać.pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies