Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 08:35, 18 maj 2012

Klamber napisał(a)
Karolciu, tak sobie myślę, żebyś zostawiła mi 5 nasionek piórkówki,.Ffajnie będzie sobie z nasionka wyhodować. Resztę mam, liatry dam 2 kolory. Wybieram się do Rogowa, czy z tamtąd daleko do Ciebie? Co do traw, to chłopak sobie dobrą reklamę zrobił.

Robercie a który Rogów? Bo na mapie znalazłam mnóstwo, w tym 2 miejscowości w łódzkiem...
piórkówki zostawię - ciut więcej Mieszkam obok Pabianic - zobacz sam, bo nbie chcę strzelać gdzie się wybierasz Jakby co zapraszam
popcorn 08:36, 18 maj 2012

Coli - dałabyś namiary na szkółkę (priv)? może po drodze na święto róż do Danusi bym odwiedziła?
Dzięki
BEATA_S 08:41, 18 maj 2012

Haniu , pozwolisz, że nie podzielę Twojego zdania na temat Pana M. i nie będe Go broniła. Ja , jak kupowałam jesienią te trawy to też myślałam, ""aaach trudno, jesień ostanie sztuki itp i cieszyłam się , że wogóle je mam. Machnęłam ręką i nie robiłam afery. Swoje trawy pokazałam w moim wątku i sie z nich podśmiewaliśmy, że można ich z lupą szukać - takie giganty! Ale teraz jak widzę co dostają dziewczyny, to aż żal ! Widzę też, że takiej wielkości trawy to u nich norma ( jeśli chodzi o zakupy przez net). Natomiast widziałam też, że w realu (ostatnio) Justi kupiła całkiem niezłą kępę. Więc można? Ano można, jak się chce.Tak czy siak, ja u nich więcej nie kupię.
BEATA_S 08:50, 18 maj 2012

Ukradałam Justi zdjęcie - mam nadzieję, że nie będzie miała nic przeciwko temu . Przepraszam Justynko za kradzież , ale to w słusznej sprawie To jest miskant, który Justi kupiła u M. na targach. Z tego co wiem dużej różnicy w cenie nie było.
Mój jak przyszedł - w pełni rozwinięty (jesień) miał 1/3 tej wielkości
Widzicie różnicę?

Sebek 08:51, 18 maj 2012

popcarol napisał(a)
A to link między innymi które czytałam , tak straszy sądem , to może jego też trzeba postraszyć...masakra (...)
http://www.trawyforum.eu/viewtopic.php?f=20&t=773

HARDKOR Mi też ukradziono zdjęcie, ale mail brzmiał o wiele delikatniej...
popcorn 09:04, 18 maj 2012

No nie Sebku?
Beatko - widać można jak się chce...
bociek 09:30, 18 maj 2012

Widze, ze mamy efekt sniegowej kuli. Zabiore glos, bo i mnie to dotyczy.

Zanim trafilam na forum mialam do czynienia z ogrodamitraw.eu. W zeszlym roku zona Mariusza zmieniala mi rabate trawiasta, u nich kupowalam wszystkie sadzonki traw. I nie mam absolutnie zadnych uwag co do zeszlorocznego zamowienia. Moze rzeczywiscie sadzonki nie byly gigantyczne, ale wszystko ladnie sie przyjelo i cieszylo mnie przez caly sezon. Dostalam tez sporo gratisow. Podkreslam, to bylo w zeszlym roku.

Poniewaz wprowadzam u siebie troche zmian, wiec w styczniu zlozylam kolejne zamowienie u nich na kilkadziesiat sadzonek traw. Czesc mojego zamowienia zostala zrealizowana w kwietniu, raptem 5 czy 6 traw z tej tury sie nie przyjelo, ale sadzonki byly duze i ladne, w tym Morning Light. Nie dalej jak przedwczoraj rozmawialam z P. Aneta, bo tez sie niepokoje o reszte mojego zaplaconego juz zamowienia, i wiem, ze maja ogromne straty po zimie i staraja sie jak najszybciej dotowarowac, zeby zrealizowac wszystkie zamowienia. Czy to zle???
Z tego co mowila, kompletuje zamowienia i powoli je rozsyla.

I zeby bylo jasne, ja nikogo nie usprawiedliwiam, bo tez czekam na ok 80 sadzonek traw plus wymiane tego co z wypadlo z kwietniowej dostawy. Ale nie oskarzam Mariusza o oszustwo i naciaganie - mysle, ze gore biora emocje i ja to calkowicie rozumiem, bo sama jestem zla, ze moje zamowienie jeszcze nie zostalo zrealizowane, ale troche wazmy slowa. Zgadzam sie, ze placenie za towar, ktorego nie ma jest bardzo nie w porzadku. Nawet jesli czekali az ruszy wegetacja, zeby wiedziec czym dysponuja to nie powinni potwierdzac zamowien. Sama zaplacilam, majac jak najlepsze doswiadczenie z zeszlego roku.

Dlatego proponuje poczekać na stanowisko Mariusza, bo emocje nie sa dobrym doradca (pewnie mi sie teraz oberwie)

motylla 09:36, 18 maj 2012

Sebek napisał(a)

A to link między innymi które czytałam , tak straszy sądem , to może jego też trzeba postraszyć...masakra (...)
http://www.trawyforum.eu/viewtopic.php?f=20&t=773

HARDKOR Mi też ukradziono zdjęcie, ale mail brzmiał o wiele delikatniej...

Jestem w szoku Wszystko można załatwić w atmosferze wzajemnego szacunku - no nie tak! Amen.
motylla 09:39, 18 maj 2012

Ja się pocieszam, że trawy moje maja być w donicach 2litrowych, może to jakieś większe okazy?
popcorn 09:45, 18 maj 2012

Boćku - fajnie że chociaż Ty jesteś zadowolona! Może w takim razie dostawa dla Ewy to jakaś pomyłka? Może warto jednak reklamować? Ale kilka innych osób też poakazało swoje... może w tym roku coś się popsuło? Nie wiem...
Mariusz nie odpisal, wysłałam mu wczoraj wiadomość. Pewnie nie ma czasu.
Małgosiu - oby to nie były P9 przesadzone do większych doniczek...

No nic, skończmy może tę dyskusję, poczekajmy na stanowisko Mariusza. Może wszystko dobrze się skończy?