Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 21:19, 23 lut 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Sebek - nie nadążam za Twoim wątkiem A co to będzie, jak wszystko zacznie kwitnąć????
Kwiatów masz moc i w pięknych kolorach. Czy Twój ogród jest taki wielki, czy Ty jesteś takim mistrzem, ze tyle cudów pomieścisz?

Ogród sam w sobie jest malutki - w początkach wątku jest planik - raz mierzyłem tak na oko i ma około 300 mkw

No ale tu widać jaki był w nim bałagan latem

I pomyśleć, że nic z tego tutaj nie będzie już w tym roku - znikną gazony, róże, wszystkie byliny

Sebku, mam nadzieję, że uda mi się kiedyś stworzyć taki uroczy bałagan
Rzeczywiście masz nieduży ogród i mnóstwo roślin jak na taką powierzchnię. Pięknie się wszystko komponuje
Ech, u mnie może też kiedyś tak będzie
A co nowego planujesz w to miejsce? Mnie sie podoba jak jest....

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 21:04, 23 lut 2012

Do góry
ircia napisał(a)
Sebek - nie nadążam za Twoim wątkiem A co to będzie, jak wszystko zacznie kwitnąć????
Kwiatów masz moc i w pięknych kolorach. Czy Twój ogród jest taki wielki, czy Ty jesteś takim mistrzem, ze tyle cudów pomieścisz?

Ogród sam w sobie jest malutki - w początkach wątku jest planik - raz mierzyłem tak na oko i ma około 300 mkw

No ale tu widać jaki był w nim bałagan latem

I pomyśleć, że nic z tego tutaj nie będzie już w tym roku - znikną gazony, róże, wszystkie byliny
Chlebek. 20:39, 23 lut 2012

Do góry
A ja dziś zrobiłam z przepisu Any

Ogród pełen motyli...... 20:29, 23 lut 2012

Do góry
Przeczytałam od pierwszej do ostatniej strony.Piękne kwiaty, na nich nie mniej piękne motyle.
Przepiękny rozwar....ale wybrałam sobie to zdjęcie...
Moje poletko 20:20, 23 lut 2012

Do góry
Celinko,witam Cię serdecznie na naszym zakręconym Ogrodowisku.Przeczytałam Twoją historię i myślę,że jak tylko chęci i siły Was nie opuszczą to za wskazówkami i poradami forumowiczów (a są tu naprawdę eksperci!!) doprowadzicie ogród do perfekcji.
Dobrze się stało,ze nie sprzedaliście działki,bo zobaczysz co daje taka ciężka praca w ogrodzie-jeszcze więcej nowej energii do działania!!!,a ile radości z kolejnego rozwijającego się kwiatka,ile planów zimowych na nowo rozpoczynający się sezon...to po prostu wkręca bez opamiętania i daje szczęście....
Życzę Wam wielu ogrodowych sukcesów i zadowolenia

Kolorowy ogród na piasku 20:16, 23 lut 2012

Do góry
Mnie też się podoba ta częśc ogrodu z berberysem i różami ,może u mnie też to zastosuję
Ogród u stóp klasztoru 20:15, 23 lut 2012

Do góry
Alinko ale piekne kokoryczki
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 20:08, 23 lut 2012

Do góry
Poluję na obeliski - pergole. Pod fasolę tyczną. Takie:

lub takie:

potrzebuję 6-8 sztuk. Wychodzi ok 300 zł Będą stać tuż przy frontowym ogrodzenia, mogłyby być tańsze - w ub roku znikały mi stamtąd słoneczniki... a panowie od skupowania złomu raz w miesiącu objeżdżają ulicę...
Spełnione marzenie - mały domek z ogrodem i pieskami :) 19:58, 23 lut 2012

Do góry
Rabata będzie fajna
Widzę Andziulko, że podobnie jak ja , na dobre rozkochałaś się w różach I to w takich cieplutkich kolorach Mysle, ze spodobałaby Ci się moja Dronning Ingrid

W cieniu - zacieniona 19:54, 23 lut 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
a to dlatego

Coś na uspokojenie i buzka do góry
Ogród u stóp klasztoru 19:54, 23 lut 2012

Do góry
AniaDS napisał(a)
Piękne firany, jestem pod wrażeniem. Ogromnym wrażeniem .

Aniu nie przypuszczałam że to się spodoba komuś oprócz mnie ....ale muszę ci się pochwalić że tunika na ostatkach też zrobiła wrażenie .....a co wam mogę się pochwalić , też jesteście kobitki

Ogród u stóp klasztoru 19:49, 23 lut 2012

Do góry

i co ?
Ogród u stóp klasztoru 19:48, 23 lut 2012

Do góry
myślami już wymykam się do kwitnących roślinek.. co dzień bywam już regularnie w ogrodzie . to mi znacznie poprawia humor i reguluje pracę żołądka i głowy ( tylko bez śmichu ) .

bardzo chcę coś już działać przy pielęgnacji , ale na razie zostałam pozbawiona narzędzi . M schował po ekscesach na wierzchołku brzozy tak że nie wiem czy mi je w kwietniu odda . tak więc trawy kroiłam dzisiaj nożem kuchennym ( piłką ) a co zostało to kończyłam nożyczkami krawieckimi . oczywiście przed powrotem jego z pracy narzędzia zbrodni zostały zabrane a teren uprzątnięty . tyle na dziś ....jutro rano znowu rehabilitacja.

czekam z utęsknieniem na kwitnące skalnice

milutkie orliki

kokoryczki

i aż wreszcie zrobię sobie wgłębnik pod brzozą i będę tam medytować na starość ....kiedy to będzie ?

Choinka 19:46, 23 lut 2012

Do góry
Poszperałam trochę w domowym archiwum i oto co znalazłam:

2007

2008

2011

Poratujcie mnie proszę, ogrodowi czarodzieje :) 19:44, 23 lut 2012

Do góry
abrakadabro, tych dereni to trzebaby sporo, żeby był efekt
można jakoś tak - czerwone pedy to derenie białe, pomarańczowe - dereń świdwa, bukszpany nie w kulach tylko takie poduchy, półkule bardziej
po prawej stronie jakieś drzewo o ładnym pokroju i korze, może wielopniowe? pod nim trawy i moze jeszcze po prawej gdzies bukszpany powtórzyć.

Ogród pełen motyli...... 19:42, 23 lut 2012

Do góry

Jesień zwarzyła już kwiaty hortensji, tylko rozplenica wygląda niczym fajerwerki.....

...a tak to miejsce wyglądało latem. Na zdjęciu jestem z Basią K., która zachęciła mnie, by znaleźć się na Ogrodowisku. Basiu, mam nadzieję, że nie weźmiesz mi za złe, że nie pytając Cię o zgodę, zamieściłam to zdjęcie.
Róże w naszych ogrodach 19:41, 23 lut 2012

Do góry
Tutaj widać ile pąków ma na drugiej gałązce Jak zakwitnie to bajka!!!!!

Ogród pełen motyli...... 19:24, 23 lut 2012

Do góry

Ponieważ podoba się zdjęcie " jesienne mgły" / bardzo się cieszę i bardzo dziękuję/, więc wstawiłam jeszcze jedno zdjęcie, które przedstawia drogę dojazdową do mojej działki.

Nadszedł czas dojrzewania traw....

.......jesiennych pająków....

....tylko perskia wciąż kwitnie i kwitnie.....

Róża "Chopin" 19:23, 23 lut 2012

Do góry
Joanka a kiedy Ty zrobiłaś? to zdjęcie, nareszcie mam krótkie włosy
[img size=640x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/10/106450/original.JPG[/img] 10/106447/original.JPG[/img]
Spełnione marzenie - mały domek z ogrodem i pieskami :) 19:21, 23 lut 2012

Do góry
W tym roku planuję założyc wiejską rabatę, na której posadzę kwiatki pasujące do takiej rabaty, m.in. piwonie ostróżki, rudbekie, słoneczniczki, malwy, łubin, pysznogłówka, irysy, wysokie dzwonki, krwawnik, naparstnica, gożdzik brodaty, dzielżan, gailardia, rudbekia, wiesiołek itp. na obwódkę tej rabaty kupilam jednoroczne rośliny do wysiania. Oto one:

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies