Miły z ciebie rzecznik
dziś miałam chwile na buszowanie po ogrodniczych sklepach, więc i zakupy są to kolejne pod moją kolorystyykę, bo ja chcę biało - fioletowo i gdzieniegdzie róż; to wiodące kolory a potem różne odcienie zieleni i różne faktury roślin; dziś w necie, bo za dnia nie było kiedy
sesje dla modelek to ciężki kawał chleba, jedno doświadczenie w zupełności mi wystarczy, ale za to teraz z pozami u mnie łatwiej leżę na stole a psy zrobiły piękną scenerię
Marzenko, póki co jestem całkowicie naturalna, ale kiedys, kto to wie
a to cudo wykopalismy w ogrodzie, niesamowity kamień, jak meteoryt zostawiam go sobie!
a to moje dzisiejsze przymiarki na rabacie 2 (przy tarasie). Zastanawiam sie czy nie powinnam te kulki bardziej do siebie zblizyć? W górnej części rabaty będą jeszcze dwie bukszpanowe lub cisowe kuleczki, a pomiędzy wszystkimi - ostrokrzew Ilex crenata Golden Gem lub żółta odmiana trzmieliny oraz czarna trawka. Nie bardzo wiem co zrobić z pustą dolną częścią rabaty (może ciurkadełko?)
Bardzo zależy mi na Waszych opiniach, bo w tym moim"projektowaniu" jestem zielona jak trawa na wiosnę.
Irenko, po tak udanych zakupach powinnaś być baaardzo mocno "pocieszona"
bardzo chyba bardziej jak z ciuchów, które też lubię a i dpieściłam się dziś fajnymi kosmetykami; nie ma to jak zakupy, zawsze poprawia nastrój i koleżanki na forum też
Piękne piwonie.... też jestem ciekawa, czy ta fioletowa będzie miała taki kolor.
Tak, ten kolor niesamowity, ach aby taka była ona ma taki zdrewniały pień i z tego idą nowe gałązki, to takiej u siebie jednak nie mam, tzn drzewiastej
a tu kolejna roślina, widziałam je w Dublinie, jak one pachną, miodzio i śliczne, ale pewnie na sezon, bo w Polsce nie przetrwają, chyba, że w domku letnim; muszę kupić jakiś wózek do tachania donic!
witaj Maju
mój pomocnik codziennie tylko kleszcze do domu mi znosi brrrrrrrrrrrr
u nas forsycja jeszcze nie kwitnie...
no i widzę, że działasz w ogrodzie , działasz ostro !!!!!!!!!!!!!!
a to mój psotnik po obiadku
spoko nie??????????????
Irenko czy wiesz gdzie posadzisz te piwonie ? masz już miejsce?
pytam z ciekawości - jak odpowiesz to Ci napiszę dlaczego tak pytam
Piwonie będę sadzić, w moim zakątku, a tam rośnie ich kilka; jest tam cień i słońce i dość wilgotno, więc chyba będzie im dobrze; a teraz jestem ciekawa, co powiesz, może jakaś dobra rada, aby znowu nic nie stracić!!
wiedziałem że Was tym zwabię A tak na serio to pomóźcie mi dobrać rośliny w te puste miejsca
Czyli miejsce przed różami - jedynie są tam róże i karmnik ościsty - karmnik mogę wyautować
No i gdzieś mniej więcej ten kawałek
Rosną tam już sadzonki tawuł - będzie cięta z niski żywopłocik
do wykorzystania mam szczypiorek, 4 przywrotniki, orliki, - jak wzejdą to większą ilość - na razie 4, werbeny patagońskie, białe dalie, hosty i to na tyle. Chciałbym na pewno szałwię omszoną ( może przy krawędzi?), mógłbym załatwić czyśćca wełnistego. No i chyba bym zmniejszył trochę powierzchnię czosnku
Irenko czy wiesz gdzie posadzisz te piwonie ? masz już miejsce?
pytam z ciekawości - jak odpowiesz to Ci napiszę dlaczego tak pytam
Piwonie będę sadzić, w moim zakątku, a tam rośnie ich kilka; jest tam cień i słońce i dość wilgotno, więc chyba będzie im dobrze; a teraz jestem ciekawa, co powiesz, może jakaś dobra rada, aby znowu nic nie stracić!!