Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik mimo woli

Ogrodnik mimo woli

Mala_Mi 22:09, 15 maj 2012

Letniego ciemiernika pokażę, jak zakwitnie
A teraz stwierdziłam, że jak 8 godzin nie pośpię to się rozlecę... idę spac
Do jutra
Bogdzia 22:21, 15 maj 2012

asc napisał(a)

Ania, lo matko, Orient Express to przy Tobie zolw
Gratuluje 500 Chyba nie ma takiej drugiej energicznej i tak pozytywnie zakreconej kobialki jak Ty
Spelnienia wszystkich chciejstw i goryczkowych lanow

Bociek, zauroczona goryczkami Bogdzi ( a Twoje też wypasione) dziś natrafiłam na ryneczku na goryczki..... i zaszalałam...drogie jak nie wiem co... ale od razu zabrałam wszystko co miała kobieta. Czyli 3 pudełeczka.....po śmietanie wypasionej....
Lecę d oogrodu (w kapciach) z przymiarką gdzie by tu posadzić.... ale dzyń, dzyń, dzyń.... to w głowie.... ale co to lubi????? Powrót do domu..... ślady na podłodze, wiec kapcie przed chałupe...... internet...komp zawieszony..... nie chce sieobudzić, nie che siezrestartować (głupi pisze, że nie mam uprawnieńdo zalogowania)...walka ..... udało się... (a mam oficjalnego, płatnego NORTONA, raczej mała sznsa na wirus)..... a tu znó ZONG. Goryczek podobnych jak ....... nie powiem co...jak Anek na forum.... Jedno lubi wpień, drugie lubi kwaśne..... wykluczyłam te co kwitna jesienią..to miało kwiaty....
O Boziu....tak bym posadziła i wesołego Alleluja..... teraz prawie doktorat.... najpierw endomorfiny, teraz goryczki....... w końcu znalazłam, różnią się zieloną plamką (ale niektóre mutanty jej nie mają)..... wiec poszłu do kwasnego..... słońce najlepiej tylko d o11. Ale aby je posadzić i spełnić wszytkie warunki musiałąm przekopać wrzośce...... wrzośce pomieszane z przesadzania..wiec dopasowywanie, przy okazji wydarcie z innego miejsca bo bez sensu....... Godzina z łopatą. Posadzone gorczyki..i zostawiona rezerwa na goryczkę od Bogdzi... trochę zielska wypielone.
Uffffcięzki żywot ogrodnika.
Bilans...
kolejne kapcie do prania
wizytowy sweterek i bluzeczka..... do prania....
pazurki..żałoba....ale odsłoniłam na widok publiczny baptysję, bo zaczyna kwitnąć...
goryczki posadzone....tylko jakie ma Bogdzia?????

Komputer działa.... wracam do pracy.....

Dążyłam do tego, że Twoje mająseledynowe gardziołko, czyli powinna być bezłodygowa.... Przy okazji wiem, że mam goryczkę jesienną......
Do jutra i tak zapomnę, a nie zapisałam, bo jak zapisze to i tak zapomnę gdzie zapisałam.....

Kupiłam jeszcze coś co pani nie znała nazwy..mówiła na to letni ciemiernik.....

Moje lubia ziemię zasadową i tam im zrób miejsce.
Mala_Mi 22:25, 15 maj 2012

A mogą na sklaniaku , w słońcu????
jotka 22:26, 15 maj 2012

idytyspać
Mala_Mi 22:37, 15 maj 2012

Idę...
Haneczka 02:09, 16 maj 2012

Witam i dołączam do gratulacji dla najdynamiczniejszej dziewczyny na forum
danuta_ 06:59, 16 maj 2012

Aniu, wpadam i ja złożyć gratulacje z okazji 506 strony Idziesz jak burza. Letnia (kwitnie w sierpniu) goryczka dla Ciebie
Mala_Mi 07:34, 16 maj 2012

danuta_ napisał(a)
Aniu, wpadam i ja złożyć gratulacje z okazji 506 strony Idziesz jak burza. Letnia (kwitnie w sierpniu) goryczka dla Ciebie

W wolnej chwili (cha, cha, cha.... tego mi najbardziej brakuje) zrobię foto sadzonki i powiesz czy to może być to samo). Jeżeli to samo to wracam po więcej Jak to się fachowo nazywa? Piękne
Mala_Mi 07:35, 16 maj 2012

Haneczka napisał(a)
Witam i dołączam do gratulacji dla najdynamiczniejszej dziewczyny na forum

Dziękuję za gratulacje..... kolejnej Ani Niedługo się ponumerujemy.......
danuta_ 07:53, 16 maj 2012

Aniu, to tez jest goryczka ( poszukałam i najprawdopodobniej - goryczka trojeściowa) . Kupiłam ją w LM jako niską 23-30 bylinę - u mnie rośnie bezproblemowo juz kilka lat, ale dorasta do 0,5 metra - widać warunki jej służą Niestety nie mam zdjęcia całej rośliny - rośnie w kępię, kwitnie obficie .